Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vācija nosargā Nāciju kausu

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Vācija nosargā Nāciju kausu
Ekstroms, Fetels, Šumahers, Kristensens uz goda pjedestāla
Foto: AFP

Šodien Vemblijas stadionā notiekošajās Čempionu sacīkstēs Nāciju kausu izcīnījusi Vācijas komanda ar Mihaelu Šumaheru un Sebastianu Fetelu.

Finālā, kurā tikās Vācijas un Skandināvijas komandas, izšķirošo uzvaru pār Matiasu Ekstromu izcīnīja Mihaels Šumahers.

Ceturtdaļfinālā Vācija tikās ar Īrijas komandu. Šumahers ar "X-Bow" auto pārspēja Ādamu Kerolu, bet Fetels ar "ROC Car" - Garetu Makheilu.

Pusfināla cīņās Vācija divos braucienos pārspēja Lielbritānijas F1 braucēju komandu, kura ceturtdaļfinālā bija izslēgusi Visu Zvaigžņu komandu ar Džeimiju Alguersuari un Troju Beilisu. Braucienā ar "X-Bow" mašīnām Šumahers pārspēja Deividu Kulthardu, kurš iekūlās avārijā, bet Fetels ar "RX150" bagiju pārspēja Džeisonu Plato.

Skandināvijas komanda ceturtdaļfinālā tikās ar vieniem no sacensību favorītiem - Francijas vienību, kuras sastāvā bija Sebastians Lēbs un Ivans Millers. Kristensens ar "Abarth 500" mašīnu pārspēja Ivanu Milleru, bet Ekstroms negaidīti pārspēja Lēbu braucienā ar "Ford Focus" WRC mašīnām.

Pusfinālā Skandināvijas komandai pretī stājās Lielbritānijas "Autosport" komanda ar Džensonu Batonu un Endiju Priolu, kuri ceturtdaļfinālā bija pārspējuši ASV komandu. Braucienā ar "Abarth" mašīnām Kirstensens pārspēja Džensonu Batonu, bet otrajā braucienā Ekstroma mašīna palika startā, un līdz uzvarai aizbrauca Priols. Trešajā, izšķirošajā braucienā Kristensens par mata tiesu - 0.165 sekundēm - pārspēja Priolu un izcīnīja vietu finālā.

Fināla pirmo braucienu ar "ROC" bagijiem uzvarēja vācietis Mihaēls Šūmahers, kurš tikai par 0.173 sekundēm pārspēja Tomu Kristensenu. Nākamajā braucienā rezultāts tika izlīdzināts - Matiass Ekstroms pārspēja Sebastianu Fetelu braucienā ar "X-Bow" mašīnām.

Izšķirošajā braucienā tikās septiņkārtējais F1 čempions Šumahers un pērnā gada čempionu čempions Ekstroms. Pēc pirmā apļa Šumahers bija priekšā Ekstromam, kurš pieļāva nelielu kļūdu un zaudēja laiku. Otrajā aplī vācietis palielināja pārsvaru un izcīnīja uzvaru.

Vācijai šis ir jau otrais Nāciju kauss pēc kārtas, pie tam arī iepriekšējā gadā uzvaru vācieši izcīnīja tieši šādā sastāvā ar šādu pašu rezultātu.

Šovakar norisinās arī individuālās sacīkstes, kurās drīz tiks noskaidrots čempionu čempions.

Izmantotie resursi:
raceofchampions.com

  +2 [+] [-]

, 2008-12-14 21:12, pirms 15 gadiem
Kur var redzēt?

     [+] [-]

, 2008-12-14 21:15, pirms 15 gadiem
Eurosport un autosport.com

     [+] [-]

, 2008-12-14 21:16, pirms 15 gadiem
pa Eurosportu!

  +2 [+] [-]

, 2008-12-14 21:27, pirms 15 gadiem
Kas gan būtu Kulthards bez avārijām

     [+] [-]

, 2008-12-14 21:28, pirms 15 gadiem
perfekti..

     [+] [-]

, 2008-12-14 22:06, pirms 15 gadiem
nja skats labs kad loebs brauc ar ford stobart wrc mašīnu žurnālists pēctam prasija lebam jada salīdzinājumā ar c4 ir stobarts a šis atbild ka bremzes esmu cietakas un vadāmiba arī esot ciešama vienīgi dīvaini ka stadions tāds pustuks un nāciju kauss diezgan vienmuļš un garlaicīgs, čempionu sacikste jau bija interesantaka

     [+] [-]

, 2008-12-14 22:09, pirms 15 gadiem
fuu, esot nevis cietaķas nevis esmu cietakas