Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Vilnēvs trešais Monreālā

Vilnēvs trešais Monreālā
Boriss Seds
Foto: AP/Scanpix

Žaks Vilnēvs, aizvadot savas kārtējās sacīkstes NASCAR rīkotajos seriālos, aizvadītajā naktī izcīnīja trešo vietu "Nationwide Series" čempionāta posmā Monreālā, bet par posma uzvarētāju kļuva Boriss Seds.

Žaks Vilnēvs aizvadīja savas ceturtās NASCAR sacīkstes šosezon un sava tēva vārdā nosauktajā Monreālas trasē parādīja visai atzīstamu sniegumu. "Nationwide Series" konkurencē 1997. gada F1 čempions kvalifikācijā bija otrais ātrākais, piekāpjoties vien Markosam Ambrosam, bet sacīkstēs Vilnēvs finišēja kā trešais ātrākais, sev priekšā palaižot vien Borisu Sedu un Maksu Papisu. "Sacīkstes beigās es vienkārši nebiju pozīcijā, no kuras var cīnīties par uzvaru, man priekšā bija divi braucēji un šādā trasē ar to ir pietiekami," pēc finiša sacīja mājnieks Vilnēvs.

Zīmīgi, ka visi četri posmi, kuros Vilnēvs ir piedalījies ir notikuši tā sauktajās slēgtajās trasēs, t.i., Eiropas autosporta līdzjutēju izpratnē - "normālajās" jeb "klasiskajās" trasēs, kur pagriezieni ir arī uz labo, ne tikai uz kreiso, pusi.

Borisam Sedam šīs bija tikai otrās "Nationwide" sacīkstes šosezon, taču viņš, dramatiskā finišā, tomēr, prata būt mazliet ātrāks par Maksu Papisu, kurš finišā atpalika vien dažas sekundes desmitdaļas. Zīmīgi, ka šī Sedam bija pirmā uzvara šajā čempionātā un otrā kādā no NASCAR rīkotā "lielā trijnieka" sacīkstēm vispār. Pagaidām 47 gadus vecā veterāna, kurš nav pilna laika pilots, kontā nav tikai uzvaras galvenajās, "Sprint Cup" sacīkstēs.

Savukārt "Camping World Trucks Series" posmā, kas norisinājās divas dienas iepriekš, Čikāgā, savu kārtējo uzvaru izcīnīja Kails Bušs, kurš izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas NASCAR sacīkstēs un otro – tieši šajā seriālā. Zīmīgi, ka, pat neskatoties uz šādu lielisku sniegumu, Bušs ne tuvu nav "Truck Series" līderis, jo viņš šajā čempionātā nepiedalās kā pilna laika pilots, bet gan pievienojas uz dažām sacīkstēm.
Otrajā vietā palika šīs sezonas kopvērtējuma līderis Tods Bodins, bet trijnieku noslēdza pagājušas sezonas čempions Rons Hornedejs juniors.

Izmantotie resursi:
NASCAR.COM - News, Schedule, Drivers, Tracks,...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2010-08-30 12:44, pirms 14 gadiem
Priecājos par Žaku! Vilnēvs izteicās, ka mēģinās atgriezties F-1 2011. gadā. Labi, ka viņš piedaloties Nascar seriālos uztur sevi sacīkšu režīmā. Tomēr jau ir pagājuši 4 gadi kopš Žaks nebrauc F-1. Būs grūti viņam un tajā pašā laikā interesanti pavērot 5 čempionus sacīkstēs.
, 2010-08-30 12:49, pirms 14 gadiem
vaimanvai rakstīja: Nevis Papisu, bet Papī.
Viņš ir itālis, nevis francūzis. Papiss ir pareizi.
Alešs Espargaro. Foto: motopg.com

Alešs Espargaro paziņo par "MotoGP" karjeras beigšanu

Spāņu motosportists Alešs Espargaro šodien oficiāli paziņojuma par lēmumu pēc šīs "MotoGP" sezonas noslēgt karjeru.
Foto: Māris Stiprais

Igaunijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā

Šajās brīvdienās, 25. un 26. maijā, Igaunijā, Pērnavā norisināsies Eiropas čempionāta otrais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta ceturtais posms MXDāmu klasei.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Čandoks: "Verstapens izlaidīs 2026. gada F1 sezonu"

Bijušais F1 čempionāta braucējs Karuns Čandoks nācis klajā ar neparastu un skaļu prognozi, sakot, ka Makss Verstapens nākamgad turpinās startēt "Red Bull" sastāvā, bet 2026. gada sezonu izlaidīs.