Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Steiners: "Pēc Grožāna nolīgšanas kļuva vieglāk piesaistīt darbiniekus"

Steiners: "Pēc Grožāna nolīgšanas kļuva vieglāk piesaistīt darbiniekus"
Romēns Grožāns
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Haas" komanda jau Formula 1 debijā Austrālijā šī gada martā cer iekļūt otrajā kvalifikācijas kārtā, bet sacensībās tikt pirmajā desmitniekā, stāsta tās vadītājs Ginters Steiners.

"Mēs ceram uz punktiem," intervijā "Sky Sports" stāsta Ginters Steiners. "Kvalifikācijā rezultāts būs labs, ja iekļūsim otrajā kārtā. Parādīt labu sniegumu un izcīnīt punktus ir mūsu galvenais mērķis. Tādā veidā gribam parādīt, kāda iemesla dēļ pēdējos divus gadus esam strādājuši un, ka pie mums nav notikušas nekādas lielas drāmas. Šobrīd uz to ceram visvairāk."

Iepriekš Steiners bijis viens no vadošajiem darbiniekiem "Jaguar" (izpilddirektors) un "Red Bull" (tehniskais direktors) komandās. Tomēr šajā gadījumā ir citādi, jo komanda bijusi jārada no nulles, un sākotnēji bijis grūti pievilināt augstākās raudzes speciālistus.

"Dažreiz ir vieglāk sākt no baltas labas, kad nav jālabo nekādas kļūdas, bet vienkārši vari pieņemt cilvēkus, ko vēlies," saka Steiners. "Tomēr, tā kā pagājušā gada laikā lielas grūtības bijušas vairākām komandām, cilvēkus piesaistīt ir grūti. Ir grūti viņiem likt noticēt, ka esam šeit, lai strādātu ilgtermiņā."

Viss esot mainījies brīdī, kad publiski kļuvis zināms par noslēgto līgumu ar pilotu Romēnu Grožānu.

"Piesaistīt cilvēkus bija mans lielākais izaicinājums, tomēr cilvēku ticību ļoti stiprināja Romēna nolīgšana," atklāj "Haas" komandas vadītājs. "Viņi domāja, "ja jau Grožāns, viens no labākajiem F1 pilotiem, pievienojas komandai, viņš noteikti zina, ko dara, jo ar šo lietu nodarbojas jau ilgu laiku". Pēc tam pie mums piekrita strādāt daudzi labi speciālisti."

"Haas" komandas īpašnieks ir Džīns Hāss, kuram pieder arī viena no spēcīgākajām NASCAR vienībām. Savā pirmajā F1 sezonā "Haas" izmantos "Ferrari" dzinējus.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...


, 2016-01-05 18:33, pirms 8 gadiem
Nu pateikt, ka Grožāns ir viens no labākajiem pilotiem....
, 2016-01-05 21:29, pirms 8 gadiem
lamnis rakstīja: Nu pateikt, ka Grožāns ir viens no labākajiem pilotiem....
Tehniski ļoti labs braucējs, varbūt ne gluži viens no labākajiem bet TOP 7 noteikti. Vienmēr ticis diezgan apdalīts ar ne tām labākajām mašīnām
, 2016-01-06 14:16, pirms 8 gadiem
lamnis rakstīja: Nu pateikt, ka Grožāns ir viens no labākajiem pilotiem....
Consistency
, 2016-01-06 19:46, pirms 8 gadiem
Nu tad jau redzēs, ko? Būs interesanti, ne ko ?
, 2016-01-07 13:22, pirms 8 gadiem
lamnis rakstīja: Nu pateikt, ka Grožāns ir viens no labākajiem pilotiem....
iesedini mecedesā un būs labākais pilots
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.