Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa par 2015. gada mērķi izvirza F1 čempiona titula izcīnīšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Masa par 2015. gada mērķi izvirza F1 čempiona titula izcīnīšanu
Felipe Masa
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pēc vairākām ne tik veiksmīgām sezonām, brazīlietis Felipe Masa atkal sev izvirzījis uzdevumu kļūt par F1 čempionu.

Pēc tam, kad Masa zaudēja vietu "Ferrari" komandā, pastāvēja iespēja pat aiziet no F1 čempionāta, tomēr savā sastāvā pieredzējušo braucēju pirms 2014. gada sezonas uzņēma "Williams". Tas sasaucās ar laiku, kad komanda piedzīvojusi atgriešanos cīņā par pjedestāliem - faktiski "Williams" bieži bija otrā ātrākā komanda aiz neuzvaramajiem "Mercedes".

"Sezonas pirmajā pusē notika daudz kas tāds, kas neļāva izcīnīt labus rezultātus," intervijā "Globo Esporte" stāsta Masa. "Viss nesākās tā kā es biju gribējis, tomēr sezonu pabeidzām ar superkonkurētspējīgu mašīnu."

Lai gan otrs vienības pilots Valterī Botass kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu un pārspēja Masu, brazīlietis uz nākošo gadu izvirzījis augstus mērķus - cīnīšanos par uzvarām un čempiona titulu.

"Esmu apmierināts ar aizvadītās sezonas otro daļu un ar lielām cerībām gaidu nākamo gadu," viņš saka. "Domāju, ka varam piedzīvot vēl labāku sezonu, mašīna varētu būt vēl ātrāka un mēs varētu cīnīties par uzvarām posmos un F1 čempiontitulu. Šogad pēdējā posmā jau cīnījos par uzvaru un ceru, ka nākamgad Sanpaulu un Abū Dabī ieradīšos ar iespējām izcīnīt titulu."

Lai gan daudzi šos Masas izteikumus varētu novērtēt kā pārlieku optimismu, pats sportists uzskata, ka komanda patiešām var progresēt vēl vairāk.

"Mūsu cerības ir augstas," saka Masa. "Lai gan katru gadu viss sākas no nulles un mašīna ir jauna, uz nākamo sezonu noteikumi lielā mērā paliek nemainīgi, tādēļ tām komandām, kuru mašīnas bija ātras, ir pamatotas cerības."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 13:02, pirms 9 gadiem
Veiksmi Masam un Botasam.
Vienīgi pārsteidz, ka SC.com ne vārda par to, ka nedēļas nogalē no Red Bull rūpnīcas nozagtas 60 izcīnītās trofejas.

     [+] [-]

, 2014-12-09 14:24, pirms 9 gadiem
Ja brauks kā sezonas beigās, tad mērķis ir visai reāli sasniedzams

     [+] [-]

, 2014-12-09 15:32, pirms 9 gadiem
Nu ja,Williams var but praktiski vienigie,kas varetu Mersiem nakt klat un nelaut tik viegli cinities...Parejie vel parus gadus bus loti talu no sim abam komandam...

     [+] [-]

, 2014-12-09 17:10, pirms 9 gadiem
Mclaren Honda varētu būt, varētu arī nebūt. tad jau manīs.
Sezonas beigās mclaren ļoti progresēja un ja Honda dvižaki būs labi tad kas zin!!!!

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:32, pirms 9 gadiem
Jauks plāns, tikai iesākumā būtu jākonkurē ar komandas biedru.

Jā, sezonas beigās it kā bija labāks par Botasu, bet tur man liekas Botasam vairāk komandas taktikas nestrādāja.