Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Karloss Sainss kļūst par "Toro Rosso" pilotu un atsakās no pielikuma "juniors"

Juris Grīns
Juris Grīns

Karloss Sainss kļūst par "Toro Rosso" pilotu un atsakās no pielikuma "juniors"
"Toro Rosso" pilots Karloss Sainss
Foto: Red Bull/Getty

"Toro Rosso" jaunais pilots Karloss Sainss juniors, kurš pie līguma ar F1 komandu tika pirms pāris dienām, nolēmis pirms debijas šajā čempionātā veikt neparastas izmaiņas.

Nav noslēpums, ka 20 gadus vecais autosportists ir divkārtējā WRC čempiona un Dakaras rallija uzvarētāja Karlosa Sainsa dēls. Tā kā viņiem abiem ir vienādi vārdi, dēls savā līdzšinējā karjerā izmantoja pielikumu "juniors". Tomēr turpmāk viņš vēlas no šī pielikuma atteikties.

"Es nevēlos, lai mani salīdzina ar tēvu," intervijā itāļu "Tuttosport" izteicās jaunākais no autosportistiem Sainsiem. "Kad biju mazs un braucu kartingā, sapratu, cik svarīgs ir mana tēva vārds motoru sporta pasaulē. Tagad būtu jauki, ja mani sauktu vienkārši par Karlosu Sainsu. Es saprastu, ja to nevarētu īstenot rallijā, bet tā kā tagad esmu F1 pilots, domāju, ka tam visam vairs nav nozīmes."

Jau iepriekš bija zināms, ka otrs "Toro Rosso" pilots 2015. gada sezonā būs Makss Verstapens, bijušā F1 pilota Josa Verstapena dēls. Šis holandietis ir tikai 17 gadus vecs un kļūs par visu laiku jaunāko braucēju Formulā 1.

Sainss pie līguma ticis mazliet vēlāk, tomēr neuzskata, ka tādā veidā komanda viņu novērtētu zemāk un uzsver, ka pirmajā sezonā viņi abi savu karjeru F1 sāks veidot no nulles.

Verstapens šogad aizvadīja savu pirmo sezonu formulu sacīkstēs un uzreiz izcīnīja trešo vietu Eiropas F3 čempionātā. Savukārt Sainss, kurš ar formulām brauc mazliet ilgāk, šogad pirmajā pilnajā sezonā kļuva par "Formula Renault 3.5" čempionāta uzvarētāju.

Šobrīd braucēju sastāvu nav paziņojusi tikai "McLaren" komanda, lai gan visai skaidri zināms, ka viens no tās pilotiem būs Fernando Alonso. Tāpat nav zināms, kāda būs "Caterham" un "Marussia" komandu nākotne.

F1 komandu sastāvi 2014. gadā:

Ferrari - Sebastjans Fetels un Kimi Raikonens
Red Bull - Daniels Rikjardo un Daņils Kvjats
Lotus - Romēns Grožāns un Pastors Maldonado
Williams - Felipe Masa un Valterī Botass
Toro Rosso - Makss Verstapens un Karloss Sainss
Sauber - Markuss Ēriksons un Felipe Nasrs
Mercedes - Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs
Force India - Niko Hilkenbergs un Serhio Peress

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2014-12-01 14:30, pirms 9 gadiem
Citos portālos par Sainca pievienošanos Toro Rosso komandai ziņoja jau 28. novembrī.

     [+] [-]

, 2014-12-01 15:08, pirms 9 gadiem
Tas tiešām ir mazliet jocīgi, ka sporta portāls, par sporta ziņu raksta vien pāris dienas pēc tā publicēšanas visos citos portālos

Bet nu labāk vēlu nekā nekad

     [+] [-]

, 2014-12-01 15:10, pirms 9 gadiem
Varēja jau vēl piemetināt, ka Saincs izvēlējies sev 55. nr

Arī Verstapens un Nasrs jau izvēlējušies, attiecīgi 38 un 40

     [+] [-]

, 2014-12-01 15:21, pirms 9 gadiem
Nu ko tagad jagaida McLaren lemums, boss itka grib Magnussenu, bet eksperti tomer labak iesaka Buttonu atstat, redzes kads bus sedes iznakums 5 vai 6 decembri.

     [+] [-]

, 2014-12-01 15:29, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Nu ko tagad jagaida McLaren lemums, boss itka grib Magnussenu, bet eksperti tomer labak iesaka Buttonu atstat, redzes kads bus sedes iznakums 5 vai 6 decembri.
Es ar laprāt gribētu Buttonu redzēt

     [+] [-]

, 2014-12-01 16:07, pirms 9 gadiem
uz nākamo sezonu pilotu ziņā ļoti maz intrigas palicis, vienīgi jautājums vai kāda komanda debitēs, vai arī tomēr nē

     [+] [-]

, 2014-12-01 16:13, pirms 9 gadiem
Marussia tacu ir likvidejusies un reals pircejs nav uzradies, tapec nesen tika zinots, ka izpardos padalam, tacu Caterham vel cer kaut kur atrast lidzeklus, tacu ir tuvu lidziga situacija.
Jaunu komandu ienaksa sogad nav prognozeta.

     [+] [-]

, 2014-12-01 16:44, pirms 9 gadiem
Kas attiecas uz Caterham un Marussia, tad
Caterham saņēmuši atļauju nākamajā sezonā startēt ar šī gada formulām un cer līdz gada beigām sadabūt visu vajadzīgo piķi
Marusia gan likvidējas un šīs nedēļas laikā tiks izpārdots komandas ekipējums

     [+] [-]

, 2014-12-01 17:47, pirms 9 gadiem
Neticu, ka Caterham sakasis naudu, vel jo vairak, ja taisa braukt ari si gada sliktako masinu vel vienu sezonu, tas ir bezceribam tikt augstak par pedejo vietu, nez tad jabut plnigi aptauretam, lai sada projekta gulditu naudu.

     [+] [-]

, 2014-12-02 00:20, pirms 9 gadiem
Tie nav sastāvi uz 2014.gadu.