Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA apstiprina F1 čempionātam jaunu komandu "Haas Formula"

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA apstiprina F1 čempionātam jaunu komandu "Haas Formula"
Džīns Hāss
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

NASCAR vienības "Stewart-Haas Racing" līdzīpašnieks Džīns Hāss piektdien apstiprināja, ka Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) ir garantējusi viņa komandai vietu Formula 1 čempionātā uz 2015. gada sezonu.

Šis paziņojums seko pēc gara un sarežģīta procesa, kura laikā FIA noskaidroja Hāsa komandas finansiālās iespējas un pētīja tās infrastruktūru. Hāss paziņojumā uzslavēja FIA lēmumu, lai gan atzina, ka veikts tikai pirmais solis jaunas F1 komandas izveidē un līdz 2015. gada sezonas pirmajam posmam priekšā gaida milzīgs darbs.

"Noteikti esam ļoti apmierināti ar to, ka FIA mums ir garantējusi licenci startēšanai Formulā 1," atzīst Hāss. "Tagad sāksies tiešām smags darbs. Nogādāt mašīnas uz starta būs patiess izaicinājums. Gribu pateikties FIA par šo iespēju un uzticēšanos."

Zināms, ka šobrīd komandas nosaukums ir "Haas Formula". Hāss cer, ka nākošnedēļ jaunās F1 komandas sakarā varēs pavēstīt sīkākas ziņas.

Pirms dažiem gadiem Formulā 1 jau mēģināja iekļūt cita amerikāņu komanda USF1, taču projekts toreiz izgāzās. Tikmēr F1 boss Bernijs Eklstouns atzinis, ka Hāsa komanda var nebūt vienīgā, kurai tiks dota atļauja piedalīties pasaules čempionātā 2015. gadā.

Zināms, ka arī Kolins Kolless ir pieteicies dalībai Formulā 1 ar savu komandu. FIA piektdien apstiprināja, ka šīs otrās komandas nosaukums ir "Forza Rossa", lai gan oficiāli neatklāja, vai aiz tās stāv tieši Kolless. FIA turpina pētīt šīs komandas finansiālās iespējas un infrastruktūru.

Tikmēr Hāss jau sācis sarunas ar "Mercedes" un "Ferrari" par iespējamo F1 dzinēju piegādi viņa komandai. Pagaidām pie darījuma puses nav nonākušas. Tiek baumots, ka Formulā 1 varētu atgriezties kompānija "Cosworth", kas iespējams būtu gatava izveidot savus turbo dzinējus un apgādātu ar tiem "Haas Formula".

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Latest Formula 1 News - Grandprix.com

  +2 [+] [-]

, 2014-04-12 09:16, pirms 10 gadiem
nu iespējams ka ņems Coswort kā amerikas patriots, bet vēl jau Honda sāks piegādāt.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-12 09:22, pirms 10 gadiem
Nebūtu slikti, ja būtu 13 komandas. Tad būtu vēl aizraujošāka cīņa (ne tikai augšgalā, bet starp pārējiem arī)

  +1 [+] [-]

, 2014-04-12 09:26, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: nu iespējams ka ņems Coswort kā amerikas patriots, bet vēl jau Honda sāks piegādāt.
Nu vienreiz jau neko neparādīja kosworts. Var jau tēlot patriotus un bla bla bla, bet vai ir kaut mazākais iemesls domāt, ka šie nāks un izgudros labāku motoru kā meršiem(pie kura, ja nemaldos strādāja +/- 2 gadus? Kaut kā neticās....

  +2 [+] [-]

, 2014-04-12 09:39, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu vienreiz jau neko neparādīja kosworts. Var jau tēlot patriotus un bla bla bla, bet vai ir kaut mazākais iemesls domāt, ka šie nāks un izgudros labāku motoru kā meršiem(pie kura, ja nemaldos strādāja +/- 2 gadus? Kaut kā neticās....
Savā laikā Cosworth ražoja ļoti labus motorus. Kas zina, varbūt izdodas.

     [+] [-]

, 2014-04-12 10:18, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu vienreiz jau neko neparādīja kosworts. Var jau tēlot patriotus un bla bla bla, bet vai ir kaut mazākais iemesls domāt, ka šie nāks un izgudros labāku motoru kā meršiem(pie kura, ja nemaldos strādāja +/- 2 gadus? Kaut kā neticās....
viss iespējams, bet ja nebūs labāks par Meršiem , tad tas nenozīmē ka tas ir slikts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja