Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso cer atgriezties un izcīnīt trešo F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso cer atgriezties un izcīnīt trešo F1 titulu
Fernando Alonso. Foto: Wayne Taylo Rracing

Pieredzes bagātais autosportists Fernando Alonso labprāt atgrieztos "Formulā 1" jau 2020. gada sezonā un būtu gatavos cīnīties par trešo titulu, ja vien viņam tiktu dota iespēja startēt kādā no vadošajām komandām.

Alonso pēc aizvadītās sezonas pameta F1 čempionātu, taču lika noprast, ka vēl nenoslēdz karjeru pavisam.

"Es vienmēr esmu teicis "redzēsimies vēlāk", nevis atvadījies pavisam," uzsver sportists. "Tagad man ir citi izaicinājumi un instrumenti, kas nepieciešami, lai uzvarētu, kamēr "Formulā 1" man nebija tādu apstākļu, lai to varētu izdarīt. Šobrīd man nav plānu uz 2020. gad. Mans lielākais prieks būtu atgriezties un izcīnīt trešo F1 titulu."

Šogad Alonso jau paguvis uzvarēt prestižajā Deitonas 24 stundu braucienā, bet maijā viņš pēc gada pārtraukuma atkal stāsies uz starta "Indy 500" autosacīkstēs. Tāpat viņš turpinās startēt FIA WEC čempionātā, piedaloties arī vasarā gaidāmajās sacensībās Lemānā, kur spānis triumfēja jau pērn.

Pašlaik Alonso ir jau 37 gadi, taču viņš uzskata, ka tas nav šķērslis, lai atgrieztos "Formulā 1".

"Šūmahers startēja līdz 43 gadu vecumam," atgādina Alonso. "Ja jūties spēcīgs, nav jāskatās uz savu vecumu. Startēt var līdz brīdim, kad saproti, ka kāds cits ir stiprāks par tevi."

Alonso par F1 čempionu kļuva 2005. un 2006. gadā, startējot "Renault" komandā.

Izmantotie resuri:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...

     [+] [-]

, 2019-02-05 22:34, pirms 5 gadiem
ja vien nebūs ar mieru braukt makos, neviens cits neņems atpakaļ.

     [+] [-]

, 2019-02-06 09:17, pirms 5 gadiem
Alonso ar saviem izgājieniem sāk riebt - visi pret viņu, pret "labāko pilotu visumā".
Kura top komanda būs gatava parakstīt drīz karjeru beigušo Alonso? Un ar kādu mērķi?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-06 10:16, pirms 5 gadiem
LXI rakstīja: Alonso ar saviem izgājieniem sāk riebt - visi pret viņu, pret "labāko pilotu visumā".
Kura top komanda būs gatava parakstīt drīz karjeru beigušo Alonso? Un ar kādu mērķi?
Negaidīts līgums ar Ferrari ir pat ļoti iespējams. Pie diviem nosacījumiem - ja Sebastians darīs tādas pašas muļķības kā šogad un neizcīnīs titulu savu kļūdu dēļ un, ja Leklērks neizrādīsies super-zvaigzne jau pirmajā sezonā.

Kāpēc lai Ferrari gribētu viņu ņemt atpakaļ? Ir pilnībā nomainījusies vadība, ar kuru Fernando sagāja ragos. Ne jaunajam bosam Binotto, ne CEO Camilleri nav bijušu personīgu konfliktu ar viņu. UN. Pirms dažām dienām bija ziņa, ka Camilleri turpmākajām sezonām jau tā lielo budžetu grasās palielināt vēl vairāk. Ir acīmredzami, cik agresīvi viņi iet uz titulu. Un Fernando pat no sūdīgas formulas var izspiest visu, tas jau ir redzēts vairākkārt.

Citas komandas? Tiešām šaubos.