Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Marussia" komanda gatava izdzīvot un sākt sadarbību ar "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Marussia" komanda gatava izdzīvot un sākt sadarbību ar "Ferrari"
"Marussia" formula tiek evakuēta no trases
Foto; SCANPIX SWEDEN

Krievijas pārstāvjiem piederošā F1 komanda "Marussia" negatavojas bankrotēt, ja gadījumā neizdosies tikt pie Bernijs Eklstouna naudas, turklāt ir tuvu līguma parakstīšanai ar "Ferrari" par sadarbību dzinēju piegādes jomā 2014. gada sezonā.

"Marussia" šobrīd ir vienīgā no F1 komandām, kas izmanto "Cosworth" ražotos motorus, taču šī rūpnīca negatavojas būvēt jaunās paaudzes turbo dzinējus, ko komandas sāks izmantot nākošgad. "Renault" jau ir pietiekami daudz partneru, tāpēc vienīgās atlikušās iespējas ir sadarbības sākšana ar "Mercedes" vai "Ferrari".

Sākotnēji "Marussia" vēlējās jaunos sadarbības partnerus noskaidrot līdz aprīļa beigām, taču šis termiņš jau ir aizritējis un sarunas joprojām turpinās."Marussia" sastāvā no šīs sezonas startē "Ferrari" jauno talantu akadēmijas pārstāvis Žils Bjanki un tas visticamāk arī kļūs par galveno iemeslu sadarbībai.

"Tas mums nav nodarījis nekādu ļaunumu un tikai pietuvojis tuvāk sadarbībai ar "Ferrari" rūpnīcu," intervijā britu "Sky Sports" neslēpj "Marussia" tehniskais direktors Pets Saimondss. "Pavisam noteikti zinām, ka "Ferrari" grib sadarbību ar vairāk komandām. Tā kā viss mainās, ir svarīgi, lai jaunais produkts tiktu izmantots iespējami vairāk. Tad ātrāk būs iespējams noskaidrot, kas ir nepareizi un kas strādā labi. Viņi grib sadarboties ar vēl kādu komandu un līgums ar Žilu mums tikai palīdzēs."

Tikmēr būtiski jaunumi vājākā gala F1 komandām ir Bernija Eklstouna paziņojums, ka no šīs sezonas naudas balvas tiks piešķirtas vien desmit ātrākajām vienībām. "Marussia" šobrīd gan Konstruktoru kausā ir desmitā, taču iepriekš nekad nav sezonu noslēgusi augstāk par 11. vietu. Kā zināms, līdz šim vājākā F1 komanda parasti saņēma aptuveni 10 miljonus ASV dolāru, kamēr šogad par 11. vietu nepienāksies nekas.

Tomēr "Marussia" plāno izdzīvot, jo, pēc Saimondsa vārdiem, komandas vadītājs Džons Būts nu prezidents Graiems Lavdons ir patiesi šī sporta veida entuziasti.

"Šajā komandā strādā īsti sacīkšu cilvēki," saka Saimondss. "Džons un Graiems ir tādi paši kā Frenks Viljamss. Viņi neļaus komandai nogrimt. Mēs izdzīvosim un labā lieta ir tā, ka esam maza komanda, līdz ar to briesmu brīdī varam parādīt savus ragus... Ja dabūsim mazliet vairāk naudas, iztērēsim to gudri, jo esam jau pieraduši, ka mums nav pārāk daudz līdzekļu."

Izmantotie resursi:
F1 2013 | Live Formula 1 Grand Prix news | ESPN F1
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-05-02 11:24, pirms 11 gadiem
Pec Bjanki pievienosanas, jau vairs nebija nekads parsteigums, ka turpmak bus Ferrari motori, ja man butu jaizdara likme kura izdzivos Caterham vai Marussia, liktu uz Marussia, ja Caterham paliks pedeja par 90% esmu parliecinats, ka tas bus komandas beigas.