Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss par 13 tūkstošdaļām apsteidz Verstapenu un Moncā izcīna "pole position"

Agris Suveizda

Sainss par 13 tūkstošdaļām apsteidz Verstapenu un Moncā izcīna "pole position"
Karloss Sainss. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Spānijas autosportists Karloss Sainss juniors sestdien Moncas trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 14.posma - Itālijas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Sainss "Ferrari" komandas mājas sacīkstē trešajā kvalifikācijas kārtā ātrāko apli veica vienā minūtē un 20,294 sekundēs, par nieka 0,013 sekundēm pārspējot meistarsacīkšu līderi Maksu Verstapenu no "Red Bull". Spānijas pilots labāko rezultātu uzrādīja savā pēdējā piegājienā. Sainss izcīnīja savu ceturto "pole position" karjerā un pirmo šajā sezonā.

Tieši aiz viņa svētdienas sacīksti sāks komandas biedrs Šarls Leklērs, kuram otrajā rindā blakus būs Džordžs Rasels no "Mercedes". Verstapena komandas biedrs Serhio Peress būs trešajā rindā kopā ar Aleksandru Albonu ("Williams"). Lūiss Hamiltons ("Mercedes") šoreiz bija astotais, bet Fernando Alonso ("Aston Martin") uzrādīja desmito rezultātu.

Itālijas "Lielās balvas" izcīņa notiks svētdien. Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 339 punktus. Otrais ar 201 punktu ir Peress, bet Alonso ar 168 punktiem par 12 punktiem apsteidz Hamiltonu. F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi. 2022. gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.



Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2023-09-02 19:20, pirms 8 mēnešiem
Traki negaidīti Alpine Moncā izskatījās vāji, iepriekš, kur bija vajadzīgs maksimāls ātrums viņi izskatījās labi, taču šeit absolūti kārtis nav salikušās un acīmredzot jauninājumos nedod neko pozitīvu.

Sarkanos fanus apsveicu labs sniegums abiem braucējiem, taču šonedēļ Sainzs vnk superīgā formā, lido. Malači, ka vismaz kvalifikācijā izrādīja zobus, te savus auģlus dot pauvers un spārni ar zemu pretestību, taču sacīkstē - distancē labāki ir RBR, kuri pateicoties jaudai ar visu lielā piespiedēja spēka spārnu, taisnē atpaliek maz, taču distancē ilgāk var turēt lab;a formā riepas, kas arī nesīs viņiem uzvaru. + DRS ļoti labi šeit viņiem strādā. Tā kā sarkanajiem būs gūti, uzvarai būtu vajadzīga veiksme vai kāds īpašs notikums.

Arī Williams ar Albonu priecē, patiesībā arī Seržants labi blieza, taču ar vidējām riep'am nebija tempa, kkur pieļauta kļūda.

McLaren turpina demonstrēt labu sniegumu, par ko prieks un arī abi braucēji nepieviļ.

Merši, vidējā aero pakete, taču kopumā tempa trūkst, Raselam izdevās iegūt labu riepu saķeri, Hamiltonam nē, ir kļūda regulējumos vai spiedienā riepās, jebkurā gadījumā sacīkste viņiem būs jautra.

Astoni, gan mazliet lēnāki nekā bija gaidām, taču pieļauju ka atvestie uzlabojumi nav devuši rezultātu, taču Alonso ir Alonso un sacīkstē var parādīt zobus.

ATauri, Lawson demonstrē iepriecinošu sniegumu, ir gan progress, gan arī temps paliek labāks un pārliecinošāks, ja spēs tā turēt, tad var būt tīri laba sacīkste. Taču pagaidām turpinot progresu, nu dien nopelnīs sēdekli nākošai sezonai un Rikjardo cerības būt F1 atkal var sarukt. Ja vien baumas par Marko un Hornera cīņu ir patiesas, tad Rikijam ir cerība uz RBR...

Kopumā jācer uz vnk interesantu sacīksti un, ka sarkanie noturēsies vismaz pāris apļus, kvai 20, lai ir mazliet intriga .

     [+] [-]

, 2023-09-02 20:49, pirms 8 mēnešiem
Man tas dunduks ir uzlikts uz ignore, vnk gribu zināt vai viņš atkal palagu uzrakstījis?

     [+] [-]

, 2023-09-02 23:15, pirms 8 mēnešiem
Prieks, ka arī smooth operator var parādīt kaut ko. Šķiet, ka sacīkstes būs garlaicīgas.. Q pozīcijas izskatās +/- kā bija gaidāms, lietus nebūs. Nu nez.