Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kodolkara draudu dēļ varētu atcelt F1 posmu Korejā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kodolkara draudu dēļ varētu atcelt F1 posmu Korejā
Protests pret Bahreinas GP
Foto: AFP/Scanpix

Pieaugošo kodolkara draudu dēļ nav skaidrs, vai šogad būs iespējams Korejā rīkot F1 čempionāta posmu.

Komunistiskās Ziemeļkorejas un demokrātiskās Dienvidkorejas starpā naids sasniedzis jaunas virsotnes un pastāv reāli kodolkara draudi. Ziemeļkorejas prese, citējot valdības režīma pārstāvi, izplatījusi biedējošu paziņojumu.

"Savienoto Valstu un viņu pakalpiņu un kara kūdītāju dienvidkorejiešu izvērsto darbību dēļ situācija Korejas pussalā arvien vairāk tuvojas kodolkara iespējamībai," teikts paziņojumā.

Savukārt Ziemeļkorejas televīzijā izplatīta šāda ziņa: "Ziemeļkoreja nevēlas redzēt, ka karā krīt ārvalstu pilsoņi, tādēļ visiem ārzemniekiem, tostarp tūristiem, vajadzētu evakuēties."

Šobrīd vēl nav skaidrs, kā situācija varētu ietekmēt F1 posma norisi, raksta portāls "motorsport.com", taču sacensības ir apdraudētas. Lai gan līdz tām vēl atlikuši vismaz seši mēneši, gatavošanās darbi ir jāsāk daudz ātrāk, turklāt vēl krietni pirms tam sākas biļešu pārdošana un viesnīcu rezervēšana.

Tikmēr Bahreinā notiekošo nemieru dēļ vēl nav skaidrs, vai posms notiks šajā valstī. Bahreinas GP ieplānots kā ceturtais F1 sezonas posms un tam vajadzētu notikt jau 21. aprīlī, tomēr protestētāji pieprasa sacensību atcelšanu un galējais lēmums par to rīkošanu vēl nav pieņemts. 2011. gadā Bahreinas GP posms jau tika atcelts un arī pērn situācija nebija tālu no tā, lai sacensības nenotiktu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
The Sun | The Best for News, Sport, Showbiz,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-10 14:42, pirms 11 gadiem
Man nekad nav patikusi tā ideja F1 bāzt visos pasaules nostūros. Labi, dažus posmus pavasarī un dažus rudenī var, lai Eiropa nepārsteidz ar sniegu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-10 15:10, pirms 11 gadiem
Kamēr mans nebrauc uz F1 posmiem vērot tos klātienē- tikmēr mani pat priecē posmi kas ir tai krastā, jo noskaties sestdienu un svētdienu rītos F1 un diena brīva

  +1 [+] [-]

, 2013-04-10 17:21, pirms 11 gadiem
Nevajadzēja tik nadzīgi Bērnijam vākties prom no eiropas. Jauni tirgi ir vajadzīgi katram bet stabilitāte tomēr arī ir vērtība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-10 18:39, pirms 11 gadiem
Tatārs rakstīja: lidz korejas posmam vel dafigā laiks gan jau ASV paspēs Z-koreju noslaucīt no zemes virsas
nu tie ''kodolkara draudi'' ir visai pārspīlēti... Labākajā gadījumā ziemeļniekiem ir pāris atombumbas, raķešu darbības rādiuss labākajā gadījumā aizsniedz Aļasku, Japānu un dienvidu kaimiņus (pie tam pret šo 70to gadu raķetēm stāv jaunāko tehnoloģiju pretraķešu aizsardzības sistēmas). Pat ja šiem brīnumainā kārtā izdodas vienu bumbu kur gaisā uzlaist nez vai tas būs ''kodolkarš''...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja