Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šogad F-1 - 12 komandu

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Šogad F-1 - 12 komandu
Pagājušajā gadā Bahreinā uzvarēja Džensons Batons
Foto: AFP/Scanpix

Šī gada F-1 čempionātā tomēr startēs 12 komandas un "US F1" atstātā brīvā vieta nevienai citai komandai piešķirta netiks, paziņojusi Starptautiskā automobiļu federācija (FIA)

"US F1" komanda sākotnēji ar FIA veica pārrunas par pirmo četru posmu izlaišanu, tomēr vēlāk paziņoja, ka ir izlēmusi šosezon nestartēt vispār. Šāds notikumu pavērsiens deva cerības uz vietu "Stefan GP" komandai, tomēr vakar tika paziņots, ka "US F1" vietu neviens cits neieņems un jauno sezonu uzsāks 12 komandas.

Galvenais šāda FIA lēmuma iemesls ir ļoti tuvais čempionāta sākums - pirmais posms notiks jau nākamajā nedēļas nogalē. Federācija uzskata, ka tas ir pārāk īss laiks, lai kāda jauna komanda spētu pilnvērtīgi sagatavoties čempionāta uzsākšanai. Tāpēc var uzskatīt, ka "Stefan" komandas, kura jau bija sagatavojusi visu vajadzīgo tehniku un pat nosūtījusi savu ekipējumu uz pirmā posma norises vietu Bahreinu, darbs bijis veltīgs.

Ne tik lielas, tomēr izmaiņas ir skārušas citu šī gada F-1 jaunpienācēju "Campos", kura turpmāk sauksies "Hispania Racing". Šāds notikumu pavērsiens noticis īpašnieka maiņas dēļ.

F-1 komandas 2010. gada sezonā

Nr.PilotsValstsKomanda
1.Jenson BUTTONLielbritānijaVODAFONE McLAREN MERCEDES
2.Lewis HAMILTONLielbritānijaVODAFONE McLAREN MERCEDES
3.Michael SCHUMACHERVācijaMERCEDES GP PETRONAS F-1 TEAM
4.Nico ROSBERGVācijaMERCEDES GP PETRONAS F-1 TEAM
5.Sebastian VETTELVācijaRED BULL RACING
6.Mark WEBBERAa\ustrālijaRED BULL RACING
7.Felipe MASSABrazīlijaSCUDERIA FERRARI MARLBORO
8.Fernando ALONSOSpānijaSCUDERIA FERRARI MARLBORO
9.Rubens BARRICHELLOBrazīlijaAT&T WILLIAMS
10.Nico HÜLKENBERGVācijaAT&T WILLIAMS
11.Robert KUBICAPolijaRENAULT F1 TEAM
12.Vitaly PETROVKrievijaRENAULT F1 TEAM
14.Adrian SUTILVācijaFORCE INDIA F1 TEAM
15.Vitantonio LIUZZIItālijaFORCE INDIA F1 TEAM
16.Sébastien BUEMIŠveiceSCUDERIA TORO ROSSO
17.Jaime ALGUERSUARISpānijaSCUDERIA TORO ROSSO
18.Jarno TRULLIItālijaLOTUS RACING
19.Heikki KOVALAINENSomijaLOTUS RACING
20 .Karun CHANDHOKIndijaHRT F1 TEAM
21.Bruno SENNABrazīlijaHRT F1 TEAM
22.Pedro DE LA ROSASpānijaBMW SAUBER F1 TEAM
23 .Kamui KOBAYASHIJapānaBMW SAUBER F1 TEAM
24.Timo GLOCKVācijaVIRGIN RACING
25.Luca DI GRASSIBrazīlijaVIRGIN RACING

Izmantotie resursi:
autosport.com

Vai piekrīti FIA lēmumam startēt ar 12 komandām?

