Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels izvēlas jaunu starta numuru un debiju "Ferrari" sauc par "pasaku"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels izvēlas jaunu starta numuru un debiju "Ferrari" sauc par "pasaku"
Fetels pie "Ferrari F2012" stūres
Foto: Ferrari

27 gadus vecais Sebastjans Fetels kā atvadu dāvanu no "Red Bull" komandas saņems īstu F1 mašīnu, tomēr pie tās tiks vien tad, kad noslēgs savu karjeru "Ferrari" sastāvā. Jau vēstīts, ka Fetels ar leģendāro itāļu komandu noslēdzis līgumu uz nākamajiem trim gadiem.

Fetelam līgumsaistības ar "Red Bull" beidzās pagājušās nedēļas izskaņā un viņš laiku lieki netērēja, uzreiz dodoties uz "Ferrari" rūpnīcu Maranello. Rūpnīcā viņš ieradās piektdien, sestdien veica testus Fiorano trasē ar 2012. gada F1 mašīnu, nobraucot aptuveni 100 apļus, svētdien visu dienu pavadīja simulatorā, bet pirmdien tikās ar komandas vadošajiem darbiniekiem - priekšsēdētāju Serdžio Marčioni, vadītāju Mauricio Arivabeni un tehnisko direktoru Džeimsu Elisonu.

Mašīnu, ar ko Fetels veica pirmos testus "Ferrari" komandā, rotāja numurs 5. Tieši šo numuru viņš izmantos turpmāk, kad ir beigusies viņa čempiona ēra un jāatvadās no numura 1.

"Klīst daudzas leģendas par to, kā ir braukt ar sarkano formulu," savos pirmajos iespaidos dalās Fetels. "Varu apstiprināt, ka tas bija kā pasakā. Tas nav vienkārši stāsts. Tā ir leģenda, kas pastāv ap šo komandu. Kļūstot par daļu no tās, sajūta ir tiešām īpaša. Es brauca ar formulu un redzēju kā cilvēki nāk uz trasi, rāpjas sienā un cenšas to ieraudzīt. Tajā visā noteikti ir kaut kas maģisks un to, ko es piedzīvoju šajā dienā, nekad neaizmirsīšu."

Fetels arī atceras laikus, kad vēl bērns būdams apmeklējis Maranello, lai ieraudzītu savu elku Mihaelu Šūmaheru.

"Atceros, ka biju šeit pirms ilga, ilga laika, kad vēl biju bērns," stāsta šobrīd četrkārtējais F1 čempions. "Toreiz es mēģināju palūkoties aiz žoga, bet tagad oficiāli esmu daļa no komandas. Sarkanā ir man nepierasta krāsa. Visi ir ģērbušies sarkanā, viss ir sarkans, tomēr tas ir kaut kas īpašs un es patiešām gaidu izaicinājumus, ar ko sastapsimies nākamos gadus."

Līdz pirmajiem pilnvērtīgajiem testiem ar jaunāko "Ferrari" modeli Fetelam būs jānogaida, jo ierobežojumi nozīmē, ka ar 2015. gada auto viņš drīkstēs izbraukt vien oficiālajos pismsezonas testos, kas sāksies 1. februārī Heresas trasē, Spānijā.

Tikmēr "Red Bull" komanda nav atvadījusies no Fetela ar naidu, galu galā kopā gūts ne viens vien tituls. Fetels saņēmis dažādas dāvanas un viņam apsolīts atdot pat vienu no mašīnām, ar ko Fetels izcīnījis čempiona titulu. Tiesa, sportists to saņems tikai tad, kad pabeigs karjeru "Ferrari". "Red Bull" nevēlas, lai kāds no tās modeļiem būtu apskatāms Maranello, izteicies vienības boss Kristians Horners. Arī visi kausi, ko par uzvarām guvis Fetels, paliks "Red Bull" rūpnīcā.

"Pēdējie seši gadi bijuši neticami - tas, ko esam sasnieguši un tas, ko esam tajā ieguldījuši," atzīst Fetels. "Tik daudz kaisles un ziedošanās! Tas vienmēr paliks manā sirdī. Tas bija varens ceļojums. Esmu pateicīgs visiem komandas darbiniekiem par to, ko viņi manā labā ir darījuši."

"Red Bull" komandā Fetels startēja kopš 2009. gada un tās sastāvā guva 38 uzvaras.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
autosport.com - the authority on Formula One,...
Formula 1® - The Official F1® Website

     [+] [-]

, 2014-12-03 05:32, pirms 9 gadiem
sanāk ka Fetelam mājās neviena čempionu kausa .

  +3 [+] [-]

, 2014-12-03 05:48, pirms 9 gadiem
Neesmu pirksta fans, bet ceru, ka Ferrari beidzot atgriezīsies tronī

  +1 [+] [-]

, 2014-12-03 08:00, pirms 9 gadiem
es par Ferrari kā komandu, tā kā Fetelam iesaku nepiekāst mani

  -1 [+] [-]

, 2014-12-03 08:05, pirms 9 gadiem
Ko tagad teiks Vetela nīdeji ? Tieši vairums Ferrari fani viņu saukaja par pirkstu

     [+] [-]

, 2014-12-03 09:35, pirms 9 gadiem
draudinsh rakstīja: sanāk ka Fetelam mājās neviena čempionu kausa .
Čempionu kausi jau man liekas paliek pie viņa, vnk GP kausi paliek pie komandas

  -1 [+] [-]

, 2014-12-03 09:37, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Ko tagad teiks Vetela nīdeji ? Tieši vairums Ferrari fani viņu saukaja par pirkstu
Tā jau notiek. Ienīst braucēju, bet kad pāriet uz kādu mīļāko komandu, tad uzreiz favorīts. Man tā bija ar Kimi un Alonso, nepatika viņi, ka brauca attiecīgi McLaren, Lotus un Renault, McLaren, bet tiklīdz pārgāja uz Ferrari, tā uzreiz mani favorīti

     [+] [-]

, 2014-12-03 10:09, pirms 9 gadiem
eh...taa kaa esmu komandas fans,tad vienalga,kas tur brauc....Bet nu peec Šūmja īstas cerības neesmu licis ne uz vienu no tagadējiem Ferrari braucējiem....vienīgā cerība bija uz Alonso...Kimii bija pārsteigums ar titulu,bet prieks tā pat bija
tgd Fetels vispār nekādu cerību neievieš....bet nu par Ferrarī

p.s žēl Bjankī...būtu labs Ferrarī pilots!

     [+] [-]

, 2014-12-03 10:46, pirms 9 gadiem
Redzēs kāda gan būs pasaka kad nākamsezon vajadzēs braukt un rīt citu putekļus

     [+] [-]

, 2014-12-03 11:10, pirms 9 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Tā jau notiek. Ienīst braucēju, bet kad pāriet uz kādu mīļāko komandu, tad uzreiz favorīts. Man tā bija ar Kimi un Alonso, nepatika viņi, ka brauca attiecīgi McLaren, Lotus un Renault, McLaren, bet tiklīdz pārgāja uz Ferrari, tā uzreiz mani favorīti
Kimi tieši Lotus laikos kļuva par manu favorītu - tas, ko viņš darīja ar formulu, bija brīžiem neticami.