Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" gatavo revolucionāru 2024. gada F1 sacīkšu auto

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" gatavo revolucionāru 2024. gada F1 sacīkšu auto
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas vadītājs Frederiks Vasūrs atklāj, ka 2024. gada sacīkšu modelis 95% apmērā būs aprīkots ar jaunām, savādākām detaļām. Karloss Sainss atzīst, ka simulatorā jau labi jūtams, ka jaunais auto uzvedas krietni savādāk par savu priekšgājēju.

Pagājušajā sezonā "Ferrari" cīnījās par otrās spēcīgākās komandas statusu, kopvērtējumā ar trīs punktu deficītu atzīstot "Mercedes" pārsvaru. Tomēr nākamgad Maranello vienība beidzot cer reāli iesaistīties cīņā par titulu ar "Red Bull", kas iepriekšējās sezonās bijusi neuzveicama.

Jautāts, vai nākamā gada "Ferrari" modelis uzskatāms par revolucionāru, komandas boss Vasūrs atzina, ka daļēji tā varētu uzskatīt.

"Revolūcija - nezinu, vai tas ir pareizais vārds, jo jau trešo gadu pēc kārtas mums ir nemainīgi tehniskie noteikumi, līdz ar to būtiski kaut ko mainīt šajā situācijā nevar," žurnālistiem sacīja Vasūrs. "Runa ir par sekundes desmitdaļām. Tas nozīmē 0.1% vai 0.2% no veiktspējas, ko mēs meklējam. Tie nav pieci procenti. Saprotams, ka mums jāsper solis uz priekšu. Un es šādu soli nenovērtēju par zemu. Mēs būsim nomainījuši 95% no mašīnas komponentēm. Varbūt jūs to varat uzskatīt arī par revolūciju."

Komandas pilots Karloss Sainss izteicies, ka, vadoties pēc sajūtām simulatorā, jaunā mašīna ir krietni savādāka par aizvadītā gada modeli SF-23.

"Simulatorā mašīna, bez šaubām, uzvedas atšķirīgi," saka Sainss. "Tomēr, kamēr mēs nebūsim tajā ielējuši 100 kilogramus degvielas un uzmontējuši lietotas riepas, ir neiespējami redzēt, kā šis auto patiesībā saudzē riepas, kāds ir patiesais ātrums un, kā tas viss ietekmē sacīkšu tempu. To uzzināsim tikai Bahreinas testos, kad ar mašīnu izbrauksim trasē. Tikmēr varam vienkārši strādāt pie veiktspējas uzlabošanas vēja tunelī un censties padarīt to labāku."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  +1 [+] [-]

, 2024-01-07 12:41, pirms 4 mēnešiem
Virsraksts, kā parasti - "ģeniāls".

     [+] [-]

, 2024-01-07 13:21, pirms 4 mēnešiem
Saincs!!! 🤣🤣🤣 debīliķi

     [+] [-]

, 2024-01-07 15:59, pirms 4 mēnešiem
tā katru gadu un beigās sanāk revolucionāra grabaža :d