Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens Saūda Arābijā izcīna otro F1 uzvaru šosezon

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens Saūda Arābijā izcīna otro F1 uzvaru šosezon
Foto: Motorsport.com

Ar Maksa Verstapena otro uzvaru divos posmos noslēgusies Saūda Arābijas GP izcīņa, savukārt Serhio Peress uzveica Šarlu Leklēru, nodrošinot "Red Bull" vienībai vēl vienu dubultuzvaru.

Verstapens startēja no pirmās pozīcijas un vadību bija zaudējis tikai uz laiku, kamēr pirmajā vietā nonāca drošības mašīnas perioda laikā boksos neiebraukušais Lando Noriss. Savukārt Peress drīz pēc starta tika garām Leklēram un pēc tam pārliecinoši izcīnīja otro vietu, gan nespējot konkurēt ar savu komandas biedru.

Starts Verstapenam izdevās pārliecinošs un čempions droši nosargāja līderpozīciju. Tikmēr Peress dažbrīd jau atradās priekšā Leklēram, taču bija spiests atkāpties. Ceturtajā aplī Peress apdzina "Ferrari" pilotu un palika priekšā visā atlikušajā sacensību daļā.

Fernando Alonso pēc starta bija ceturtais, taču Oskars Piastri jau pirmajā aplī viņu apdzina. Lando Noriss startā bija izkustējies no vietas pāragri, tad apstājās un startēja laikā, līdz ar ko sodu nesaņēma. Viņš sākotnēji bija sestais.

Sestajā aplī trasē devās drošības mašīna, jo Lānss Strols aizķēra līkuma iekšmalas sienu un avarēja. Kamēr vairums braucēju devās pitstopā, kas izrādījās vienīgais šajā sacīkstē, Noriss un Luiss Hamiltons izvēlējās riskēt un palikt trasē, pakāpjoties uz pirmo un trešo vietu.

Desmitajā aplī cīņa varēja atsākties. Verstapens sākumā brauca cieši aiz Norisa, bet 13. aplī apdzina sāncensi un atguva vadību, turpinājumā pazūdot konkurentu skatienam. Peress pa to laiku bija ticis pie piecu sekunžu soda un, lai neapdraudētu pjedestāla pozīciju, bija spiests meklēt ceļu, kā tikt Norisam garām. 18. aplī viņš to arī izdarīja un sacensību turpinājumā saglabāja drošu otro vietu. Kad 27. aplī Norisam garām aizbrauca arī Leklērs, priekšā esošais "Red Bull" pārstāvis jau bija izveidojis astoņu sekunžu pārsvaru.

Hamiltons bija atkritis uz piekto vietu, bet Piastri viņam garām netika, kamēr septiņkārtējais F1 čempions 37. aplī beidzot nedevās pitstopā. Apli vēlāk to paveica arī Noriss, kā rezultātā abi atkrita uz astoto un devīto vietu, bet bija tikuši pie jaunām mīkstā sastāva riepām.

Verstapens aizbrauca pretī pārliecinošai uzvarai, bet Peresam bija pietiekošs pārsvars pār Leklēru, lai pēc soda piemērošanas noturētu otro vietu. Ceturto pozīciju guva Piastri, tālāk sekoja Alonso un Džordžs Rasels.

Jāuzteic debitants Olivers Bērmans, kurš "Ferrari" komandā uz šo posmu aizvietoja slimnīcā ar apendicītu nonākušo Karlosu Sainsu. Britam bija tikai viens treniņš, ko aizvadīt pirms kvalifikācijas. F2 pilots startēja vienpadsmitais, veica vairākas apdzīšanas, pēdējos apļos kāpināja tempu, lai nepieļautu Norisa apdraudējumu un finišēja septītais. Noriss un Hamiltons palika aiz viņa, bet pirmo desmitnieku noslēdza Niko Hilkenbergs.

Nākamais F1 posms 24. martā notiks Austrālijā, Melburnas trasē.

Saūda Arābijas GP rezultāti:

F1 kopvērtējums pēc 2. posma:

  +1 [+] [-]

, 2024-03-09 20:43, pirms 2 mēnešiem
Cepuri nost jaunām Bearman prieks par to jauno pilotu intrigu kaut kādu noturēja sacīkstei

  -1 [+] [-]

, 2024-03-09 20:44, pirms 2 mēnešiem
vēl viena šāda gonka un F1 reitingi būs zemē

  -4 [+] [-]

, 2024-03-09 20:45, pirms 2 mēnešiem
kristaps30 rakstīja: Cepuri nost jaunām Bearman prieks par to jauno pilotu intrigu kaut kādu noturēja sacīkstei
te ir tas prikols, ka ar lēnu braukšanu viņš sevi šādā pozīcijā noveda. Un komentētāji uztaisīja haipu, ka viņš labo SAVUS apļa laikus. Soft riepas vnk nebija braucamas, to var redzēt apļa laikos, tur nebija vispār nekādas intrigas. Ja viņš tiešām būtu ātrs, tad viņš būtu 4. vietā.

