Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Apstiprināts plāns sodīt F1 pilotus ar izslēgšanu no sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Apstiprināts plāns sodīt F1 pilotus ar izslēgšanu no sacīkstēm
F1 dzīvojamais rajons sacīkšu laikā
Foto: Digitale/Scanpix

Ceturtdien Barselonā komandas nobalsoja par plānu no 2014. gada ieviest soda punktu sistēmu, kā rezultātā, sakrājot konkrētu daudzumu šādus punktus, braucējam tiks liegta iespēja startēt F1 sacensībās.

Par ideju esot nobalsojušas septiņas komandas, kamēr pret to bijušas četras. "Autosport.com" ziņo, ka tās vienības, kuras ideju nav atbalstījušas, ir "Red Bull", "Lotus", "Toro Rosso" un "Williams". Vēl jauno noteikumu stāšanās spēkā jāapstiprina FIA Pasaules motoru sporta padomes sēdē, kas notiks jūlijā, taču tā vairs ir gandrīz tikai formalitāte.

Šie noteikumi paredz, ka par dažādiem pārkāpumiem piloti turpmāk krās soda punktus, kuru apmērus noteiks tiesneši. Piemēram, par sadursmes izraisīšanu pilotam pienāksies trīs soda punkti, bet par sīkāku pārkāpumu, piemēram, distances neievērošanu aiz drošības mašīnas - viens punkts. Ja pilots 12 mēnešu kalendārajā periodā būs sakrājis 12 šādus punktus, viņam tiks liegts piedalīties nākamajā F1 posmā.

Tiek ziņots, ka "Williams" un "Lotus" komandas bijušas pret šo ideju, jo šo komandu pilotiem Pastoram Maldonado un Romēnam Grožānam iepriekš daudzas reizes bijusi darīšana ar tiesnešiem.

Komandas sēdē apsriedušas arī iespējamo soda apļu ieviešanu. Šī ideja paredz, ka pilotam varētu tikt dots norādījums pēc soda saņemšanas nākamo apli veikt piecas sekundes lēnāk par iepriekšējo, un šis sods varētu aizvietot izbraukšanu cauri boksu celiņam. Tomēr komandas to neatbalstīja un šis soda veids nestāsies spēkā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-05-10 09:49, pirms 11 gadiem
piekrītu

  +3 [+] [-]

, 2013-05-10 09:56, pirms 11 gadiem
Tās drīz vairs nebūs autosakstīses.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-10 10:41, pirms 11 gadiem
Vēl varētu uzaicināt Latvijas CP, lai slēpjas aiz reklāmas plakatiem un pēkņi, hlabiss, dokumentu pārbaude.... tur aptieciņa, iepūtiet un viss pārējais, bet ne visus turēt, nu tā kā mūsējie mīl, pēc savas kaut kādas vērtību skalas....

  -2 [+] [-]

, 2013-05-10 11:09, pirms 11 gadiem
your_ufo rakstīja: Formula paliks garlaiciiga..
VIna jau pedejos gadus 5 vismaz reali smird :>