Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" varētu atgriezties "Indy 500" un Lemānā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" varētu atgriezties "Indy 500" un Lemānā
"Mercedes" F1 mašīna
Foto: SCANPIX SWEDEN

Vācu autoražotāji "Mercedes" neizslēdz iespēju nākotnē atgriezties slavenajās "Indy 500" un Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

"Mēs pievēršam uzmanību visām sacīkšu kategorijām," intervijā itāļu izdevumam "Autosprint" izteicies "Mercedes" komandas līdzīpašnieks Toto Vulfs. "Agriešanās daudz nozīmētu "Mercedes" brendam. Šobrīd mēs koncentrējamies uz F1 un DTM, tāpat mums ir GT3 mašīnas un mēs ražojam motorus Formula 3 sacensībām. Runājot par nākotni, es neizslēdzu nevienu no scenārijiem. Domāju, ka būtu brīnišķīgi, ja mēs atgrieztos Indianapolisā un Lemānā."

"Mercedes" rūpnīcai ir gana plaša vēsture slavenajās ASV notiekošajās "Indy 500" sacīkstēs, tostarp divas uzvaras. Tālajā 1915. gadā Ralfs DePalma uzvarēja Indianapolisā, startējot ar "Mercedes" automobili, bet 1994. gada uzvarētāja Ala Ansera juniora formula bija apgādāta ar "Mercedes" dzinēju.

Arī Lemānā "Mercedes" mašīnas uzvarējušas divas reizes - 1952. gadā to paveica Hermans Langs un Frics Rīss, bet 1989. gadā ar "Sauber-Mercedes" prototipu triumfēja Juhens Mass, Manuels Reiters un Stenlijs Dikenss. Pēc tam, kad deviņdesmito gadu beigās Marks Vēbers Lemānā piedzīvoja šausminošu avāriju, par laimi izglābjoties no smagām sekām, komanda šajās sacensībās vairs nav piedalījusies.

Tikmēr "Mercedes" nolēmuši pamainīt savu F1 formulu krāsojumu un jau nākamajā F1 posmā, kas šajā nedēļas nogalē norisināsies Spānijā, tās izskatīsies vairāk sudrabotas, ne tik daudz pelēkas, apgalvo komandas līdzīpašnieks Nikijs Lauda. Lai gan vēl nav zināms, kāds būs mašīnu jaunais dizains, paredzams, ka tas vairāk asociēsies ar vēsturiskajām "sudraba bultām", kas "Grand Prix" sacīkstēs cīnījās pagājušā gadsimta trīsdesmitajos un piecdesmitajos gados.

Tāpat "Mercedes" uz nākamo posmu savu mašīnu uzlabojuši tehniski un tagad cer katrā trasē būt 0.1 līdz 0.2 sekundes aplī ātrāki.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...