  -2 [+] [-]

, 2024-03-09 20:47, pirms 2 mēnešiem
Pēc pus stundas nākam komentēt. Backtofire raksta vēl

  -2 [+] [-]

, 2024-03-09 21:01, pirms 2 mēnešiem
Loti negaidīts uzvarētājs. Kurš vēl skatās to cirku?

     [+] [-]

, 2024-03-09 21:01, pirms 2 mēnešiem
Ferarri ir pārliecinoši 2. ātrākā mašīna

     [+] [-]

, 2024-03-09 21:02, pirms 2 mēnešiem
tad jau arī Peresam fenomenāls sniegums

  +1 [+] [-]

, 2024-03-09 21:02, pirms 2 mēnešiem
kols00 rakstīja: te ir tas prikols, ka ar lēnu braukšanu viņš sevi šādā pozīcijā noveda. Un komentētāji uztaisīja haipu, ka viņš labo SAVUS apļa laikus. Soft riepas vnk nebija braucamas, to var redzēt apļa laikos, tur nebija vispār nekādas intrigas. Ja viņš tiešām būtu ātrs, tad viņš būtu 4. vietā.
Vajadzēja pasekot Live timing. Sacīkstes otrajā daļā, sākot no kāda 30 apļa, Bermana apļa laiki bija +/- līdzīgi kā Leklēram. Neviens viens aplis bija pat ātrāks kā Šarlam

  -3 [+] [-]

, 2024-03-09 21:05, pirms 2 mēnešiem
playthegame rakstīja: Vajadzēja pasekot Live timing. Sacīkstes otrajā daļā, sākot no kāda 30 apļa, Bermana apļa laiki bija +/- līdzīgi kā Leklēram. Neviens viens aplis bija pat ātrāks kā Šarlam
ir forši, ka viņš nobrauca stabili un neattapās kā multimiljardiera dēls Strols- sienā.
bet viņam ir otra ātrākā mašīna, viņa griesti bija 3. vieta, ļoti labi būtu 4. vieta,
7. vieta nav nekas iespaidīgs, pat pie visiem blakus apstākļiem, viņš tomēr ir braucējs ar PRO licenci.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-09 21:10, pirms 2 mēnešiem
Pirmās divas vietas nepārsteidz.

Sāksim ar Bērmanu, sacīkstē nebija jūtams tas uztraukums, kurš bija kvalifikācijā un jāteic, negaidīti agresīvs bija sākumā un metās cīņā, tad komanda mazliet nomierināja un sāka braukt stabili, kopumā kontrolējot riepas un tempu, ļoti negaid;iti nobriedis sniegums un teicams darbs ar komandu.
Sacīkstes trešajā daļā ļoti labs temps brīžiem tuvu RBR un Lekleram, sevišķi, kad vinam sniedza atbildi, ka paliek 4 apļi līdz viņu noķers, labi paātrinājās un nepieļāva kļūdas. Ņemot vērā, starta vietu, neertu sēdēšanu pelnīts dienas braucējs.

Ja būtu startējis augstāk būtu aiz Leklera, visu cieņu.

P.S. Mūsdienu medicīna darbojas labi Sainz jau boksos

  +1 [+] [-]

, 2024-03-09 21:16, pirms 2 mēnešiem
kols00 rakstīja: ir forši, ka viņš nobrauca stabili un neattapās kā multimiljardiera dēls Strols- sienā.
bet viņam ir otra ātrākā mašīna, viņa griesti bija 3. vieta, ļoti labi būtu 4. vieta,
7. vieta nav nekas iespaidīgs, pat pie visiem blakus apstākļiem, viņš tomēr ir braucējs ar PRO licenci.
Es ceru, ka Tu pamanīji, ka tajās 4-9 nenotika nekāda cīņa par pozīcijām? Tikko arī Rassels intervijā teica, ka visu sacīksti skatījies uz Alonso aizmuguri.
Bet Tu te gribi, lai pusaudzis pirmo reizi braucot sacīkšu režīmā, metās garām Rasselam, Alonso un Piastri?

  +2 [+] [-]

, 2024-03-09 21:18, pirms 2 mēnešiem
Izteikt respektu gribās Norisam, Žho un Hamiltonam, kā arī Halku. Lai arī viņiem situācija nebija teicama un žēl pat, kad beigās nebija SC, sniegums ko viņi demonstrēja bija lielisks. Piastri un Hmiltona korektā cīņa bija interesanta, principā visi tika no šiem pie punktiem vien žēl, ka Žho komandai pitstopā sanāca aizķeršanās, taču arī bez tās pts nebūtu.