  • 49

  • 292


  +7 [+] [-]

, 2010-03-04 10:12, pirms 14 gadiem
Nu kāpēc viņiem vajadzēja šitā uzspļaut Stefan komandas pūliņiem? Domāju, ka bija redzams, ka viņi ir gatavojušies un atšķirībā no US F1 bija spējīgi jau startēt pirmajā posmā.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-04 10:23, pirms 14 gadiem
Dinamietis rakstīja: Nu kāpēc viņiem vajadzēja šitā uzspļaut Stefan komandas pūliņiem? Domāju, ka bija redzams, ka viņi ir gatavojušies un atšķirībā no US F1 bija spējīgi jau startēt pirmajā posmā.
F1 ir viens liels cirks un izrāde! 100% kādam citam vajadzēja atstāt šo brīvo vietu, vai arī, lai speciāli ieriebtu Stefan GP. F1 pilnīgi nekas nenotiek godīgi...īsāk sakot cirks, kur onkuļi spēlējas ar miljoniem!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 10:32, pirms 14 gadiem
zheel ka nebuus 27 formulas startaa!

  -4 [+] [-]

, 2010-03-04 10:40, pirms 14 gadiem
Bišku ar skaitļiem kļūmīte. Es skatos, ka ir 25 braucēji, bet katrā komandā ir tikai pa diviem braucējiem. Domāju, ka ir izņēmumi, bet misēklis pa visam vnk - ir izlaits 13 kārtas skaitlis.

PS: Nezināju, ka RU pārstāvis ir jau līdz F-1 aizsities/aizpircies....

     [+] [-]

, 2010-03-04 10:41, pirms 14 gadiem
Dinamietis rakstīja: Nu kāpēc viņiem vajadzēja šitā uzspļaut Stefan komandas pūliņiem? Domāju, ka bija redzams, ka viņi ir gatavojušies un atšķirībā no US F1 bija spējīgi jau startēt pirmajā posmā.
nezinu cik tur taisnība, bet Stefanovičš kurš ir komandas apgādnieks nodarbojoties ar netīrām lietām, tādēļ ļoti iespējams Tods ar Bērnijonkuli negrib šādu komandu F1.
līdzīgi kā Latvijā, vadītāji paši zog, bet tai pat laikā KNAB ķēr citus zagļus un krata ar pirkstu ka tā nedrīst

  +5 [+] [-]

, 2010-03-04 11:04, pirms 14 gadiem
Kūmiņš rakstīja: Bišku ar skaitļiem kļūmīte. Es skatos, ka ir 25 braucēji, bet katrā komandā ir tikai pa diviem braucējiem. Domāju, ka ir izņēmumi, bet misēklis pa visam vnk - ir izlaits 13 kārtas skaitlis.

PS: Nezināju, ka RU pārstāvis ir jau līdz F-1 aizsities/aizpircies....
F1 ar 13. numuru neviens nestartē.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 11:20, pirms 14 gadiem
Joprojām negribās piekrist tam, ka pilnīgi nesagatavotai komandai būtu jādod iespēja startēt F-1 uzreiz pēc šīs komandas izveidošanas. Nu nekas tur labs nekad nesanāk. Uz kādiem rezultātiem var cerēt, ja komanda nav pat veikukusi oficiālus testus? Kā jau pierādījās, tad šīs formulas vienkārši jūk ārā. Uzskatu, ka pie dalības F-1 būtu pielaižamas tikai tās jaunās komandas, kas vismaz vienu gadu ir aizvadījušas kādā citā FIA aprūpētā formulu seriālā, piemēram Formula-2 vai GP2). Vēl izcilāk būtu ieviest piramīdas sistēmu, kad pēdējā vieta konstruktoru kausā zaudē savu vietu F-1 čempionātā un tiek nosūtīta uz zemāku "līgu", bet pirmā vieta, piemēram, F-2 saņem tiesības (vai iespēju) piedalīties F-1. Protams, ka izmaksas ir nesalīdznāmas, bet tas paceltu alternatīvo čempionātu līmeni, jo tādējādi būs cīņa ne tikai par iespējām startēt F-1, bet arī par investīcijām, ko varētu kāds liels sponsors piedāvāt gadījumā, ja kāda komanda tiek F-1.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-04 11:28, pirms 14 gadiem
Ja TV3 izdomās rādīt F1 tikai atkārtojumos, tad man ir vienalga, cik tur komandu piedalās

