Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hāss: "Vairs nespēju pieņemt, ka katrā sacīkstē tiekam pazemoti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hāss: "Vairs nespēju pieņemt, ka katrā sacīkstē tiekam pazemoti"
Džīns Hāss un Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

"Haas" komandas vadītājs Džīns Hāss atzinis, ka jūtas apkaunots par nespēju pilnvērtīgi izmantot ciešo sadarbību ar "Ferrari".

Pērno sezonu "Haas" noslēdza pēdējā vietā Konstruktoru kausā, pēc kā komanda izveidotājs un īpašnieks Hāss pieņēma lēmumu nepagarināt līgumu ar Steineru. Viņa vietā komandas vadītāja pienākumus sācis pildīt līdzšinējais inženierijas nodaļas vadītājs Ajao Komatsu.

Hāss atzīst, ka viņam nav pieņemama komandas nespēja izmantot priekšrocības, ko sniedz tehniskā sadarbība ar "Ferrari". Itālijas autoražotājs amerikāņu komandai ne vien piegādā motorus, ātrumkārbas, piekari un citas detaļas, bet arī izveidojis tai īpašu tehnisko bāzi pie savas Fiorano testu trases.

"Viņi pret mums bijuši ļoti labi," intervijā "f1.com" sacīja Hāss. "Viņi ir kopā ar mums no pirmās dienas, un "Ferrari" ražo neticami labus motorus. Viņu piekares ir ārkārtīgi labas. Mēs daudz izmantojam viņu ražotās detaļas. Un esmu apkaunots, ka ar to visu nespējam parādīt labāku sniegumu. Ejot tālāk, gribu, lai izmantojam tās priekšrocības, ko sniedz labs ekipējums, kāda citām komandām nav."

Hāss arī atklāj, kāda šobrīd ir "Haas" komandas vājākā vieta: "Daudz esmu runājis ar inženieriem, un es domāju, ka mūsu lielākais trūkums ir aerodinamikas joma. Mūsu aerodinamikas programmai nepieciešami uzlabojumi. Kad esam trasē, katru sacīkšu nedēļas nogali tiekam pazemoti, un es vairs to nevēlos pieņemt."

Hāss neslēpj, ka tieši vājais komandas sniegums bijis iemesls, kādēļ pieņemts lēmums neturpināt sadarbību ar Steineru.

"Viss atkarīgs no veikuma," viņš saka. "Esam šeit jau astoto gadu, esam nobraukuši 160 sacīkstes, bet mums nekad nav bijis pjedestāls. Pēdējos pāris gadus esam palikuši devītie vai desmitie. Es neteikšu, ka tā ir Gintera vaina vai ko tādu, bet šis ir īstais laiks, lai veiktu izmaiņas un pamēģinātu citu virzienu. Jo tas, kā mēs līdz šim strādājām, nedod rezultātu. Man patīk Ginters, viņš ir jauks cilvēks, tiešām laba personība. Bet pagājušā gada beigas mums bija smagas. Es to nespēju saprast, tiešām nesaprotu. Kas nogāja greizi, tas ir labs jautājums, ko pajautāt pašam Ginteram. Viss ir atkarīgs no snieguma. Man vairs nav intereses atrasties desmitajā vietā."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-01-13 03:59, pirms 4 mēnešiem
tu streamo netirais300, ja