Par Hulka punktu tiešām prieks, pelnīti.

Leklers stabili un lielos vilcienos viņš izcīnīja maksimumu no tā ko varēja.
Astons, Merši Maki tuvi ātruma ziņā, būs interesanti pavērot viņu progresu.

Strolls, atkārtoja to pašu ko treniņos un, lai arī ātrums šosezon ir daudz labāks, kļūdas kā nepazūd tā nepazūd un tas ir bēdīgi.

Jo, makos un Meršos abi braucēji lido labi, Astonos tikai Alonso.

Vēl viena grupa, kura vismaz ļāva pasekot cīņai Williams abi braucēji Okons un mazie buļļi. Tiesa Cunodam mazāk jārunā vairāk jākoncentrējās darbam.
Rikjardo normāls ātrums sacīkstē labāks nekā Cunodai, taču šajā grupā beidzot kvalifikācijā jārda labāks sniegums citādi sacīkstes pats norok, taču darvas karote...sagriešanās pašās beigās, tā kā abi ar Cunodu nepriecē.

Lūk Seržants malacis jau otro sacīksti ātrums ir labs un progress tāds pats.

RBR gan šobrīd kosmosu visiem priekšā un jāteic, ka Perez rāda labāku sniegumu nekā bija gaidāms, malacis. Sarkaniem ir labs potenciāls, bet pārējiem jāiespringst, lai vismaz ķertu sarkanos

  +1 [+] [-]

, 2024-03-09 21:21, pirms 2 mēnešiem
playthegame rakstīja: Es ceru, ka Tu pamanīji, ka tajās 4-9 nenotika nekāda cīņa par pozīcijām? Tikko arī Rassels intervijā teica, ka visu sacīksti skatījies uz Alonso aizmuguri.
Bet Tu te gribi, lai pusaudzis pirmo reizi braucot sacīkšu režīmā, metās garām Rasselam, Alonso un Piastri?
Vnk cilvēks nesaprot, ka vilcieniņā (DRS), ja vien nav stipri labākā stāvoklī riepas jeb liels ātruma pārsvars, apdzīt ir grūti. Lūk Makiem un Meršiem ātrums ļoti līdzīgs, aero paka stipri citādāka, un nepalīdzēja Piastri pat svaigākas riepas. Tā kā arī Leklēram būtu bijis gana grūti atgūties (ja Leklērs būtu augstāk). Jāņem vērā kāda tase, un, ka tā bija debija, Ferrari komandai ja nemaldos ir tagad rekords, viņiem tik jauns braucējs vēl nebija startējis.

     [+] [-]

, 2024-03-09 21:23, pirms 2 mēnešiem
Patiesībā no 10-20 vietai, ja sanāk kāda kļūda šajā grupā būs grūti atgūt rezultātu, ļoti cieši visi līdzīgi arī priekšgalā neskaitot RBR.

     [+] [-]

, 2024-03-09 21:35, pirms 2 mēnešiem
backtofire rakstīja: Izteikt respektu gribās Norisam, Žho un Hamiltonam, kā arī Halku. Lai arī viņiem situācija nebija teicama un žēl pat, kad beigās nebija SC, sniegums ko viņi demonstrēja bija lielisks. Piastri un Hmiltona korektā cīņa bija interesanta, principā visi tika no šiem pie punktiem vien žēl, ka Žho komandai pitstopā sanāca aizķeršanās, taču arī bez tās pts nebūtu.

Par Hulka punktu tiešām prieks, pelnīti.

Leklers stabili un lielos vilcienos viņš izcīnīja maksimumu no tā ko varēja.
Astons, Merši Maki tuvi ātruma ziņā, būs interesanti pavērot viņu progresu.

Strolls, atkārtoja to pašu ko treniņos un, lai arī ātrums šosezon ir daudz labāks, kļūdas kā nepazūd tā nepazūd un tas ir bēdīgi.

Jo, makos un Meršos abi braucēji lido labi, Astonos tikai Alonso.

Vēl viena grupa, kura vismaz ļāva pasekot cīņai Williams abi braucēji Okons un mazie buļļi. Tiesa Cunodam mazāk jārunā vairāk jākoncentrējās darbam.
Rikjardo normāls ātrums sacīkstē labāks nekā Cunodai, taču šajā grupā beidzot kvalifikācijā jārda labāks sniegums citādi sacīkstes pats norok, taču darvas karote...sagriešanās pašās beigās, tā kā abi ar Cunodu nepriecē.

Lūk Seržants malacis jau otro sacīksti ātrums ir labs un progress tāds pats.