     [+] [-]

, 2010-03-04 11:35, pirms 14 gadiem
Pareizi izdarīja! Gribēšu redzēt visus komentētājus kas bija par 13 komandām, kad sāksies sezona un kad būs pirmās gonkas kad kāds no jaunajām komandām patraucēs kādam no līderiem vai pat sabojās visu sacīksti, paši atkal ņaudēsiet, JO pēc testiem jau ir skaidrs ka būs vismaz 4-6 mašīnas kas neturēs līdz pārējiem zaudējot aplī 5 un vairāk sekundes.....

tikpat labi varētu trasē palaist pāris drošības mašīnu lai vienkārši maisās pa trasi....

P.S.: neesmu pret par komandu skaita palielināšanu, bet uzskatu, ka tad šīm komandām būtu jābūt konkurētspējīgām saprātīgā līmenī

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 11:58, pirms 14 gadiem
Drīzāk par tādu lēmumu FIA bija spiesta lemt dēļ tā ka US F1 nepārdeva savu licenci Stefanam. šis būtu vienīgais variants ka Stefani varēja nokļūt pie sacensībām, jo citādi sanāktu tā ka 2011. gada būs viena koamnda par daudz un aizliegt kādai komandai startu būtu pretlikumīgi. Tā bija Stefana paša iniciatīva veidot komandu , lai gan licenze viņiem startiem nebija, uz savu risku, un šis risks diemžēl neattaisnojās. Tagad atliek cerēt, ka šogad kāda no komandām no bankrotēs un radīsies jauna vieta nākamgad. Šogad šis sapnis izsapņots.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 11:58, pirms 14 gadiem
Krievs ir ticis līdz F1... nu nez tur nekādus labos rezultātus nevar gaidīt, šamie pārāk prasta tautiņa, lai ar tehniskajiem sporta veidiem nodarbotos.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 12:28, pirms 14 gadiem
Nevaru sagaidiit 14 martu

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 12:45, pirms 14 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Joprojām negribās piekrist tam, ka pilnīgi nesagatavotai komandai būtu jādod iespēja startēt F-1 uzreiz pēc šīs komandas izveidošanas. Nu nekas tur labs nekad nesanāk. Uz kādiem rezultātiem var cerēt, ja komanda nav pat veikukusi oficiālus testus? Kā jau pierādījās, tad šīs formulas vienkārši jūk ārā. Uzskatu, ka pie dalības F-1 būtu pielaižamas tikai tās jaunās komandas, kas vismaz vienu gadu ir aizvadījušas kādā citā FIA aprūpētā formulu seriālā, piemēram Formula-2 vai GP2). Vēl izcilāk būtu ieviest piramīdas sistēmu, kad pēdējā vieta konstruktoru kausā zaudē savu vietu F-1 čempionātā un tiek nosūtīta uz zemāku "līgu", bet pirmā vieta, piemēram, F-2 saņem tiesības (vai iespēju) piedalīties F-1. Protams, ka izmaksas ir nesalīdznāmas, bet tas paceltu alternatīvo čempionātu līmeni, jo tādējādi būs cīņa ne tikai par iespējām startēt F-1, bet arī par investīcijām, ko varētu kāds liels sponsors piedāvāt gadījumā, ja kāda komanda tiek F-1.
kautkādu bull shitu tu te mal. nejauc te F1 kas būtībā ir miljardieru un izredzēto sporta veids ar futbolu vai basketbolu.
F1 nekas tāds vispār nav iespējams. F1 nevar salīdzināt ne ar gp2 ne ar f2, šiem seriāliem ir ļoti attāla līdzība ar F1 un nekāda prakse GP2 neko nedos F1. līmeņa atšķirība starp F1 un GP2(par citiem seriāliem nemaz nerunāsim) ir vienkārši kosmiska.
Un vispār pāreja no GP2 uz F1 ar to pašu komandu, ar tiem pašiem inžinieriem un darbieniekiem ir neiespējama. labi, varbūt labākie inžinieri var strādāt F1, bet pārējie darbienieki vienkārši nevelk to līmeni. redz, acīm redzami piemēri. Campos. ilgus gadus jau brauc GP2, ir neapšaubāma top komanda, bet ienākot F1 gp2 darbieniki palika tur kur viņi bija līdzšim. F1 komanda tika būvēta no jauna, jo tas jau ir pavisam cits līmenis. šobrīd jau pārsaukti par Hispania
Manor, jeb Virgin arī brauc entos seriālos, ienākot F1 komanda tika veiota pilnīgi no jauna. Manor kas tika pieteikti F1 un Manor kas brauc piemēram F3 bija tikai kopīgs vārds un vadība.
saproti, ka F1 ir īpašs sporta veids ar milzīgu bedri aiz sevis. komandām nav iespējams pārlekt pāri tai bedrei un viņām tas arī nav jādara, jo to mērķis ir sagatavot pilotus.
Tas ir kautkas ļoti līdzīgs kā ar RD un RDJ. RDJ sacensties ar RD nevar un arī nevajag, bet sagatavot pa kādam spēlētājam priekš RD viņi var

