Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" savā sacīkšu programmā pirmo reizi iekļauj sievieti

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" savā sacīkšu programmā pirmo reizi iekļauj sievieti
Beitske Visere
Foto: Red Bull

Kompānija "Red Bull" savā populārajā junioru programmā, kuras dalībniekiem ir reālas iespējas pēc dažām sezonām nokļūt Formulā 1, pirmo reizi iekļāvusi sievieti, 18 gadus veco holandieti Beitski Viseri.

Karjeru kartingā Beitske Visere noslēdza 2010. gadā un kopš tā laika startē lielajā autosportā. Jau pērn viņa debitēja formulu sacīkstēs, piedaloties "ADAC Formel Masters" čempionātā, kas ir Vācijas Formulai 3 pakārtots sēriāls. Jau pirmajā sezonā Visere guva divas uzvaras, izcīnot astoto vietu kopvērtējumā.

"Viņa ir pirmā sieviete, kas jebkad iekļauta mūsu programmā," teikts "Red Bull" paziņojumā.

"Red Bull" junioru programmu vada Helmuts Marko, kurš vēl februārī kādā intervijā izteicās, ka šobrīd pasaulē populārākā sieviešu kārtas sacīkšu braucēja Danika Patrika, kas startē NASCAR augstākajā līgā, neesot pietiekami talantīga, lai par viņu interesētos "Red Bull".

Slavenākais no "Red Bull" junioru programmas kādreizējiem dalībniekiem ir trīskārtējais F1 čempions Sebastians Fetels, kā arī tādi braucēji kā Žans-Eriks Verņē, Daniels Rikjardo, Haime Algersuari, Sebastians Buemī un citi.

Beitske Visere arī šogad turpinās startēt "ADAC Formel Masters" čempionātā, kur 2008. gadā brauca arī latviešu autosportists Otto Birznieks.

Izmantotie resursi:
Driver Database - it’s all in the numbers...
Red Bull Gives You Wings - RedBull.com

     [+] [-]

, 2013-04-09 11:24, pirms 11 gadiem
hmm... pirmo reiz dzirdu par tadu Otto Birznieku!
bet interesanti....interesanti.....

     [+] [-]

, 2013-04-09 11:36, pirms 11 gadiem
tads rakstīja: hmm... pirmo reiz dzirdu par tadu Otto Birznieku!
bet interesanti....interesanti.....
Divas sezonas nobrauca Eiropas formulās, bet vairs nestartē:

Otto Birznieks at Driver Database | Motorsport

     [+] [-]

, 2013-04-09 12:16, pirms 11 gadiem
Ar Bernija gadibu, tas tagad tads modes kliedziens F-1 sievietes piesaistit, es tiesam isti neticu, ka vinas varetu fiziski izturet, ja gadas kada smagaka sacikste un uz noguruma fona nesataisa kadas mulkibas, par talantu to gan neapstridu.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-09 13:23, pirms 11 gadiem
Kam viņiem otru sievieti RB komandā ?

     [+] [-]

, 2013-04-09 21:24, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Kam viņiem otru sievieti RB komandā ?
Lai Fetelam būtu ar ko samainīties drēbēm