RBR gan šobrīd kosmosu visiem priekšā un jāteic, ka Perez rāda labāku sniegumu nekā bija gaidāms, malacis. Sarkaniem ir labs potenciāls, bet pārējiem jāiespringst, lai vismaz ķertu sarkanos
Paldies par savu skatījumu, jāuzteica Haas, kuri pārmaiņas pēc gudri izspēleja KM soda sekundes un spēja Hulk iekļūt punktos.

     [+] [-]

, 2024-03-09 21:43, pirms 2 mēnešiem
kols00 rakstīja: ir forši, ka viņš nobrauca stabili un neattapās kā multimiljardiera dēls Strols- sienā.
bet viņam ir otra ātrākā mašīna, viņa griesti bija 3. vieta, ļoti labi būtu 4. vieta,
7. vieta nav nekas iespaidīgs, pat pie visiem blakus apstākļiem, viņš tomēr ir braucējs ar PRO licenci.
Iespaidīgi ir tas, ka tikai stundu pirms kvalifikācijas Bērmans uzzināja, ka būs jāstartē, turklāt Saincam pielāgotā sēdvietā. Atšķirībā no konkurentiem, viņš nebija veicis ne testus, ne pilnu sacīksti ar šī gada formulu. Turklāt viņam ir 18 gadu. Potenciālu parādīja. Ja F2 sezona izdosies, jācer, ka nākošsezon atradīs vietu Sauber vai HAAS

     [+] [-]

, 2024-03-09 21:44, pirms 2 mēnešiem
Ātruma reitings posmā:
1.maksima
2.Perez +0.2s (tiešām labs sniegums)
3. Leklērs +0.45s
4. Noris +0.64s
5. Piastri +0.75s
6. Hamis +0.75s
7. Alonso +0.82s
8. Rusels +0.93s
9. Bērmans +1.06s
10. Hulks +1.45s
Nākošajiem daudz savstarpēju cīņu un pozīciju maiņas
11. Mags +1.91s
12. Albons +1.95s
13. Žho +2.01s
14. Botas +2.20s
15. Cunoda +2.24s
16. Okons +2.28s
17. Seržants +2.31s
18. Rikjardo +2.4s (biežāk sagriezties trasē vēl vajag).

Kura komanda uzlabojusi sniegumu salīzinot ar 2023 ?

1. Maki -1.88s nometuši (neticami)
2. Sarkanie -1.15s
3. Williams -1.11s (ar visu to, kur finišēja)
4. Haas -0.93s (teicami)
5. Sauber -0.64s (jāņem vērā, ka mazāk pitu bija 2024)
6. Merši -0.59s (labi, taču ne tas uz ko viņi cerēja)
7. RBR -0.52s
8. Mazie ragaiņi -0.34s (vai RB19 vairs nevelk ...?)
9. AMartin -0.27s
10. Alpine +0.15s (bēdu ieleja)

     [+] [-]

, 2024-03-09 21:44, pirms 2 mēnešiem
Unikalais rakstīja: Paldies par savu skatījumu, jāuzteica Haas, kuri pārmaiņas pēc gudri izspēleja KM soda sekundes un spēja Hulk iekļūt punktos.
Piekrītu, tas Halkam deva šo iespēju, taču Halks bija pēc tempa ātrāks, pelnīta desmitā vieta .

  +1 [+] [-]

, 2024-03-09 21:49, pirms 2 mēnešiem
Redbull no citas līgas,nebrinišos ja šogad viņi paņems visas sacīkstes. 🏆🏆🏆

  -1 [+] [-]

, 2024-03-09 21:55, pirms 2 mēnešiem
kols00 rakstīja: vēl viena šāda gonka un F1 reitingi būs zemē
mans šodienas visvienkāršākais lēmums - iemest tevi zem "ignorēt". paldies.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-09 23:25, pirms 2 mēnešiem
asinsdesa rakstīja: mans šodienas visvienkāršākais lēmums - iemest tevi zem "ignorēt". paldies.
man tak pohuj

  -1 [+] [-]

, 2024-03-09 23:29, pirms 2 mēnešiem
playthegame rakstīja: Es ceru, ka Tu pamanīji, ka tajās 4-9 nenotika nekāda cīņa par pozīcijām? Tikko arī Rassels intervijā teica, ka visu sacīksti skatījies uz Alonso aizmuguri.
Bet Tu te gribi, lai pusaudzis pirmo reizi braucot sacīkšu režīmā, metās garām Rasselam, Alonso un Piastri?
es vnk gribu atzīmēt, ka viņš neko fenomenālu nesasniedza, bet nobrauca ok gonku.
viņš ir trenēts PRO braucējs, pārliecinoši ātrākā mašīnā kā Aston, Mercedes vai Mclaren

     [+] [-]

, 2024-03-10 15:39, pirms 2 mēnešiem
22 komenti, 5 lasāmi, nice