Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nākamgad Rīgā, visticamāk, nenotiks pasaules čempionāta posms rallijkrosā

Nākamgad Rīgā, visticamāk, nenotiks pasaules čempionāta posms rallijkrosā
Pasaules čempionāta sacensības rallijkrosā Biķerniekos. Foto: WRX

Nākamgad Rīgā, visticamāk, nenotiks tradicionālais pasaules čempionāta posms rallijkrosā, portālam Sportacentrs.com atklāja sacensību rīkotājs Raimonds Strokšs. Tas saistāms ar to, ka šim autosporta seriālam joprojām nav atrasts jaunais promoters un valda liela neziņa par nākotni.

Pasaules čempionāta rallijkrosā posms Biķerniekos noticis katru sezonu kopš 2016. gada, un sacensības vairākkārt atzītas kā par vislabāk rīkotajām. Par spīti sarežģītajiem apstākļiem, ko radījusi Covid-19 pandēmija, sacīkstes Rīgā notika arī šogad, turklāt tika aizvadīti pat divi posmi pēc kārtas. Tomēr nākamajā sezonā pasaulē labākie rallijkrosa braucēji Latvijā, visticamāk, neiegriezīsies.

"Rallijkrosā situācija ir ārkārtīgi sarežģīta. Jāsaka kā ir – es personīgi domāju, ka mums nākamgad Rīgā rallijkrosa nebūs," atzina Strokšs, kurš neslēpa, ka ir jānotiek brīnumam, lai sacensības Biķerniekos nākamgad tomēr būtu.

"RA Events" direktors Strokšs atzīmēja, ka situāciju ietekmējis Covid-19 un čempionāta rīkotāju maiņa. Šogad no sacensību promotera lomas aiziet IMG, bet jaunais organizators vēl nav atrasts. Konkursam šobrīd norisinoties otrā kārta.

"Mums nav, ar ko strādāt, pie kā iet, ar ko runāt. Tas rada daudz seku. Pašvaldības jau strādā pie budžetiem, un es neesmu gatavs kādu izraustīt un nozagt viņam laiku, lai tikai sacensības dabūtu budžetā un pēc tam attaptos, ka posma mums tomēr nebūs," atklāts bija Strokšs. "Šobrīd mazliet jānogaida un jāskatās, kas būs jaunais promoters. Konkurss var noslēgties parīt vai tikai nākamajā gadā. Sagrupēties tādam finansējumam un sadarbībām mums nav tik vienkārši. Iespējamība, ka nākamgad Biķerniekos būs pasaules čempionāts rallijkrosā, ir ļoti maza."

Strokšs un "RA Events" Latvijā rīko arī Eiropas čempionāta posmu rallijā, kas nupat no valsts saņēma 300 000 eiro licences izmaksām. Savukārt par rallijkrosa licenci šogad bijis jāmaksā 225 000 eiro, bet nākamajam gadam valsts summu šim nolūkam nav atvēlējusi.

"Neviens nespēj definēt, cik liela nākamgad rallijkrosam būtu licences maksa. Pieļauju domu, ka tā varētu būt 225 000 – 250 000 eiro apmērā. Šobrīd mums vienkārši nav, ar ko par to runāt. Kad būs jaunais promoters, vilciens, iespējams, jau būs aizgājis," uzsvēra Strokšs. "Mēģināsim tur atgriezties nākotnē. Turpināsim sarunas, kad būs jaunais promoters. Šim sportam ir potenciāls un ieguvums pilsētai un valstij arī."

Strokšs nevarēja atklāt, kas pretendē uz pasaules rallijkrosa čempionāta promoteru godu, taču piebilda, ka tie esot lieli spēlētāji. Sacensību seriāls no tā būšot ieguvējs.

"Piemēram, posmiem Francijā ar 70 000 cilvēku apmeklējumu finansējums no malas droši vien ir mazāk svarīgs. Viņi licenci var nomaksāt paši. Tāpat ar sacensībām Skandināvijā," neslēpa Strokšs. "Viņiem līdz ar to nav jāgaida, kas būs jaunais promoters."

Savukārt Eiropas čempionāta posms rallijā, kam nākamgad Liepājā jānotiek no 1. līdz 3. jūlijam, iekļauts arī pasaules čempionāta (WRC) rezerves sarakstā. Līdz ar to pastāv varbūtība, ka Kurzemē varētu viesoties arī planētas paši labākie rallija braucēji.

"Ja sakrīt kārtis un mums iedod WRC posmu, tad varbūt pat labi [ka nenotiek rallijkross], jo varēsim 100% enerģijas veltīt tam. Nezinu, vai kaut kas lielāks un sarežģītāks Latvijā vispār būs bijis. Ja tāda situācija pienāks, jābūt gataviem," kaujinieciski noskaņots bija Strokšs.

  +4 [+] [-]

, 2020-12-10 17:09, pirms 3 gadiem
Šitā dziesma ir jau pāris reizes dzirdēta...

  +4 [+] [-]

, 2020-12-10 20:23, pirms 3 gadiem
Piekrītu drag. Nebūs, kas rīko, iešķiebs Rīgai posmu pa lēto.

     [+] [-]

, 2020-12-10 21:37, pirms 3 gadiem
Ļoti labi. Nav ko tam "sporta veidam" te darīt!

  +2 [+] [-]

, 2020-12-10 22:17, pirms 3 gadiem
Nav arī vajadzīgs, nav ne braucēju, ne skatītāju tribīnēs!

     [+] [-]

, 2020-12-11 10:05, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Nav arī vajadzīgs, nav ne braucēju, ne skatītāju tribīnēs!
Loģiski,kad savulaik viduvēji braucēji piedalījās rallijkrosā,tad letiņi cēla ārā čempionu titulus,pēčāk ieradās pasaules līmeņa piloti,un ar to arī viduvējībām viss beidzās. Uz doto momentu izskatās,ka atkal rallijkrosa popularitāte noplok!

     [+] [-]

, 2020-12-14 15:38, pirms 3 gadiem
ingar, tadu sporta veidu ir padaudz , kur itkā triumfējam līdz pieslēdzas rūpnīcas + pieaicina top pilotus, tad uzreiz viss sastājas pa vietām