Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempions Verstapens arī sezonas pirmo posmu sāks no pole position

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pasaules čempions Verstapens arī sezonas pirmo posmu sāks no pole position
Makss Verstapens. Foto: AP/Scanpix

Bahreinā šovakar norisinājās 2024. gada F1 sezonas pirmā posma kvalifikācija, kurā ātrāko apļa laiku uzrādīja iepriekšējo trīs sezonu uzvarētājs Makss Verstapens no ''Red Bull''. Otrais ātrākais laiks ''Ferrari'' pilotam Šarlam Leklēram, bet trešais – Džordžam Raselam no ''Mercedes''.

• Pirms kvalifikācijas tika aizvadīti trešie treniņbraucieni, kuros ātrākais apļa laiks piederēja ''Ferrari'' pilotam Karlosam Sainsam. Otrais ātrākais bija Fernando Alonso, bet trešais apļa laiks pasaules čempionam Maksam Verstapenam.

• Pirmajā kvalifikācijā labākais lidojošais aplis piederēja pēdējā treniņā ātrākajam Karlosam Sainsam, savukārt kvalifikāciju noslēdza abi ''Alpine'' piloti Estebans Okons un Pjērs Gaslī, ''Williams'' braucējs Logans Sārdžents, kā arī Gvanju Žou un Valteri Botass no ''Kick Sauber''.

• Otrajā kvalifikācijā 15 minūtēs ātrākais bija Šarls Leklērs no ''Ferrari'', savukārt pieci lēnākie bija Kevins Magnusens no ''Haas'', Daniels Rikjardo un Juki Cunoda no ''Red Bull', Alekss Albons no ''Williams'' un Lenss Strols no ''Aston Martin''.

• Trešajā kvalifikācijas ciklā savu statusu apliecināja iepriekšējo trīs sezonu uzvarētājs Makss Verstapens no ''Red Bull'', kurš tuvāko sekotāju Šarlu Leklēru apsteidza par vairāk nekā divām sekundes desmitdaļām. No trešās vietas pirmo sacīksti, kas gaidāma rīt, sāks Džordžs Rasels, kurš kvalifikācijas izskaņā apsteidza Karlosa Sainsa apļa laiku.

• Bahreinas Grand Prix sākums sestdien gaidāms pulksten 17.00. Sacensību tiešraide kanālā TV6.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-01 19:27, pirms 2 mēnešiem
Pagaidām ar interesantiem notikumiem bagāts sākums.

Alpine atkārto iepriekšējās sezonas McLaren stāstu testos ir braukuši vieni no retajiem daudz neslēpjot ātrumu. Mašīna praktiski ar vienām no lielākajām izmaiņām un šāds pārsteidzošs iznākums tagad. Daudz forumos runāja pēc pilotu teiktā, ka ļoti neveiksmīgs starts varot būt. Tā arī notika, jācer, ka sacīkšu temps ir labāks, bet...

Treniņos, kad komandas ar softiem veica sacīkšu simulāciju sniegums bija sekojošs:

1. RBR
2. Maki +0.2s
3. Sarkanie +0.4s
4. Merši +0.4s
5. Astoni +0.7s
6. Williams +0.9s
7. RBS +1.1s
8. Haas +1.2s
9. Alpine +1.2s
10. Kick +1.3s

Protams, ja būs tik vējains kā šodien un visiem būs nestabili apļi, var šis tas mainīties. Jārēķinās, ka RBR būs tomēr ātrāki, jo kā teica piloti motora jauda nebija uz maximumu.

RBR nepārsteidz, un liela varbūtība, ka Perezs šajā komandā nepabeigs sezonu, jo maksima intervijā teica, ka jau no sezonas sākuma mašīna brauc un dara visu tā kā viņam vajag un rēķinot, ka Perezam ir citādāks braukšanas stils, viņam nāksies paveikt brīnumu .

Jācer, ka Sarkanie tiešām spēs likt kko pretīm, un riepas apliecinās testos uzrādīto, labāks darbs ar riepām un tās spēj ilgāk izvilkt nekā iepriekš, tiesa RBR to spēj vēl labāk .

Merši, izskatās, ka mašīnu Hamiltonam noregulējuši par zemu, arī Rasels par to sūdzējās, taču, rēķinot, ka šī ir pilnība jauna šasija, sākums pat ļoti labs.

Halkam gribas paspiest roku, malacis Alonso un abi Maki arī skaistuļi, labs sniegums.

Labā ziņa, ka daudzas komandas savu sniegumu uzlabojušas, ko labi redz pret RBS komandu, kam ir praktiski RB19 šasija

Lai kā tur nebūtu ar Sauber/Kick ātrumu, nu sasodīti labi viņa pamanāma trasē, ar to indīgi zaļo krāsu

     [+] [-]

, 2024-03-01 19:47, pirms 2 mēnešiem
Kapēc Sacīkste ir sestdienā??

  +1 [+] [-]

, 2024-03-01 19:55, pirms 2 mēnešiem
Intervijā, Hamiltons saka, ka bijis lēnāks, jo regulējumus vairāk izvēlējies tādus, kuri labāki būs sacīkstei. Nu skatīsimies.

Leklēra žēl, ka nepietika riepu, jo maksimas PP aplis bija lēnāks nekā otrajā kvalifikācijas sesijā Leklēram.

Palielam vidus daļā ļoti tuvi rezultāti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2024-03-01 20:40, pirms 2 mēnešiem
MaxMaxSupermax rakstīja: Musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā sacīkstes norisināsies sestdienā, tādējādi arī nākamajā posmā Saūda Arābijā cīņa par ieskaites punktiem norisināsies nedēļas priekšpēdējā, nevis pēdējā diena.
Ja precīzāk - ramadāns sākas 10.martā, tāpēc sacīkste Saudi Arābijā ir 9.martā. Tā kā starp sacīkstēm jābūt vismaz nedēļai, arī Bahreina ir sestdien, 2.martā

  -1 [+] [-]

, 2024-03-01 20:51, pirms 2 mēnešiem
Super Max!

     [+] [-]

, 2024-03-02 09:39, pirms 2 mēnešiem
Pēc ilgiem laikiem rādīs pieejamā kanālā. Šodien jāskatās.

     [+] [-]

, 2024-03-02 11:15, pirms 2 mēnešiem
knaible rakstīja: Pēc ilgiem laikiem rādīs pieejamā kanālā. Šodien jāskatās.
Viaplay bija liegums skatīties?