Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda arī šogad ir pitstopu ātruma rekordisti

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda arī šogad ir pitstopu ātruma rekordisti
Sebastjana Fetela pitstops
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Red Bull" ne tikai atrodas vadībā F1 pilotu un komandu kopvērtējumā, bet arī veikuši ātrākos pitstopus šajā sezonā, aprēķinājuši vācu izdevuma "Auto Motor und Sport" žurnālisti.

Aprēķini liecina, ka Sebastjana Fetela un Marka Vēbera vidējais pitstopu laiks uz šo brīdi ir tikai 2,83 sekundes.

"Pagājušās sezonas otrajā daļā mēs bijām vidēji 0,3 sekundes ātrāki par "Red Bull" komandu, bet tagad ir otrādi," atklāj "McLaren" vienības sporta nodaļas direktors Sems Maikls.

Otrajā vietā ātrāko pitstopu veikšanas ziņā atrodas "Ferrari" komanda, kuras vidējais laiks šogad ir 2,9 sekundes, bet trešajā vietā seko "Mercedes" ar 3,06 sekundēm.

Publikācijā arī teikts, ka "Red Bull" vienībai pieder pieci ātrākie šīs F1 sezonas pitstopi, bet 2013. gada rekords ir Vēbera boksu apmeklējums Malaizijas "Grand Prix" laikā - 2,13 sekundes.

"Mercedes" komanda apgalvo, ka riepu nomaiņu iespējams paveikt vēl ātrāk.

"Trenējoties Nirburgringā, mēs riepas nomainījām 1,6 sekundēs," apgalvo "Mercedes" sporta nodaļas vadītājs Rons Mīdovss. "Tomēr, saprotams, ka treniņu laikā nav tās spriedzes, kas sacensībās."

Tomēr atlikušajā sezonas daļā pitstopu rekordi diez vai tiks pārspēti, jo Starptautiskā automobiļu federācija, pēc negadījuma Nirburgringā, kad boksu celiņā nokrita viens no Vēbera mašīnas riteņiem, ieviesusi jaunu drošības sistēmu. Tā nodrošina drošu aizmugurējo riepu pieskrūvēšanu, taču paildzina pitstopa laiku. Fetelam un Vēberam jau Ungārijas posmā pitstopi bija aptuveni pusotru sekundi lēnāki kā parasti.

Izmantotie resursi:
AUTO MOTOR UND SPORT | Tests - Erlkönige -...

     [+] [-]

, 2013-08-09 15:08, pirms 11 gadiem
Neiespējami, ka Vēberam ātrākais laiks. Tā nu nevar būt...

Manuprāt, nākošā inovācija būs tāda, ka formula iebrauks pitos un uzreiz uzbrauks uz braucoša pacēlāja(var arī konveijeru ierīkot) uz kura tiks nomainītas riepas un pitu otrā galā tāpat no braucoša pacēlāja arī nolaidīs, tādējādi netiks zaudēta ne sekunde.