Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Fetels darbam ziedojas vairāk nekā Hamiltons"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Fetels darbam ziedojas vairāk nekā Hamiltons"
Sebastians Fetels un Lūiss Hamiltons. Foto: Scuderia Ferrari

Izbijušais F1 pilots Niko Rosbergs kādā intervijā izvērtējis abus šī brīža vadošos sportistus pasaules čempionātā, atzīstot, ka Sebastians Fetels vairāk ziedojas strādāšanai nekā Lūiss Hamiltons. Aizvadītajā sezonā gan titulu ieguva tieši Hamiltons, kamēr Fetels samierinājās ar otro vietu.

"Fetels ir labāks, ja vērtējam šo pilotu nodošanos darbam," atzīst Rosbergs, kurš karjeru noslēdza pēc ļoti veiksmīgās 2016. gada sezonas. "Fetels strādā cieši kopā ar saviem inženieriem. Tā ir sava veida ziedošanās, kas Hamiltonam nepiemīt."

Rosbergs par F1 karjeras beigšanu paziņoja, kad 2016. gadā pirmo reizi kļuva par čempionu. Vācietis startēja "Mercedes" sastāvā un spēja sakaut Hamiltonu. Tā arī ir vienīgā sezona kopš turbo ēra sākšanās 2014. gadā, kad Hamiltons nav ieguvis pirmo vietu kopvērtējumā. Pērn cerības bija "Ferrari" komandu pārstāvošajam Fetelam, taču pēc lieliska sezonas sākuma viņš sāka bieži kļūdīties un tika sakauts.

"Es nezinu, kas tieši notika ar Fetelu, bet šis ir sports - reizēm šķiet, ka viss iet pareizajā virzienā, bet atliek pieļaut vienu kļūdu, kad jau esi nokritis, zaudējis pārliecību un viss sāk iet šķērsām. Tieši tā notika ar mani 2015. gadā cīņā pret Hamiltonu. Cīnoties ar viņu, man vajadzēja mainīt savu pieeju - nolēmu, ka man jāstrādā vienam, lai kļūtu par līderi šajā spēlē. Lūiss vienmēr cenšas uzspiest savus noteikumus, bet es pārņēmu kontroli, neļaujot viņam atrast motivāciju. Un es uzvarēju."

Rosbergs arī brīdina Fetelu uztvert nopietni viņa jaunā komandas biedra Šarla Leklēra konkurenci, jo 21 gadu vecais sportists, pēc viņa domām, būs spēcīgāks par Kimi Raikonenu.

"Sebastianam ir jāuzmanās, jo Leklērs ir ļoti spēcīgs, un viņam vairs nebūs iespējas dzīvot tādā komforta zonā kā ar Raikonenu," stāsta Rosbergs. "Tagad viss būs citādi. Fetelam būs jābrauc perfekti, ja viņš vēlas uzvarēt."

Izmantotie resursi:
SPORT24 - On top of your game

     [+] [-]

, 2019-01-10 21:25, pirms 5 gadiem
Abi ir labi piloti un strādā tik cik vajag lai uzvarētu

     [+] [-]

, 2019-01-12 17:49, pirms 5 gadiem
Nav svarīgi cik daudz laika un spēka ieguldi darbā galvenais ir rezultāts.
Uzslavēt zaudētāju kad kādā no statistikas ailītē ir bijis labāks ir tikai zaudētāju mierinājusms.