Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komandu pamet arī tehniskais direktors Resta

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komandu pamet arī tehniskais direktors Resta
Ginters Steiners un Simone Resta. Foto: Haas F1 Team

No "Haas" komandas tehniskā direktora atkāpies Simone Resta, bet šobrīd vēl nav zināms, vai viņš atgriezīsies savā iepriekšējā darba vietā "Ferrari" vienībā. Jau vēstījām, ka amatu zaudējis arī komandas vadītājs Ginters Steiners.

Resta ilgu laiku strādāja "Ferrari" komandā, bet 2021. gadā pievienojās "Haas" vadošo tehnisko darbinieku pulkam. Toreiz "Ferrari" vēlējās stiprināt sadarbību tehniskajā jomā starp abām komandām, tādēļ savu speciālistu izīrēja partnervienībai. Kā zināms, cieša sadarbība abu pušu starpā ir jau kopš "Haas" izveides 2016. gadā.

No 2014. līdz 2018. gadam Resta bija "Ferrari" galvenais dizaineris, bet tad īsu brīdi strādāja par tehnisko direktoru "Alfa Romeo" komandā. 2019. gadā Resta atgriezās "Ferrari", kļūstot par šasiju attīstības nodaļas vadītāju, bet pēc tam pārgāja strādāt uz "Haas".

Neskatoties uz visiem "Ferrari" centieniem, ieskaitot īpaša tehniskā centra izveidi blakus Fiorano trasei, pēdējos gados "Haas" nav izdevies piedzīvot cerēto progresu. Lai gan pērn dažkārt izdevās parādīt ļoti labu sniegumu kvalifikācijā, sacīkšu režīmā allaž bija problēmas ar riepu izturību. Līdz ar ko punktos izdevās iekļūt reti un Konstruktoru kausā nācās palikt pēdējā vietā. Tāpat lielie uzlabojumi, kas tika ieviesti uz ASV posmu, nenesa gaidītos rezultātus.

Šobrīd vēl nav apstiprināts, vai Resta atgriezīsies strādāt "Ferrari" komandā, bet šāda iespējamība tiek pieļauta kā ļoti ticama. Tāpat tiek baumots par Restas iespējamo atgriešanos "Sauber" vienībā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-01-11 13:51, pirms 8 mēnešiem
njaa, netflixu var neslēgt iekšā