Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Edvardss sajūsmināts, ka pārspējis Šumaheru

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Edvardss sajūsmināts, ka pārspējis Šumaheru
Karls Edvardss (pa labi)
Foto: AFP

Karls Edvardss saka, ka pēc uzvaras pār Šumaheru juties kā čempionāta uzvarētājs, intervijā portālam autosport.com atzina amerikānis.

Amerikāņu pilots Karls Edvardss, kurš šajā sezonā NASCAR čempionātā ieņēma otro vietu, saka, ka nekad neaizmirsīs brīdi, kad pārspējis septiņkārtējo F1 pasaules čempionu Mihaelu Šumaheru.

Pirmajā braucienā Edvardss pārspēja Džeimiju Alguersuari un otrajā braucienā viņam nācās stāties pretim Mihaelam Šumaheram duelī ar "Abarth 500" automašīnām.

Edvardss brauca nekļūdīgi un divu apļu laikā pamazām pārspēja Šumaheru. Pēc sacīkstes viņš izteicās, ka pārspēt tādu braucēju ir liels sasniegums.

"Tas ir apbrīnojami! Es jūtos tā, it kā būtu uzvarējis kādā čempionātā. Kamēr vien būšu dzīvs, neaizmirsīšu šo mirkli, šo iespēju sacensties ar viņu. Un, par laimi, es biju spējīgs viņu pārspēt."

Viņš bija pārsteigts par savu veiksmīgo startu ar "Abarth" mašīnu, jo savā vienīgajā braucienā Nāciju kausā viņš piedzīvoja avāriju un izstājās, jo arī viņa komandas biedra Tanera Fousta mašīna palika startā. Edvardss uzskata, ka vērtīga bijusi iepriekš gūtā pieredze.

"Viņam šodien nebija iespējas braukt ar to mašīnu, viņš to izmēģināja tikai vakar lietus laikā, tāpēc, tāpat kā man Nāciju kausa braucienā, viņam tas bija mīnuss. Tā mašīna ļoti atšķiras no jebkuras citas ar kuru esmu braucis, un nešaubos, ka tāpat ir arī viņam."

Savā pirmajā Čempionu sacīkstē Edvardss bija patīkami pārsteigts par atmosfēru Vemblijas stadionā.

"Atmosfēra bija lieliska likās, ka ik viens šeit labi pavada laiku. Šīs bija ļoti draudzīgas sacensības. Protams, līdz brīdim, kad devāmies trasē - tad katrs cīnījās no visas sirds."

Izmantotie resursi:
autosport.com

     [+] [-]

, 2008-12-15 18:05, pirms 15 gadiem
Šūmis ierūsējis