Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA aizliegs uzlabot jaunos F1 motorus

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA aizliegs uzlabot jaunos F1 motorus
"Ferrari" F1 motors
Foto: FERRARI PRESS OFFICE

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) tuvāko gadu laikā plāno pilnībā iesaldēt jauno F1 motoru attīstīšanu, raksta vācu izdevums "Auto Motor und Sport".

Šobrīd izmantoto V8 atmosfērisko dzinēju uzlabošana ir aizliegta jau ilgāku laiku, bet no 2014. gada visas komandas sāks lietot jaunos V6 turbo motorus. Sākotnēji, lai uzlabotu to iespējas un izturību, motorus būs iespējams attīstīt, tomēr līdz 2018. gadam FIA plāno tos "iesaldēt", lai neizraisītu lieku tēriņu palielināšanos.

No 2014. gada "Mercedes", "Renault" un "Ferrari" ar saviem motoriem agādās visas 12 komandas, kamēr 2015. gadā viņiem pievienosies "Honda", kas jau noslēgusi sadarbības līgumu ar "McLaren". Motoru attīstības darbu aizliegšana arī nozīmē, ka tie ražotāji, kas vēl kļūt par piegādātājiem, nevar ilgi vilcināties, jo, lai spētu kontrolēt, tiem jāpagūst veikt nepieciešamos attīstīšanas darbus.

Izskanējusi informācija, ka par ienākšanu F1 kā motoru ražotājiem domā "BMW", "Toyota", "Volkswagen", "Audi" un arī "Porsche" rūpnīcas.

Savukārt pagājušajā nedēļā par sadarbības uzsākšanu ar "Mercedes" jau no 2014. gada paziņoja "Williams", savukārt drīzumā gaidāms "Marussia" un "Ferrari" jaunās sadarbības apstiprinājums.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-03 11:40, pirms 11 gadiem
Nesaprotu to motoru iesaldesanu, kur tur jega un lidzeklu ietaupisana, nekur, ja motorrupnicas velas lai uzlabo dzinejus, bet nepaaugstina cenu saviem klientiem.

     [+] [-]

, 2013-06-03 15:02, pirms 11 gadiem
cena jau tā par augstu, jo mazās komandas jau tagad nevar atļauties tos 20 milj gadā

     [+] [-]

, 2013-06-03 15:56, pirms 11 gadiem
Savukārt pagājušajā nedēļā par sadarbības uzsākšanu ar "Mercedes" jau no 2014. gada paziņoja "Williams", savukārt drīzumā gaidāms "Marussia" un "Ferrari" jaunās sadarbības apstiprinājums.
Vel jau nezinamais paliek Lotus, bet viniem nav lielas izveles, jo it ka ari esot nomerkejusi uz Hoda motoriem, kurs piekritis uz vienas sezonas sadarbibu ar no ta bus janem motors preks 2014 gada, visticamak ka tas pats Renault var palik, Ferrari un Mercedes grib ilgtermina sadarbibu. Parejas komandas jau pazinojusas kadus dzinejus iegadasies, vai ka Marussia tuvaka laika pazinos.

     [+] [-]

, 2013-06-03 20:19, pirms 11 gadiem
nesaprotu, kāpēc BMW un Audi nav F1!