Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Barikello: "Šūmahers mani nekad neatbalstīja"

Juris Grīns
Juris Grīns

Barikello: "Šūmahers mani nekad neatbalstīja"
Šūmahers un Barikello "Ferari" laikos. Foto: Scuderia Ferrari

Kādreizējais F1 pilots Rubenss Barikello kādā intervijā atsaucis atmiņā "Ferrari" sastāvā pavadītos gadus, kad viņam bija jāspēlē otrā numura loma aiz tolaik šķietami nepārspējamā Mihaela Šūmahera. Viņš stāsta, ka Šūmahers nekad nav sniedzis atbalstu un komanda izteikti strādājusi viņa labā, lai gan atzīst, ka vācu pilots patiešām bijis daudz ātrāks.

"Es vienmēr centos veidot draudzīgas attiecības ar komandas biedriem, ieskaitot Mihaelu," intervijā podkāstam "Beyond the Grid" stāsta Barikello. "Tomēr viņš mani nekad neatbalstīja. Viņš nekad man nemēģināja palīdzēt."

Piecus "Ferrari" sastāvā gūtos F1 titulus Šūmahers izcīnīja sezonās, kad viņa pārinieks bija tieši Barikello. Brazīlietis nenoliedz, ka Šūmahers bijis krietni ātrāks par viņu.

"Īpaši ātrajos līkumos viņš bija neticams un ļoti drosmīgs," saka 47 gadus vecais autosportists. "Tomēr man izdevās būt ātrākam lēnākajos līkumos. Ross Brauns toreizējais komandas stratēģis - red. daudzas reizes teica, ka viņam jāmēģina kaut ko darīt savādāk. Domāju, mēs viens otru stūmām sasniegt jaunu līmeni, un tas nav viegli, ietekmēt Mihaelu, lai viņš tādēļ centos tiekties pēc vēl lielāka ātruma. Ja es pats salīdzinu sevi ar viņu, tad es teiktu, ka attiecība bija 70:30. Viņš bija labāks par mani. Viņš bija pilnīgāks pilots, viņam nekad nebija slikto dienu, un viņš nebija viegli ievainojams."

Barikello neslēpj, ka "Ferrari" vadība strādāja tieši Šūmahera labā, kas arī bieži bija vērojams trasē, kad komandas biedram nācās palaist vācieti priekšā.

"Ja mums vienmēr būtu bijušas vienādas stratēģijas, vismaz vienreiz es būtu uzvarējis pasaules čempionātā," uzskata Barikello. "Bet tagad tā ir daļa no pagātnes, man neizdevās izcīnīt titulu, bet esmu laimīgs, ka vismaz mēģināju."

Barikello aizvien turpina piedalīties autosacīkstēs, pamatā startējot Brazīlijas "Stock Car" seriālā, kur šogad izcīnīja trīs uzvaras, kopvērtējumā gūstot ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
Verstappen big admission 2019 failure, possible...

     [+] [-]

, 2019-12-11 13:24, pirms 4 gadiem
Uzskatu, ka Barikello lielākā iespēja bija 2009. gadā ar Brawn GP