Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko uz trim gadiem pagarinājis līgumu ar "Red Bull" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko uz trim gadiem pagarinājis līgumu ar "Red Bull" komandu
Helmuts Marko. Foto: Motorsport.com

Kā vēsta portāls "RacingNews365", Helmuts Marko jau pagarinājis līgumu ar "Red Bull" komandu uz nākamajiem trim gadiem.

Jau kopš "Red Bull" vienības pirmās sezonas 2006. gadā Marko tajā spēlējis vienu no būtiskākajām lomām. Šobrīd 80 gadus vecais austrietis formāli ir komandas padomnieks un pilotu programmas vadītājs. Realitātē viņa ietekme uz iekšējiem procesiem ir daudz lielāka.

Iepriekš tika baumots, ka "Red Bull" varētu atteikties no Marko pakalpojumiem. Nesen intervijā OE24 viņš pauda, ka gaidāmajā sezonā turpinās darbu "Formulā 1", gan tieši neapstiprinot, ka šāda vienošanās ar komandu ir panākta.

Pēc "RacingNews365" rīcībā esošās informācijas, Marko jau parakstījis jaunu līgumu, kas viņam ļaus turpināt darbu līdz 2026. gada beigām. Tobrīd viņam būs 84 gadi.

Pats Marko savulaik bija autosportists un aizvadījis deviņas sacīkstes arī F1 čempionātā BRM komandas sastāvā. Augstāko rezultātu izdevās izcīnīt 1972. gada Monako "Grand Prix", kur austrietis finišēja astotajā vietā. Tolaik par to punktus nepiešķīra.

Vēlāk viņš bija Gerharda Bergera un Karla Vendlingera menedžeris, pirms izveidoja pats savu junioru sacīkšu komandu un sāka sadarbību ar "Red Bull". Kopš 1999. gada Marko ir "Red Bull" pilotu programmas vadītājs. Ar Marko gādību "Formulā 1" savulaik nonāca tādi piloti kā Sebastians Fetels, Daniels Rikjardo, Karloss Saincs, Pjērs Gazlī un Makss Verstapens.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv