Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Buemī pēc avārijas dramatiski kļūst par Formula E čempionu

Buemī pēc avārijas dramatiski kļūst par Formula E čempionu
Sebastjēns Buemī
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Bijušais F1 čempionāta dalībnieks Sebastjēns Buemī, par spīti pēdējā posmā Londonā piedzīvotajai sadursmei ar Lukasu di Grasi, kļuvis par 2015./2016. gada sezonas elektrisko sacīkšu auto seriāla Formula E čempionu.

Kādreizējais "Toro Rosso" komandas pilots Buemī sestdien notikušajā pirmajā sacīkstē Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas ielās piekāpās Di Grasi, finišējot piektajā vietā.

Buemī izdevās izcīnīt "pole position" uz otro sacīksti, kā rezultātā šveicietis saņēma 3 punktus un pirms starta gan viņam, gan Di Grasi bija vienāds punktu skaits

Sacensību sākumā Di Grasi mēģināja apdzīt Nikolā Prostu, taču pārcentās un iebrauca Buemī mašīnas aizmugurē, pēc kā abi sabojāja savas formulas. Viņiem gan izdevās atgriezties boksos, nomainīt mašīnas un cīņu sākt no beigām. Abi sacentās par ātrāko apli, ko galu galā sasniedza Buemī, tiekot pie 2 punktiem un uzvaras sezonas kopvērtējumā.

Buemī brazīlieti Di Grasi galu galā pārspējis par 2 punktiem, kamēr trešo vietu čempionātā šoreiz izcīnījis francūzis Prosts, kurš atpalika ievērojami. Četrkārtējā F1 čempiona Alēna Prosta dēlam uzvaras abos braucienos Londonas posmā, un šādā veidā viņš palīdzēja "Renault e.Dams" otro sezonu pēc kārtas uzvarēt komandu ieskaitē. Arī čempions Buemī pārstāv "Renault e.Dams".

Buemī ar sešiem panākumiem šobrīd ir uzvarām bagātākais pilots Formula E čempionāta īsajā vēsturē. Šī čempionātam bija tikai otrā sezona. Pirms gada par čempionu kļuva Nelsons Pikē juniors, kurš šoreiz palika vien 15. vietā. Pērn Buemī ierindojās otrajā vietā, bet Di Grasi bija trešais.

2015./16. gada sezonas Formula E kopvērtējums

VietaPilotsPunktiVietaKomandaPunkti
1.Sebastien Buemi1551.Renault e.Dams270
2.Lucas di Grassi1532.ABT Schaeffler Audi Sport221
3.Nicolas Prost1153.DS Virgin Racing Formula E Team144
4.Sam Bird884.Dragon Racing Formula E Team143
5.Jerome d'Ambrosio835.Mahindra Racing Formula E Team105
6.Stephane Sarrazin706.Venturi Formula E Team77
7.Daniel Abt687.Andretti Formula E Team49
8.Loic Duval608.Team Aguri32
9.Jean-Eric Vergne569.NEXTEV TCR Formula E Team19
10.Nick Heidfeld53
11.Bruno Senna52
12.Robin Frijns45
13.Antonio Felix da Costa28
14.Oliver Turvey11
15.Nelson Piquet Jr.8
16.Mike Conway7
17.Nathanael Berthon4
18.Simona de Silvestro4
19.Ma Qing Hua0
20.Jacques Villeneuve0
21.Oliver Rowland0
22.Salvador Duran0
23.Rene Rast0

Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.