Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens izskaidro savas agresīvās braukšanas manieres iemeslu

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens izskaidro savas agresīvās braukšanas manieres iemeslu
Kevins Magnusens. Foto: Facebook.com/KevinMagnussen

F1 pilots Kevins Magnusens, kurš dažkārt kritizēts par pārāk agresīvu braukšanu sacīkstēs, skaidro, ka šāds stils izveidojies, jo viņam nav iespējas cīnīties par titulu.

"Haas" komandas pilots pērn ieguva devīto vietu F1 čempionāta kopvērtējumā, un ar šo rezultātu ir apmierināts. Dānis saprot, ka pašreizējie apstākļi un tehniskās iespējas viņam neļauj cerēt uz daudz augstākiem rezultātiem.

"Ja bērnībā man kāds teiktu, ka kādreiz būšu apmierināts ar septīto vietu, būtu izdarījis pašnāvību," jokojot saka Magnusens. "Tomēr tāda ir situācija. "Formula 1" tāda mūsdienās ir - ja nebrauc kādā no trim vadošajām komandām, vari aizmirst par pjedestāliem un uzvarām. Tas ir nedaudz skumji. Esam gandarīti par sacīkstēm, kurās saprotam, ka esam izdarījuši visu, ko varējām. Varbūt kādudien varēsim svinēt nedaudz vairāk, ja kāpsim uz pjedestāla vai pat uzvarēsim, kas zina."

Gan Fernando Alonso, gan citi piloti dažkārt skarbi izteikušies par Magnusena braukšanas manieri, nosaucot to gan par bīstamu, gan pārāk agresīvu. Magnusens paskaidro, kā izveidojies šāds braukšanas stils.

"Es vienmēr cenšos iegūt maksimumu no tās situācijas, kādā atrodos," saka sportists. "Kad cīnies par vietām ap desmito pozīciju, dažreiz ir tā, ka vairs nav ko zaudēt. Ja cīnies par titulu, startējot "Mercedes", "Ferrari" vai "Red Bull" komandās, tev jau ir garantēta vieta pirmajā sešiniekā. Tu vienmēr izcīnīsi punktus, tādēļ, ja esi sestais, varbūt nav nepieciešams riskēt, lai mēģinātu iegūt piekto vietu. Ja esi desmitais un tevi apdzen, zaudēsi visu, tādēļ tas liek riskēt daudz vairāk. Tā arī ir visa atšķirība. Es brauktu daudz savādāk, ja cīnītos par titulu. Citos čempionātos esmu sacenties par tituliem un toreiz braucu citādi. Tagad ir tā, kā ir."

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...