Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bjanki: "Mans mērķis ir startēt "Ferrari" komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bjanki: "Mans mērķis ir startēt "Ferrari" komandā"
Žils Bjanki
Foto: AFP/Scanpix

F1 pilots Žils Bjanki paziņojis, ka viņa mērķis ir tuvākajā nākotnē kļūt par "Ferrari" komandas pilotu, taču 2014. gadā francūzis vēl cer turpināt startēt savā pašreizējā komandā "Marussia".

Bjanki, kurš jau ilgu laiku ir viens no pazīstamākajiem "Ferrari" jauno braucēju akadēmijas dalībniekiem, F1 čempionātā debitēja tikai šogad un pašlaik aizvadījis divus posmus, izcīnot 15. un 13. vietu. Tomēr svarīgākais, ka gan Austrālijā, gan Malaizijā viņš bija ātrākais starp "Marussia" un "Caterham" komandu braucējiem.

"Es joprojām kontaktējos ar "Ferrari", jo aizvien esmu viņu pilotu akadēmijā," televīzijas kanālam "Sky" stāsta Bjanki. "Tāpēc viņi pavisam noteikti seko līdzi manam sniegumam. Tomēr negribu uz sevi pagaidām uzlikt papildus spiedienu, jo pašlaik startēju "Marussia" sastāvā, gribu viņu labā labi paveikt savu darbu un tad jau redzēsim, kas notiks."

23 gadus vecais Bjanki atklāj, ka startēt "Ferrari" ir viņa mērķis.

"Par to es domāju, jo man jau ir ar viņiem līgumsaistības, tādēļ nākotnē noteikti kaut kas varētu sanākt," viņš saka. "Taču vēl ir pāragri to apgalvot. Esmu aizvadījis tikai divas F1 sacīkstes, bet priekšā ir vēl 17 posmi. Galvenais ir saglabāt pašreizējo līmeni un uzlabot to. Būtu priecīgs, ja varētu startēt "Marussia" arī nākošgad."

Tomēr jau šobrīd Bjanki būtu gatavs stāties Felipes Masas vietā, ja viņam šāda iespēja tiktu dota.

"Jā," viņš atbild apstiprinoši. "Manuprāt, ja tu brauc Formulā 1, tātad esi viens no labākajiem pilotiem pasaulē. Un tas nozīmē, ka esi gatavs arī startēt tādā komandā kā "Ferrari". Debitantam ir svarīgi iegūt pieredzi un tad, parādīt, ka vari aizvadīt labas sacīkstes, lai šāda iespēja tiktu dota."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2013-04-09 09:41, pirms 11 gadiem
Ja kāds brauc F1 tad viņš noteikti nav viens no labākajiem pilotiem pasaulē, bet gan viens, kuram ar pieejams liels piķis, ir maza auguma, lai varētu ielīst formulā (gara auguma piloti arī ir), un ir labs menedžeris.

     [+] [-]

, 2013-04-09 11:55, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: Ja kāds brauc F1 tad viņš noteikti nav viens no labākajiem pilotiem pasaulē, bet gan viens, kuram ar pieejams liels piķis, ir maza auguma, lai varētu ielīst formulā (gara auguma piloti arī ir), un ir labs menedžeris.
Protams, ka ir piloti, kuri nopērk vietu komandā, taču lielāka daļa pilotu ir labakie pasaulē.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-09 12:21, pirms 11 gadiem
Tie piloti kam perk vietas, parasti vairak par 3 sezonam netiek pie brauksanas, jo tad sponsors atrod kadu citu jauno, kuru ievelkot F-1 visi pievers uzmanibu un runa no kurienes nak nauda, reklama tak.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-09 14:37, pirms 11 gadiem
Es teiktu, ka bez talanta pat ļoti bagāts pilots netiktu F1. Un lielākoties jau maksā ar sponsoru piķi (Maldonado vai Peress, piemēram). Liela nozīme arī tautībai, bet tādās valstīs kā Venecuēla un Meksika ir gana daudz autosportistu, kas gribētu tikt pie šīs naudas, taču ne visi var. Šie varēja, jo ir talantīgākie.