Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Neiešu atpūtā, kamēr situācija "Ferrari" neizmainīsies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Neiešu atpūtā, kamēr situācija "Ferrari" neizmainīsies"
"Ferrari" prezidents Luka di Montedzimolo un Kimi Raikonens
Foto: LaPresse/Scanpix

Somu autosportists Kimi Raikonens, kurš šogad atgriezies "Ferrari" sastāvā, uzskata, ka tās F1 komandas, kas izmanto "Mercedes" komandas, it kā brauc pavisam citā klasē un ar tām šobrīd īsti nav iespējams cīnīties.

Raikonens spēja kvalificēties piektajai pozīcijai, taču sacensībās piedzīvoja divas sadursmes, finišējot tikai desmitajā vietā, tieši aiz komandas biedra Fernando Alonso un 30 sekundes aiz uzvarētāja Luisa Hamiltona. Lai gan sadursmes ar Kevinu Magnusenu un Daņilu Kvjatu nenāca par labu nekādā veidā, Raikonens atzīst, ka arī citādi "Ferrari" formulas nav spējīgas cīnīties ar komandām, kas izmanto "Mercedes" dzinējus.

"Izskatījās, ka taisnēs "Mercedes" mašīnas spēja mūs ļoti viegli apdzīt," atzīst 2007. gada F1 čempions. "Viena "Force India" formula mani apdzina izejā no astotā līkuma un tā bija sajūta it kā es brauktu citā klasē. Biju pārsteigts, jo viņš tikko bija izbraucis no boksiem, kamēr es trasē ar jaunām riepām atrados jau dažus apļus. Es normāli iebraucu šajā līkumā, taču viņš vienkārši iebrauca man iekšmalā un aizbrauca garām. Man tobrīd nebija atbildes, kāpēc tā. Arī nākošajā līkumā redzēju, ka viņa mašīnai ir pamatīga vilce, līdz ar to nav runa tikai par zirgspēkiem."

Pirmajā posmā Austrālijā Raikonens finišēja septītais, bet Malaizijā ierindojās tikai 12. vietā, punktus negūstot. Mazliet labāks sākums padevies Alonso, kura kontā divas ceturtās un tagad arī viena devītā pozīcija. Tomēr Raikonens atzīst, ka Bahreinā augstāk par devīto un desmito vietu vienkārši nebija iespējams tikt.

"Mēs neavarējām un nebija nekādu citu problēmu," saka Raikonens. "Palikām devītajā un desmitajā vietā, jo tas bija viss, uz ko šajā reizē bijām spējīgi. Šajā "Grand Prix" esmu uzvarējis trīs reizes un nav tā, ka es būtu aizmirsis kā šeit jābrauc. Astoņi piloti šajā posmā bija labāki par mums. Tas ir jāmaina cik ātri vien iespējams un jāsāk to darīt jau Ķīnā. Es neiešu atpūtā, kamēr šī situācija neizmainīsies."

Arī Alonso atzīst, ka "Ferrari" šajā reizē uz labākiem rezultātiem nevarēja cerēt, taču paredz, ka komandai pietiek potenciāla, lai uzlabotu ātrumu sezonas gaitā. Tāpat Alonso atgādina, ka "Brawn" komanda 2009. gadā pirmajā sezonas daļā dominēja, taču vēlāk sāka regresēt un uzvaras guva arī citi. Kā zināms, šobrīd dominējošā "Mercedes" komanda tika izveidota tieši uz "Brawn" bāzes.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

Slēpts komentārs: fans81

     [+] [-]

, 2014-04-09 14:22, pirms 10 gadiem
Vismaz ir kur tiekties. Bet vai 'merši' jau ir sasnieguši maksimumu!?

  -3 [+] [-]

, 2014-04-09 14:36, pirms 10 gadiem
Nu neko darīt, nāksies sarkanajiem slēgt dzinēju piegādes līgumu ar Mercedes!! MUAHAHAHAHA

     [+] [-]

, 2014-04-09 14:47, pirms 10 gadiem
Brawn regresēja, jo nebija naudas attīstībai.
Mercedes ir rūpnīcas komanda, kurai vajag apliecināt, ka spēj būt vislabāka, lai moto attaisnotu.
Vēlāk gan jau atkal nodarbosies tikai ar dzinēju ražošanu, un šo komandu pārdos, ja nemainīsies F1 politika.
Šobrīd F1 rada tikai un vienīgi zaudējumus, jo tehnoloģijas nav iespējams pārnest uz ielas automašīnām. 25 gadus atpakaļ F1 bija ielas mašīnu testa poligons, tagad F1 ir ielu mašīnu novecojošo tehnoloģiju otkats.

