Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēbers 2014. gadā paredz daudzas izstāšanās

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēbers 2014. gadā paredz daudzas izstāšanās
Tehnisku problēmu dēļ F1 piloti šobrīd izstājas reti
Foto: Digitale/Scanpix

Marks Vēbers uzskata, ka 2014. gada F1 sezonā, kad spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, līdzjutējie būs liecinieki daudzām izstāšanās reizēm, sevišķi pirmajos posmos.

Joprojām nav pieņemts galējais 2014. gada pavasara testu kalendārs, tomēr var gadīties, ka komandām, tāpat kā šogad, būs tikai trīs testi. Daži grib panākt, lai izņēmuma kārtā arī sezonas laikā būtu iespējams veikt testus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka ierobežotās iespējas būs lielākais izaicinājums.

"Nākošgad būs tika daudz jaunu lietu, ka varēs redzēt daudzas izstāšanās, sevišķi pirmajos sezonas posmos," itāļu izdevumam "Autosprint" izteicies "Red Bull" pilots Vēbers. "Testu braucieni būs citādi, jo vairs nevarēsim vienas dienas laikā veikt 400 kilometrus - mašīnām daudz laika nāksies pavadīt boksos. Domāju, ka pirmajās sacīkstēs būs labi, ja vienkārši izdosies tikt līdz finišam un izcīnīt punktus."

Arī četrkārtējais F1 čempions Alēns Prosts uzskata, ka tieši mazais testu apjoms komandām būs grūtākais pārbaudījums.

"Senajās dienās, kad mums tika ieviesta jauna tehnoloģija, veicām daudzus testus," žurnālam "Autosport" pastāstīja leģendārais francūzis. "Tagad pirms sezonas būs tikai trīs testi. Tas būs viens no lielākajiem izaicinājumiem un ļoti sarežģīts pārbaudījums. Tomēr jaunās mašīnas būs interesantas. Noteikti atradīsies zinātkāri braucēji, kas vairāk kā citi sadarbosies ar inženieriem un izpratīs šo tehnoloģiju. Varbūt viņiem būs priekšorcības, jo tādā veidā radīsies labāka izpratne par auto."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 15:35, pirms 11 gadiem
Ta ta jaunumi no Marka mutes - jauni motori pirmos posmos smuki dūmo, kad pēdējoreiz esat redzējuši skaistu balto eļļas mākoni no F1 bolīda, kurš ir visas garās taisnes garumā?