Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Debitanta stāsts: kā tas ir, startēt F1?

Juris Grīns
Juris Grīns

Debitanta stāsts: kā tas ir, startēt F1?
Estebans Gutjeress
Foto: Digitale/Scanpix

"Sauber" komandas 21 gadu vecais pilots Estebans Gutjeress no Meksikas ir viens no pieciem šī gada debitantiem Formulā 1 un jaunākais braucējs uz starta. Viņš pastāstīs, kā tas ir būt debitantam un uzsākt karjeru F1 pasaules čempionātā.

Estebans Gutjeress:

"Pieredze, ko guvu savā pirmajā "Grand Prix" izcīņā bija labāka nekā tiku redzējis savos mežonīgākajos sapņos. Būdams Formula 1 pilots, tu vari koncentrēties uz dažādām savas mašīnas īpatnībām - es nerunāju tikai par braukšanu, bet arī stratēģiju un ļoti sarežģītiem regulējumiem. Mašīnā ir pieejamas dažādas opcijas un no pilota viedokļa tas ir ļoti interesanti.

Pirmajā sacīkšu nedēļas nogalē var iemācīties ļoti daudz. Es negribētu teikt, ka tagad mana dzīve ir pilnībā pārņemta ar F1, jo kalendārs, ko komanda izdomā, dzīvi pat padara vieglāku kā citos čempionātos. Taču tajā pašā laikā tā ir saspringtāka.

Mana pirmā kvalifikācija bija sarežģīta, tomēr tas bija liels piedzīvojums. Kad ir tik ekstremāli apstākļi un visu laiku jāmaina lietus riepas pret pārejas laika riepām, ir ļoti interesanti. GP2 čempionātā biju piedzīvojis daudzas trakas kvalifikāciju sesijas, un ticiet man, tur trakas situācijas ir nepārtraukti, tāpēc šis ironiskā kārtā bija kā turpinājums manai GP2 gūtajai pieredzei.

Biju gan cerējis sasniegt ko vairāk, kā izbraukt trasē pirmajā kvalifikācijas kārtā. Domāju, ka ātrums mums bija labs un slapjā trasē bijām visai labā formā, pietiekami labā, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Tomēr pirmajā daļā man bija tikai viena iespēja uzrādīt labu apļa laiku ar pārejas laika riepām, bet es pieļāvu kļūdu.

Savā pirmajā F1 pilotu parādē mēģināju izturēties dabiski, lai arī bija jāstāv plecu pie pleca ar tādiem pilotiem kā Fernando Alonso un Sebastians Fetels. Ja tāda situācija spēj samulsināt, ir grūti justies labi, jo galu galā mans mērķis ir šos puišus kādudien pārspēt! Tā kā tā nākotnē būs vide, kurā atradīšos, mēģināju būt dabisks. Nejutu nervozitāti, tomēr atrasties tur man personīgi bija liels sasniegums.

Kad stāvēju uz starta līnijas Melburnas trasē, vienkārši izdzīvoju to brīdi. Mēģināju saglabāt emocijas stabilas un neiekarst. Ja godīgi, visas emocijas nāca ārā tikai pēc finiša. Sēdēju un domāju: paskat, tagad varu teikt, ka esmu aizvadījis Formula 1 sacīksti. Šī mērķa sasniegšanai smagi strādāju.

Manuprāt, ir svarīgi saprast, ka tā bija mana pirmā sacīkste, tādēļ iegūtā informācija maksimāli jāizmanto sava nākotnes labā. Ir viena lieta, kas mani motivē - es apzinos, ka mazas kļūdas ir iespējams labot. Piemēram, ja kļūdies kvalifikācijā, to var izlabot, taču tas ir labāk nekā tad, ja vienkārši nespēj pabraukt pietiekami ātri. Tādā veidā es ieguvu daudz pozitīvā un varēju koncentrēties tālākajam ceļam.

Esmu iemācījies, ka stratēģija ir galvenā atslēga laba rezultāta sasniegšana, turklāt svarīga ir ne tikai stratēģija, ko izvēlējusies komandas, bet arī manis paša, pilota, domas. Ir jāiemācās lasīt to, kā trasē sacensību gaitā mainās mašīnas uzvedība, ātrums un riepas. Tas nāk līdz ar pieredzi, jo ir jāspēj izdomāt dažādi izdzīvošanas varianti. Bija grūti to izdarīt, nesaņemot nekādus norādījumus, taču ar katrā nākamajā sacīkstē iekrāto pieredzi tas kļūs vieglāk!

Sacīkšu ziņā mans pirmais F1 posms bija tādas pašas sacensības kā jebkuras citas. Protams, šeit ir augstāks līmenis un, jā, to var fiziski sajust, tomēr tajā pašā laikā katrs sportists šeit ir profesionālis un uz katru tiek izdarīts spiediens, parādīt iespējami labākus rezultātus. Izdarīt kaut ko stulbu, šeit tas nav uzdevums, bet gan izņēmums. Mans mērķis bija saglabāt savu dabiskumu un varbūt tādēļ šī bija it kā viena no tiem simtiem sacīkšu, ko esmu aizvadījis līdz šim.

Krasi atšķirīga Formulā 1 ir viena lieta - atdeve, ko tu dod komandai, šeit ir daudz svarīgāka kā citur. Jo rūpīgāks būsi, jo labāk. Vēl no citiem čempionātiem šis atšķiras ar to, ka te ir daudz lielāka uzmanība no preses puses. Jābūt daudz nosvērtākam attiecībā pret to, ko saki. Šeit tu iemācies savas domas izteikt vārdos precīzāk.

Pēc pirmās sacīkstes man radās skaidrāks priekšstats par to, kas mani gaida turpmāk - kādas ir šo sacensību aizkulises, kā mašīna izmainās sacīkstes laikā, un kā labāk izjust un saprast stratēģiju.

Izcīnītā 13. vieta, kas ir labākas rezultāts starp debitantiem, liek man smaidīt. Mans svarīgākais mērķis bija sasniegt finišu un to es izdarīju visai patīkamā veidā. Tagad, kad esmu atzīmējis šo mērķi kā izpildītu, nākamais uzdevums ir izcīnīt pirmos punktus."

Izmantotie resursi:
f1.com

  +2 [+] [-]

, 2013-04-03 15:18, pirms 11 gadiem
sakarigi

  +3 [+] [-]

, 2013-04-03 15:20, pirms 11 gadiem
Paldies autoram par rakstu, kurš nav no sērijas "Kā lēno Marku visi apbižo"!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-03 18:13, pirms 11 gadiem
Šis autors ar visām četrām ir motoru sportā!

Paldies par rakstu!