     [+] [-]

, 2014-04-09 15:02, pirms 10 gadiem
Es vienmēr esmu bijis par sarkanajiem, no kāda ~90 gada, ja nemaldos, un laikos, kad Raikonens brauca Ferrari, tikai priecēja, jo patīk viņa attieksme pret lietām kā tādām
Čempionāts ir tikai knapi iesācies, vēl nav zvanīts, kuros kapos glabās
Priecē fakts, ka "Ledus vīram" radusies interese

  +1 [+] [-]

, 2014-04-09 15:06, pirms 10 gadiem
fans81 rakstīja: viekaarshi Ferrari nekad ar turbiinaam nav straadaajushi....Mershi jau no seniem laikiem turbiinas saviem diizeljiem liek...ja nepaaries un izskataas,ka arii vairs arii nepaaries uz veciem labiem 3.5 V8 motoriem tikmeer F1 var sleegt aaraa un skatiities Mishki Gammii
nu nevajag ja?! Ferrari ir bijusi visos laikos F1, arī pirmajā turbo ērā un ja nav izmetuši laukā vecās skices, tad jābūt labam priekšstatam kā tam visam būtu jādarbojas. Arī salonmašīnās ir turbo motori, tātad gluži nulle viņi nav.

     [+] [-]

, 2014-04-09 15:35, pirms 10 gadiem
Go KIMI.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-09 16:16, pirms 10 gadiem
Puuce- Ferrari nekad ielu mashiinaam turbiinas nav likushi...

  +2 [+] [-]

, 2014-04-09 16:25, pirms 10 gadiem
Raikonens: "Neiešu atpūtā, kamēr situācija "Ferrari" neizmainīsies"
-------------
Eu veči, kas tas Sportacentrā noticis, kur tad palikusi uzvārdu sačakarēšana? Vai tiešām būsiet nākuši pie prāta un nelietosiet Sirakjūzas un Reikenens?
Katrā ziņā cepums un atzinība par to!

     [+] [-]

, 2014-04-09 17:17, pirms 10 gadiem
fans81 rakstīja: Puuce- Ferrari nekad ielu mashiinaam turbiinas nav likushi...
vispaar jau turbomotorus sarkanie izstraadaa teju 5 gadu garumaa- viens modelis jau ir laists apgroziibaa ar turbomotooru un driizumaa tiek plaanots izlaist pardoshanaa ITALIA modeli arii ar turbomotooru

     [+] [-]

, 2014-04-09 18:03, pirms 10 gadiem
kreicakungs- kas ir 5g. saliidzinaajumaa ar vecteevu??? Turbo shie saaka razhot tikai taapeec,lai skrietu liidzi tirgum...vinji arii nesen tikai automaatus saaka likt ielas mashiinaam....

     [+] [-]

, 2014-04-10 10:10, pirms 10 gadiem
Kimi the best!

     [+] [-]

, 2014-04-12 10:07, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: nu nevajag ja?! Ferrari ir bijusi visos laikos F1, arī pirmajā turbo ērā un ja nav izmetuši laukā vecās skices, tad jābūt labam priekšstatam kā tam visam būtu jādarbojas. Arī salonmašīnās ir turbo motori, tātad gluži nulle viņi nav.
Vecās skices var iespraust vienā vietā, kur saule neiespīd. Tagad pavisam savādāki viņi.

Cik lasīju par merša motoriem, tad viņi uztaisīti ir šaurāki, bet tam pielāgoties vienīgi spēja pati Mercedes komanda, jo viņi ātrāk zināja par to, kādi būs meršu motori. Citiem nebija laiks pielāgot formulu motora izmēram, tāpēc nedaudz liekas, ka Kimi nedaudz tuftu dzen, ka komanda ar meršu motoriem viņu līkumā koda nost tīri motora pēc.