Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēsturisks gads F1.

Šogad intriģējoš gads visiem faniem,kuri seko līdz un arī tiem,kas aizmirsuši. Ne tikai tādēļ,ka čempions atgriežas,bet arī virkne citu notikumu,kurus tūlīņ arī uzskaitīšu.

Pirmās formulas jaunā sezona vairs nav aiz kalniem,proti,nedēļa vēl atlikusi. Bet līdz startam paspējis notikt daudz kas.
Šogad pirmais no notikumiem,kas bija ievērības cienīgs-Mercedes,kā ražotāj komandas atgriežšanās čempionātā,pēc turpat vai piecdesmit gadu pārtraukuma. Šis notikums uzņemts īpaši silti un pretrunīgi. Dažas no lielājām autosporta ziņu lapām ,pat rakstīja,ka pirmā sezona varētu būt izgāžšanās. Tomēr tas varētu arī nepiepildīties,jo visos trīs testos,Mercedes GP Petronas,uzrādīja top 3 laikus ,turpat vai katrā testu brauciena sesijā. Rossa Brauna auto no dizaina viedokļa ir diezgan agresīvs un daudzsološ,bet šķiet ,ka tam nepietiek ātruma ,lai sasniegtu "brendam" pirmo vietu.
Par komandām turpinot, Mercedes piemēram sekojuši arī Lotus,kas atgriežās čepmionātā arī pēc pamatīgāka pārtraukuma. Visi sekotāji,būs pamanījuši,ka formulai piemīt diezgan intersants tradicionālais krāsojums. Bet Pilotus gan šī komanda varēja izraudzīties kārtīgāk. Atceros vēl agrākajos LOTUS laikos ,tie deva iespēju vismaz vienam jaunam un svaigam pilotam,bet šogad pilnīgi pretēji,proti-Heiki Kovalainens. Protams kā cilvēks nav sliks,bet izskatās,ka pēc formulā 1 4 pavadītiem gadiem,viņš nespēj neko īpašu parādīt,tivien kā 2 pjedestālus. Pat Mclaren sastāvā viņš nespēja iegūt otro elpu.
Tad jau arī pēc šī notikuma,nāk arī varoņa atgriežšanās. Jā,Mihaels Šūmahers. Tieši viņš atgriežas,kā visa pasaule jau to zin. Patlaban viņš paspējis iebraukties ar GP2 formulu un testos ar jauno "sudrabbūltu". Pašā sākumā,varēja manīt raušanos pēc ātruma,bet pamazām tas viss pieklusa,jo Mihaels palika arvien lēnāks,līdz beigās testos vidēji brauca 5vietas laikos,atpaliekot pat no Torro Rosso Sebastiana Buemi.
Šogad arī savas valsts vēsturi veidos divi piloti. Kaut arī katrs no savas valsts,tas būs pietiekoši svarīgi un atbildīgi viņiem abiem. Karuns Čandoks būs pirmais un vienīgais Indijas pārstāvis čempionātā,bet Vitālijs Petrovs attiecīgi pārstāvēs Krieviju Renault sastāvā.
Tādi lūk notikumi īsumā. Bet es domāju,ka šī visa virkne notikumu ,turpinās attīstīties un tas būs pietiekami aizraujoši.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-04 22:33, pirms 14 gadiem
Varēja jau piemest to, ka Raikonena vairs nebūs, USF1 jau ir beigusi pastāvēt pirms sezonas sākuma

     [+] [-]

, 2010-03-04 23:07, pirms 14 gadiem
Lotus izbeidzās reizē ar Kolinu Čepmenu, sekotāji jau nu varēja prasties pēc tam nevazāt šo leģendāro brendu

  +2 [+] [-]

, 2010-03-04 23:58, pirms 14 gadiem
lamnis rakstīja: Varēja jau piemest to, ka Raikonena vairs nebūs, USF1 jau ir beigusi pastāvēt pirms sezonas sākuma
... un FIA turpina čakarēties. Nepaņēma Prodrive (Aston Martin) ar turpat gatavu formulu, un StefanGP ar gatavu formulu, bet paņēma Campos (tagad jau Hispania GP), kam pat mašīnas nav saskrūvētas, un USF1, kas paņēma pēdu. Rezultātā atkal 11,5 komandas...

un arī to, ka jau briest pirmais jaunās sezonas skandāls par aerodinamiku. RedBull un Ferrari interesējas par McLaren savdabīgo aizmugurējo antispārnu.
';

  +2 [+] [-]

, 2010-03-05 08:10, pirms 14 gadiem
Čandoks nav pirmais indietis F1. pirms pāris gadiem bija Kartikijans

  +1 [+] [-]

, 2010-03-11 16:33, pirms 14 gadiem
Luix rakstīja: ... un FIA turpina čakarēties. Nepaņēma Prodrive (Aston Martin) ar turpat gatavu formulu, un StefanGP ar gatavu formulu, bet paņēma Campos (tagad jau Hispania GP), kam pat mašīnas nav saskrūvētas, un USF1, kas paņēma pēdu. Rezultātā atkal 11,5 komandas...

un arī to, ka jau briest pirmais jaunās sezonas skandāls par aerodinamiku. RedBull un Ferrari interesējas par McLaren savdabīgo aizmugurējo antispārnu.
Izkatas pe veca jaguar - krasas zinja! !

     [+] [-]

, 2010-03-14 17:45, pirms 14 gadiem
Man gan liekas, ka galvenais jauninājums ir punktu sistēma.