Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komandas vadītājam naudas sods par morālu kaitēšanu tiesnešiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komandas vadītājam naudas sods par morālu kaitēšanu tiesnešiem
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Šodien pie Japānas F1 posma tiesnešiem tika izsaukts "Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners, lai skaidrotu savu uzvedību iepriekšējo sacensību laikā, kad viņš Soču trasē strādājošos soģus nolamāja rupjiem vārdiem.

Pēc tam, kad komandas pilotam Kevinam Magnusenam tika piešķirts piecu sekunžu sods par nekorektu atgriešanos trasē, kas viņu no astotās vietas rezultātos atmeta uz devīto, Steiners tiesnešus nosauca "stulbeņiem un idiotiem". Iepriekš viņš aci pret aci esot izlamājies ar Krievijas posma galveno tiesnesi, bijušo F1 pilotu Emanueli Pirro, kuram arī esot bijuši veltīti skarbie izteikumi.

"Ja mums nebūtu šis stulbais un idiotiskais tiesnesis, mēs būtu astotie," viņš sacīja. "Jūs zināt, kurš ir tiesnesis. Jūs viņu pazīstat. Tā notiek vienmēr. Viņš vienkārši nepaliek gudrāks."

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) šos izteikumus uztvēra nopietni un Suzukas trasē strādājošajiem atbildīgajiem cilvēkiem tika lūgts izvērtēt notikušo un pieņemt kādus mērus. Steineru šodien uzklausīja Lemānas 24 stundu sacīkšu leģenda Toms Kristensens, Gerds Ensers, Deniss Dīns un Jasuhiro Jonodo, kuri strādā FIA labā, un lēma, ka "Haas" bosam jāpiešķir naudas sods.

Pamatojot to ar morālu kaitēšanu tiesnešiem, Steineram piešķirta soda nauda 7500 eiro apmērā. Tiesneši sacīja, ka Steiners nožēlo savu vārdu izvēli Krievijas posmā, tāpat viņš skaidrojis, ka izteikumi bijuši veltīti vienai konkrētai personai, nevis tiesnešiem kopumā.

Jau minēts, ka sods varēja būt daudz smagāks - līdz pat 250 tūkstošiem eiro, diskvalifikācijai uz vienu posmu vai pat punktu atņemšanai Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...