Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komanda pieprasa no "Renault" atbildes

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komanda pieprasa no "Renault" atbildes
Lendo Noriss izstājās tieši pali pirms finiša. Foto: McLaren Racing

Pēc tam, kad "Formula 1" sacensībās Beļģijā neviens no "McLaren" pilotiem nespēja sasniegt finišu un palika bez punktiem, komanda izteikusi atklātu satraukumu un aicinājusi dzinēju piegādātāju "Renault" padziļināti izpētīt tehnisko problēmu iemeslus.

Karlosam Sainsam dzinēja problēmas atklājās jau iesildīšanās aplī, bet sacensībās viņš bija spiests stāties trases malā jau pēc dažiem nobrauktiem apļiem. Lendo Norisa gadījumā bija vēl sāpīgāk, jo pēc lieliska starta F1 debitants spēja pacelties līdz pat piektajai vietai un ļoti stabili tajā turējās, taču tieši vienu apli pirms finiša arī viņa mašīna apstājās motora defekta dēļ.

"Tas ir sarūgtinoši, ka finišēt abas mašīnas, vienam pilotam pat īsti netiekot līdz normālam startam," saka "McLaren" komandas vadītājs Andreass Seidls. "Tajā pašā laikā šāda situācija ir arī "Renault" komandā. Viņi daudz dara, lai sezonas gaitā ieviestu uzlabojumus saviem jaudas agregātiem, un to ir iedvesmojoši redzēt. Tomēr ir sarūgtinoši, ka jāsaņem sodi un tiek piedzīvotas izstāšanās. Svarīgi, ka mums ir caurspīdīgas un atklātas attiecības, ka varam kopā analizēt problēmas un mēģināt tās kopīgi atrisināt."

Seidls arī piebilst, ka Norisa gadījumā motors vēl ne tuvu nav bijis nobraucis tik daudz kilometrus, lai problēmas iestātos tā nolietošanās dēļ. Viņš arī pauž neizpratni, kādēļ ar šo motoru kvalifikācijā komanda ne tuvu nevija viena no ātrākajām, tajā pašā laikā sacīkstēs bija iespējams parādīt pat ļoti labu ātrumu.

"Būs ļoti interesanti redzēt analīzi, kas būs pieejama nākamnedēļ," viņš saka. "Gribu redzēt iemeslu, kā mums pēkšņi varēja būt ceturtā ātrākā mašīna, jo piektdien un sestdien uz ko tādu pat necerējām. Kvalifikācijā sniegumu uzlabojām un Norisa gadījumā pietrūka tikai sekundes desmitdaļas, lai tiktu trešajā kārtā, bet prognozēju, ka sacīkstēs viss izvērsīsies savādāk."

Aizvadot otro sezonu ar "Renault" motoriem, "McLaren" vienība spējusi atgūties pēc pēdējo gadu nedienām un šobrīd Konstruktoru kausa kopvērtējumā ierindojas ceturtajā pozīcijā. Lai gan vadošā trijotne ir tālu priekšā, arī tuvākā sekotāja "Toro Rosso-Honda" atpaliek samērā daudz - 31 punktu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...