Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Hamiltona lēmums bija pārsteigums, bet neesmu apvainojies"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Volfs: "Hamiltona lēmums bija pārsteigums, bet neesmu apvainojies"
Lūiss Hamiltons un Toto Volfs. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" F1 komandas vadītājs Toto Volfs atzinis, ka Lūisa Hamiltona lēmums 2025. gadā pievienoties "Ferrari" viņam bijis pārsteigums, taču reizē tas paverot jaunas iespējas arī viņa komandai.

Toto Volfs atklāja, ka par Lūisa Hamiltona lēmumu pārcelties pie konkurentiem uzzinājis trešdien, kad abi brokastojuši "Mercedes" komandas bosa mājās. "Dzērām kafiju, un mums bija stundu gara saturīga saruna," pauda Volfs. Tādējādi pārtrūks 11 gadus ilgusī ļoti sekmīgā sadarbība. Volfs norādīja, ka nav centies mainīt septiņkārtējā čempiona domas.

"Viņš uzskata, ka nepieciešamas pārmaiņas, un es to varu saprast. Mums kopā bija neticami panākumi. Mums bija vienāds domu gājiens, jo izlēmām parakstīt īstermiņa līgumu. Varbūt jaunas iespējas pavērsies viņam, varbūt – mums," skaidroja Volfs. Augustā tika parakstīts divu gadu līgums, kurā iekļāva iespēju sadarbību pārtraukt jau pēc gada, un Hamiltons izmantojis šo punktu.

"Kopā esam nogājuši garu ceļu, kas paliks vēstures grāmatās. Gribam, lai viņa "Mercedes" posms beigtos uz visaugstākās nots. Pēc tam būvēsim vēl vienu sekmīgu fāzi," teica Volfs.

Hamiltons uz "Mercedes" devās 2013. gadā un komandā izcīnīja sešus titulus. Savukārt "Mercedes" komanda no 2014. līdz 2021. gadam astoņas reizes pēc kārtas triumfēja konstruktoru kausā.

Volfs sadarbību starp 39 gadus veco Hamiltonu un "Mercedes" nosauca par sekmīgāko F1 vēsturē. "Viņa lēmums mani pārsteidza, bet necentos mainīt viņa domas. Beidzas mūsu profesionālā sadarbība, bet tas nenozīmē personīgo attiecību beigas. Viņš ir mans draugs. Desmit gadu laikā mums izveidojušās labas attiecības."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...