Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis: ''Pēc trieciena, ko saņēmu cīņā ar Mulleru, sāp spranda''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Baumanis: ''Pēc trieciena, ko saņēmu cīņā ar Mulleru, sāp spranda''
Jānis Baumanis
Foto: Neste Latvia RX / MVFoto

Svētdien CSDD Biķernieku trasē noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitais posms Neste World RX of Latvia, kura izskaņā tika kronēti gan pasaules, gan Eiropas Supercar klases čempioni.

CSDD Biķernieku trasē svētdien valdīja rudenīgi laikapstākļi, braucieniem norisinoties pa mitru trasi, kuru ik pa laikam žāvēja starp mākoņiem izlauzušies saules stari. Neste World RX of Latvia finišā par pasaules čempionu kļuva zviedrs Johans Kristofersons, kurš ne vien izcīnīja uzvaru Rīgā notiekošajās sacensībās, bet divus posmus pirms čempionāta finiša kļuva konkurentiem neaizsniedzams. Līdzīgs panākums – uzvara sacensībās un pirmā pozīcija čempionāta kopvērtējumā, arī EuroRX Supercar ieskaitē startējušajam Antonam Marklundam.

Abiem Latvijas pārstāvjiem Reinim Nitišam un Jānim Baumanim latviešu fanu klātbūtnē izdevās parādīt augstvērtīgu sniegumu – Jānis Baumanis startēja sacensību finālbraucienā, kurā ilgu laiku atradās starp trim vadošajiem braucējiem, vien paša brauciena izskaņā atzīstot konkurentu pārākumu, finišu sasniedzot piektajā pozīcijā. Reinis Nitišs kvalifikāciju izskaņā ierindojās devītajā pozīcijā, bet pusfināla braucienu noslēdza piektajā pozīcijā.

''Protams, bija nogurdinoši, bet domāju, ka izdevās sniegt faniem to, pēc kā viņi bija atnākuši – gan satikt mani dalībnieku parkā, gan arī baudīt augstvērtīgu sniegumu trasē. Šāds rezultāts ir vienkārši fantastisks – ir milzīgs prieks par finālā sasniegto piekto vietu. Nemaz nespēju atbildēt visiem, kas sūta sveicienus un laba vēlējumus!
Braucieni šodien bija fiziski (un tehniski) nogurdinošu – nedaudz sāp spranda pēc trieciena, ko saņēmu cīņā ar Niko Mulleru. Savukārt pēc neveiksmīgās sadursmes ar Solbergu, mašīnai bija jāveic remontdarbi, un tikai ieilgušās pauzes rezultātā inženieriem bija pietiekami daudz laika, lai visu savestu kārtībā – pretējā gadījumā es nevarētu startēt finālbraucienā. No organizatoriskā viedokļa jau pirms posma zināju, ka viss tiks paveikts visaugstākajā līmenī. Un manas cerības tika attaisnotas – nebija kur piekasīties!” pēc finiša stāsta Jānis Baumanis, kurš tādējādi arī izpildīja skatītājiem pirms gada doto solījumu nākamreiz tikties finālā.

''Fanu atbalsts ir vienkārši fenomenāls! Ir tikpat kā neiespējami atrast kaut 2 minūtes brīva laika, tomēr spēju koncentrēties braucieniem, un startēt pusfinālā – patiess prieks, ka visi četri Audi pārstāvji spēja tam kvalificēties. Pēdējā kvalifikācijā bija diezgan kurioza situācija, jo mēs visi startējām vienā braucienā. Prieks, ka izdevās izbraukt pirmo līkumu, neizbojājot vienam otra braucienu. Balansēšana starp pienākumiem medijiem, faniem, to visu apvienojot arī ar cīņu trasē nebija viegls uzdevums, bet nu esmu guvis jaunu, un ļoti noderīgu pieredzi. Šīs bija vienreizējas sacensības, kurās uzņemtais kurss jānotur līdz pat sezonas finišam!” sacensību noslēgumā izklāsta Reinis Nitišs.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

     [+] [-]

, 2017-09-18 15:38, pirms 7 gadiem
Nico Müller latviski- Niko Millers. Laikam būs jāsāk no SC prasīt samaksa par rediģēšanas pakalpojumiem.

     [+] [-]

, 2017-09-18 19:23, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Nico Müller latviski- Niko Millers. Laikam būs jāsāk no SC prasīt samaksa par rediģēšanas pakalpojumiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 19:27, pirms 7 gadiem
Šitais autors vismaz atradis Kristofersonu, par to patiess prieks. Bet ar mulleriem uzmanīgi, tie nav tie īstie!