     [+] [-]

, 2010-03-04 13:17, pirms 14 gadiem
F1 līdz GP2 ~7sek GP2-WSR ~5sek WSR -F3,F2 6 sek F3 -F Renault 2000 ~4sek bedres jau izskatās aptuveni vienādas un par līmeni , ja tur 12-18 brauc vienā sekundē arī varētu neuztraukties.
Lieta ir laikam kā raksta spēlētājs, tas ir cits līmenis.

     [+] [-]

, 2010-03-04 14:36, pirms 14 gadiem
ja tas būtu tik vienkārši... nedrīkst aizmirst, ka f1 tiek izmantotas citas tehnoloģijas... pieļauju ka par tādas gp2 top komandas budžetu labākajā gadījumā pietiktu lejasgala f1 bolīda uzbūvēšanai, nemaz nerunājot par visām pārējām izmaksām... f1 uz profesionalitāti nespēj pastāvēt - bez milzīgiem sponsoriem neviens top projekts iekš f1 sevi nekad nespēs atpelnīt... un tur jau ir tā trauslā robeža starp sportu un biznesu/šovu...

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 14:54, pirms 14 gadiem
Tas piramīdas princips, ko uzbūru, protams, ir pilnīgs kosmoss, bet kaut kādu bāzi jau nu vajadzētu izveidot pirms nāk pie lielajiem puikām, lai nesanāk kā šobrīd, ka jaunās komandas, kurām pēc idejas būtu atļaujami vairāk testi, nepiedalās pat visos garantētajos. Kāds tur rezultāts var sanākt? Vēja tuneļos un uz kompja šasiju, motoru un regulējumus īpaši neuzlabosi.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 14:58, pirms 14 gadiem
Un vispār Viasata darboņi izdarījās ļoti nesmuki, ka F-1 nevarēs vērot tiešreidē mirstīgo kanālos. Jāslēdz laikam iTV starptautiskā paka, kurā ir RTLs.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 15:04, pirms 14 gadiem
Blakusvāģis rakstīja: F1 līdz GP2 ~7sek GP2-WSR ~5sek WSR -F3,F2 6 sek F3 -F Renault 2000 ~4sek bedres jau izskatās aptuveni vienādas un par līmeni , ja tur 12-18 brauc vienā sekundē arī varētu neuztraukties.
Lieta ir laikam kā raksta spēlētājs, tas ir cits līmenis.
nejau laika starpībā ir tā lieta, kā jau pats teici tas ir cits līmenis. nevelti Campos un Manor ienākot F1 nevis nāca ar saviem inžinieriem un komandu, bet jau uzreiz nolīga darbiniekus kuriem ir F1 pieredze.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 15:26, pirms 14 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Tas piramīdas princips, ko uzbūru, protams, ir pilnīgs kosmoss, bet kaut kādu bāzi jau nu vajadzētu izveidot pirms nāk pie lielajiem puikām, lai nesanāk kā šobrīd, ka jaunās komandas, kurām pēc idejas būtu atļaujami vairāk testi, nepiedalās pat visos garantētajos. Kāds tur rezultāts var sanākt? Vēja tuneļos un uz kompja šasiju, motoru un regulējumus īpaši neuzlabosi.
