Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" pirmo reizi atteiksies no sudraba krāsas formulām?

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" pirmo reizi atteiksies no sudraba krāsas formulām?
"Red Bull" izmantoja maskēšanās krāsas 2015. gada F1 testos. Foto: Red Bull Racing

Vadošā F1 komanda "Mercedes" otrdien sociālajos tīklos izplatīja attēlu, kurā redzama daļa no jaunās mašīnas priekšējā antispārna, un likusi noprast, ka šogad formulai varētu būt atšķirīgs krāsojums nekā citus gadus. Izplatījušās spekulācijas, ka arī "Red Bull" vienība šogad gatavojas izmantot citas krāsas.

Kopš atgriešanās F1 pasaules čempionātā 2010. gada sezonā "Mercedes" vienmēr izmantojusi sev raksturīgo sudraba krāsojumu, ar zaļiem elementiem, par godu galvenajam sponsoram "Petronas". Otrdienas vakarā komanda savā "Twitter" kanālā publicēja antispārna malas attēlu, liekot izplatīties runām, ka jaunajā sezonā mašīnas izskatīsies pavisam citādi.

Iespējams, ka 13. februārī "Mercedes" jaunais modelis "W10" tiks prezentēts maskēšanās krāsās, taču tas varētu būt tādēļ, lai konkurentiem pirms sezonas starta būtu grūtāk saskatīt jaunos tehniskos risinājumus. Līdz ar to šādu krāsojumu, iespējams, vienība izmantos tikai testos, bet sacensībās atgriezīsies pie ierastā dizaina.

Līdz šim "Mercedes" pirmssezonas testos nav piekopusi praksi izmantot maskēšanās krāsas, kamēr "Red Bull" šādi rīkojās pirms 2015. gada sezonas.

Arī "Red Bull" sakarā ir izplatījušās baumas. Komanda savu jauno spēkratu prezentēs vienā dienā ar "Mercedes", bet jau šodien tās pilots Makss Verstapens atrādīja jauno ķiveres krāsojumu. Ņemot vērā, ka acīgākie līdzīgas krāsas, ar īpašu uzsvaru uz balto, saskatījuši arī sportistu jauno kombinezonu sānos, parādījušās spekulācijas, ka arī "Red Bull" jaunā F1 bolīda krāsojums būs savādāks nekā līdz šim.

     [+] [-]

, 2019-02-06 09:14, pirms 5 gadiem
Ai kā riebj, ka viens no retajiem autosporta žurnālistiem pārgājis uz clickbait rakstu nosaukumiem.