Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NASCAR maina punktu sistēmu

Juris Miņins
Juris Miņins

NASCAR maina punktu sistēmu
Džimijs Džonsons NASCAR auto parādē
Foto: AP/Scanpix

ASV vadošā autosporta salonauto organizācija NASCAR ir veikusi izmaiņas punktu skaitīšanas sistēmā, lai tādējādi to padarītu saprotamāku un vairāk interesantu autosporta līdzjutējiem.

NASCAR vadība šajās dienās ir nākusi klajā ar jaunumiem, kas vistiešākajā veidā ietekmēs sacīkšu norisi, proti, izmainīja punktu piešķiršanas kārtību un to kā tiks noteikti 12 braucēji, kas sezonas beigās cīnīsies par čempiona kausu.

No jaunās sezonas par uzvaru katrā posmā pilots varēs saņemt 43 punktus, otrai vietai tiks piešķirti 42 punkti, bet par punktu mazāk – katrai nākamajai vietai (līdz pat pēdējai). Tāpat trīs papildus punkti tiks piešķirti par uzvaru posmā, bet pa vienam papildus punktam tiks katrs, kurš ir bijis sacīkstes vadībā vismaz vienu apli un pilots, kurš sacensību beigās būs bijis vadībā visvairāk apļus.

Līdz ar to uzvarētājs varēs tikt pie 48 punktiem katrā posmā (minimums – 47 punkti), bet otrās vietas ieguvējs tiks pie vismaz 42 punktiem.

Atgādināsim, ka iepriekšējā punktu skaitīšanas variantā posma uzvarētājs varēja saņemt 190 punktus (uzvara + aplis vadībā = 190 punkti; visvairāk vadības apļu – 5 punkti), bet otrās vietas ieguvējs varēja tikt pie 170 līdz 180 punktiem.

NASCAR prezidents Maiks Heltons šīs izmaiņas skaidroja vienkārši: "Ziniet, dažreiz pat mums bija jāņem noteikumu grāmatas un jāskatās cik punktus kuram braucējam piešķirt. Jaunās sistēmas galvenā ideja ir pavisam vienkārša – padarīt punktu skaitīšanas sistēmu vienkāršāku un saprotamāku plašākam cilvēku lokam."

Jāpiebilst, ka šī punktu sistēma attieksies uz visām trim vadošajām NASCAR sacīkšu klasēm – "Sprint Cup", "Nationwide Series" un "Camping World Truck Series".

Savukārt "Chase Cup" sacīkstēm tāpat varēs kvalificēties 12 piloti. 10 no tiem tiks noteikti pēc punktu maksimuma, ko braucēji būs sasnieguši pēc pirmajiem 28 posmiem, bet atlikušās divas vietas tiks piešķirtas braucējiem, kuri ieņem vietu no 10.-20. un ir izcīnījuši visvairāk uzvaras. Ja šajā konkurencē būs vismaz trīs braucēji ar vienādu uzvaru skaitu, tad divus, kuri cīnīsies par kausu, noteiks pēc punktu maksimuma, tāpat kopējo punktu skaitu par pamatu ņems gadījumā, ja visas uzvaras būs izcīnījuši TOP-10 braucēji.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +1 [+] [-]

, 2011-01-27 19:45, pirms 13 gadiem
Un saprotu ka tagad vairs nevarēs braukt gan Nationvide gan Sprint cup,jāizvēlas viens seriāls kur pilotam braukt.