Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komanda pievienosies Formula E čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komanda pievienosies Formula E čempionātam
Foto: motorsport.com

F1 nebūs vienīgās formulu sacīkstes, kur nākotnē startēs "Mercedes" rūpnīcas komanda - 2018. gadā tā plāno pievienoties arī elektrisko mašīnu pasaules čempionātam Formula E.

Čempionāta rīkotāji ziņo, ka starp "Formula E Operations" un "Mercedes Grand Prix" ir parakstīta vienošanās, kas dod tiesības Vācijas automobiļu ražotājam 2018. gada sezonā pievienoties Formulai E.

Jau augustā bija zināms, ka Formulā E no desmit līdz 12 tiks palielināts tur startējošo komandu skaits, bet "Mercedes" jau pērn apsvēra iespēju pievienoties. Lai gan nekam nevajadzētu traucēt šim notikumu pavērsienam, vēl komandu skaita palielināšana oficiāli jāapstiprina, jo tam vajadzīga visu pašlaik čempionātā startējošo vienību piekrišana. Nav iemesla uzskatīt, ka kādam pret to varētu būt pretenzijas.

"Esam vērojuši Formula E izaugsmi ar lielu interesi," stāsta "Mercedes-Benz Motorsport" vadītājs Toto Volfs. "Šobrīd mēs apsveram visas iespējas, kas motoru sportā būs pieejamas nākotnē, un esam priecīgi, ka mums izdevies noslēgt līgumu, kas nodrošina mums iespēju pievienoties Formula E čempionātam tā piektajā sezonā."

Nav noslēpums, ka arī "Mercedes" rūpnīca sākusi nopietni iesaistīties elektrisko automobiļu konstruēšanā, ar mērķi, ka nākotnē lielu daļu no tās ielas mašīnām darbinās tieši elektrība. Līdz ar to, loģiska ir šīs rūpnīcas vēlme pierādīt sevi arī elektrisko mašīnu sacīkstēs. Savukārt Formula E čempionāta rīkotāji vēlas, lai ražotājiem šīs sacensības kļūtu par platformu, kur izmēģināt un attīstīt jaunās tehnoloģijas.

Nesen par savas rūpnīcas komandas izveidošanu uz citas vienības bāzes paziņoja "Audi", tāpat gaidāmajā sezonā sacīkstēs debitēs "Jaguar". Šobrīd zināms, ka interesi nākotnē pievienoties čempionātam izrādījušas arī tādas rūpnīcas kā "Nissan", "Volvo", "Porsche" un "Mugen".

2016./2017. gada Formula E sezona startēs jau šajā nedēļas nogalē Honkongā. Tā būs jau trešā sezona čempionāta vēsturē.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-04 23:52, pirms 8 gadiem
"F1 nebūs vienīgās sacīkstes, kur nākotnē startēs "Mercedes" komanda - 2018. gadā tā plāno pievienoties arī elektrisko mašīnu pasaules čempionātam Formula E."

Pārbaudiet faktus, Grīna kungs. "Mercedes" nestartē tikai F1. Par spilgtāko piemēru var minēt DTM.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-05 08:55, pirms 8 gadiem
pa visu šitā saucama FE pastāvēšanu laiku es neko garlaicīgāku un nožēlojamāku neesmu redzējis pirmais tā skaņa ko tās grabažas izdveš vajag likvidēt tad lai vispār nav skaņa tik no vēja otrais pitstopi ir truli jo tur braucējs nomaina autiņu un velns parāvis kurš bija pie šitās idejas autors ?? trešais gonkas notiek tik Ielu trasēs cik esmu skatījies ka ir velviens mīnus. ja viņi tik ļoti grib RC gonkas tad būtu ko jedzīgu uzmaukusi nevis šitādu mēslu kur brauc izbrāķētie F1 piloti

  -1 [+] [-]

, 2016-10-05 09:06, pirms 8 gadiem
Agrāk F1 skaitījās vieta, kur izmēģināt un attīstīt jaunās tehnoloģijas, bet kā kādu jaunu izdomāja, tā uzreiz ar noteikumiem nogrieza, jo dodot pārsvaru....

     [+] [-]

, 2016-10-05 13:00, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: pa visu šitā saucama FE pastāvēšanu laiku es neko garlaicīgāku un nožēlojamāku neesmu redzējis pirmais tā skaņa ko tās grabažas izdveš vajag likvidēt tad lai vispār nav skaņa tik no vēja otrais pitstopi ir truli jo tur braucējs nomaina autiņu un velns parāvis kurš bija pie šitās idejas autors ?? trešais gonkas notiek tik Ielu trasēs cik esmu skatījies ka ir velviens mīnus. ja viņi tik ļoti grib RC gonkas tad būtu ko jedzīgu uzmaukusi nevis šitādu mēslu kur brauc izbrāķētie F1 piloti
Skatos, ka tev apjēgas par elektroauto un autosacīkstēm kā tādām ir kā vecam cauram gumijniekam