piramīda jau ir.
kartingi
adac, f - bmw, f-renault 1,6
f-3, formula masters, f-renault 2.0
WSR, GP2
F1
nu tas tā īsumā. protams čempionāti ir vēl visai daudz, bet ja tā rupji rēķina ir apmēram šādi. vēl var diskutēt kur var likt f-renault 2.0 nākamajā solī pēc kartingiem vai vienu soli pirms GP2, bet kā jau teicu, tas ir ļoti virspusēji.
bet pāriet no GP2 uz F1 ar to pašu komandu kā jau teicu ir neiespējami, līmeņa atšķirība ir milzīga, tās ir pavisam citas tehnoloģijas.
pietuvināt GP2 vai F2 pie F1 jau varētu, bet vai to vajag? atceries, ka piloti Gp2 un citos zemākajos seriālos pērk savu vietu komandā un neizbēgami. palielināsies komandu izmaksas, palielināsies vietu cenas. Gp2 nav jakonkurē ar F1 un jataisa par čempionātu kur brauc F1 nederīgās komandas, bet gan jabrauc jaunajiem talantiem un tā jau vienas sezonas izmaksas ir lielas, vairāk par 2 milj.
turklāt vai bērnijam tas ir vajadzīgs? vai tas ir vajadzīgs Todam? F1 ir karalis kurš pelna viņiem entos miljonus, Gp2 ir mazais palīgs kurš pienes ieročus un stāv maliņā un tā tam arī japaliek. ja Gp2 varētu sākt konkurēt ar F1 tad iespējams, ka tiešām kādas komandas un piloti izdomātu, ka var jau būt pirmie ciemā nevis pēdējie pilsētā.
ja Gp2 būtu konkurentu ražojums tad kautko tādu varētu domāt, bet Gp2 pa lielam ir to pašu vīru spēlmantiņa kuriem pieder F1 un pašiem veidot naudas mašīnai konkurentu no kura nevārēs nopelnīt ir tas pats kas pašiem sev rakt bedri.
Šobrīd F1 ir elitāra sabiedrība un lielākajai daļai pilotu un komandu nekas cits kā F1 neinteresē. kā piloti saka, ja esi braucis ferrari tad braukšanai citā komandā motivācija vairs neatrodas. tāpat ar F1. Šaubos vai tas pats Brensons būtu ar mieru pāriet uz Gp2, jo tur viņi varētu gāzt kalnus. ja ne F1 tad labāk vispār nepiedalīties

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 16:45, pirms 14 gadiem
Whatever. Es runāju par kokiem, Tu par mežu.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 17:57, pirms 14 gadiem
Nu ko gaidām jauno F1 sezonu. Jau nākamajā nedeļā Bahreinā.
Būs interesanti, jo Šūmahers ir atgriezies F1.
Beidzot arī kāds Krievijas pārstāvis piedalīsies F1.
Žēl, ka Raikonens aizgāja prom no F1, bet nu tāpat ceru, ka sezona būs ļoti skatāma. Esmu par Šūmaheru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 20:54, pirms 14 gadiem
f 1 trases nav paredzetas pat 25 masinam.
ja puse starta neiztasies, varesim skatities ka piloti sez korki