Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs atklāj neveiksmes cēloņus Dienvidāfrikas rallijkrosa posmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nitišs atklāj neveiksmes cēloņus Dienvidāfrikas rallijkrosa posmā
Reinis Nitišs ar RX2 auto.
Foto: Facebook.com/ReinisNitissOfficial

Neveiksmīgi Pasaules rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms, kas notika Dienvidāfrikā, beidzās Reinim Nitišam, kurš, cīnoties ar tehniskām problēmām, nespēja pacīnīties par augstākām vietām.

Dienvidāfrikas rallijkrosa posmā RX2 klasē uz starta izgāja divi latviešu SRT komandas piloti - Vasīlijs Grjazins un Eiropas rallijkrosa čempions Supercar klasē Reinis Nitišs. Grjazins sacensības pēc dramatiska fināla noslēdza trešajā vietā, bet Nitišs pēc četrām kvalifikācijas kārtām ierindojās 15.vietā un neiekļuva pusfinālā.

''Treniņos uzrādīju labus laikus, jo biju piektais un ceturtais, taču jau tad sāka parādīties problēmas ar bremzēm. Viss tika pārbaudīts, bet pirmās kvalifikācijas otrajā aplī bremzēšana kļuva stipri aptuvena. Tam vēl komplektā akseleratora devējs izbeidzās, kas pie līdz galam nospiesta pedāļa uzskatīja, ka tas ir tikai līdz pusei nospiests,'' sacensību notikumus portālam ''Sportacentrs.com'' komentē Reinis Nitišs.

''Mehāniķi strādāja līdz vēlai naktij, bet līdz galam vaina atrasta netika. Nāca talkā arī citas komandas mehāniķi. Trešajā kvalifikācijā bija ļoti labs ātrums, bet caura riepa neļāva šo ātrumu uzrādīt visa brauciena četros apļos. Pirms ceturtās kvalifikācijas izbeidzās vadības bloks. Paņemot papildus laiku pirms starta, bloks tika nomainīts, bet diemžēl tam nesakrita programma ar iepriekšējo. Tā rezultātā maksimālie apgriezieni bija stipri zem vajadzīgā, kas arī bija redzams startā un arī turpmākajā braucienā.''

Reinis atklāj, ka, ja nebūtu tehniskas problēmas, viņš spētu pacīnīties par augstāku rezultātu. ''Skaidrs, ka bija iespēja cīnīties ar šī gada čempionu Erikssonu un pārējiem Top braucējiem, bet tāds ir tehniskais sports. Prieks par komandas biedra Grjazina izcīnīto trešo vietu,'' nobeidz Reinis, piebilstot, ka tagad sezona ir beigusies un viņš turpinās strādāt nākotnei.

     [+] [-]

, 2018-11-27 11:26, pirms 5 gadiem
Vai tad nevarēja gāzi pārtaisīt uz troses pievadu, lai nav jābrauc ar pusgāzīti?