Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pirmajā dienā Silverstonā ātrākie Pjērs Gazlī un Valteri Botass

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Pirmajā dienā Silverstonā ātrākie Pjērs Gazlī un Valteri Botass
Valteri Botass. Foto: AFP/Scanpix

Leģendārajā Silverstonas trasē Lielbritānijā šodien tika aizvadītas Formula 1 Lielbritānijas Grand Prix pirmās divas treniņu sesijas, kurās ātrākos laikus uzstādīja attiecīgi Pjērs Gazlī ("Red Bull") un Valteri Botass ("Mercedes").

Lielāko pirmo treniņu sesijas daļu vadībā atradās čempionvienības "Mercedes" braucējs Valteri Botass, kurš jau pašā sākumā uzrādīja laiku 1m27.629s, tomēr pēdējās sekundēs lieliskus apļus veica abi "Red Bull" braucēji Pjērs Gazlī un Makss Verstapens. Gazlī laiks Silverstonas aplī bija 1m27.173 sekundes. Aiz Gazlī un Botasa trešajā vietā ierindojās Verstapens, no ātrākā laika atpaliekot par 0.836 sekundēm. Vēl aptuveni desmitdaļu vairāk zaudēja Botasa komandas biedrs Luiss Hamiltons, kamēr 5. un 6. vietā palika abi "Ferrari" piloti Šarls Leklerks un Sebastians Fetels, līderim zaudējot attiecīgi 1.080 un 1.131 sekundes.

Pirmajā treniņu sesijā arī notika vairāki incidenti - Romēns Grožāns piedzīvoja avāriju izejā no boksu celiņa, trasē saslīdēja abi jaunie britu talanti Lando Noriss un Džordžs Rasels, bet treniņš tika pārtraukts kad Kimi Raikonens apstājās trases malā.

Otrajā treniņbraucienā Botasam ātrāko laiku izdevās uzstādīt sesijas otrajā daļā, kad ar mīkstākā sastāva riepām apli izdevās veikt ar laiku 1m26.732s. Otrais palika titulētais Hamiltons, kurš ar vidējā sastāva riepām Botasam krietni zaudēja, bet pēdējā mēģinājumā ar mīkstākajām riepām britu autosportistam izdevās pacelties uz otro vietu, Botasam zaudējot vien 0.069 sekundes. Trešajā vietā ierindojās Leklerks, kurš Botasam zaudēja aptuveni divas sekundes desmitdaļas, bet vēl aptuveni tik pat tālāk palika otrs "Ferrari" pilots Fetels. Pirmā treniņa ātrākā laika īpašnieks Gazlī palika piektais, no labākā laika atpaliekot par pussekundi, kamēr pirmo sešinieku noslēdza Verstapens.

Rīt Lielbritānijas Grand Prix turpināsies ar trešo treniņbraucienu un kvalifikāciju, bet svētdien plkst. 16.10 plānota sacīkste.