Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass sāks sarunas ar "Audi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass sāks sarunas ar "Audi"
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Valteri Botass atklāj, ka jau tuvāko mēnešu laikā veiks pārrunas ar "Audi" rūpnīcu par iespējamo sadarbību 2026. gada sezonā. Somu pilots atzīst, ka F1 čempionāts viņam nozīmē visu, un ar nepacietību gaida nākamo iespēju atkal cīnīties par pjedestāliem.

Pēc 2021. gada sezonas Botass aizgāja no spēcīgās "Mercedes" nometnes un kopš tā laika pārstāv "Sauber" komandu, kas līdz šim sacīkstēs startēja kā "Alfa Romeo Racing", bet no šī gada būs zināma kā "Stake F1 Team". Savukārt 2026. gadā tā pārtaps par "Audi" rūpnīcas vienību.

"F1 man nozīmē lietu numur viens," intervijā "Motorsport.com" stāsta Botass. "Aizvien esmu izsalcis atgriezties uz pjedestāla. "Audi" projekts var būt mana nākamā iespēja!"

Šobrīd Botasam ir līgums līdz šī gada beigām. Viņš atklāj, ka tādā gadījumā, ja arī nākamgad turpinās startēt "Sauber" sastāvā, tas nozīmēs, ka jau ir panākta vienošanās par viņa startēšanu "Audi" rindās 2026. gada sezonā. Sarunas par šo tēmu notiks tuvāko dažu mēnešu laikā.

"Kā es saprotu, lēmumus par nākamajiem gadiem viņi pieņems šī gada pirmajā pusē," atklāj Botass. "Vēl ar viņiem neesmu runājis, bet mums būs sarunas šī gada pirmajā ceturksnī."

Lai gan Botasam uz to brīdi būs jau 37 gadi, sportists atzīst, ka meklēs citas iespējas, ja sadarbība ar "Audi" tomēr nebūs iespējama.

"Jā, protams, ka es to darīšu," viņš saka. "Esmu ļoti atklāts. Būt daļai no "Audi" būtu mana pirmā prioritāte, bet, ja tas kādu iemeslu dēļ nepiepildīsies, pavisam noteikti runāšu ar citām komandām. Gribu šeit turpināt apgrozīties, jo jūtu, ka man vēl šajā čempionātā ir dažas nepadarītas lietas."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv