Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Verņs: "Nākotnē "Formula 1" un "Formula E" čempionāti apvienosies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verņs: "Nākotnē "Formula 1" un "Formula E" čempionāti apvienosies"
Foto: fiaformulae.com

Autosportists Žans-Eriks Verņs uzskata, ka ne tik tālā nākotnē "Formula 1" un "Formula E" čempionāti varētu apvienoties, lai arī šobrīd tie abi ir krasi atšķirīgi pēc savas būtības.

Kamēr F1 čempionātā, lai gan ieviestas hibrīdtehnoloģijas, nav novērojama azartiska raušanās pretī pilnīgai elektrifikācijai, kas agrāk vai vēlāk nenovēršami notiks visā auto industrijā, FE jau tagad tiek startēts ar mašīnām, ko darbina tikai elektrība.

"2030. gadā autosportā būs palikušas tikai ar elektrību darbināmas mašīnas," uzskata Verņs. "Arī "Formula 1" būs pilnībā mainījusi savu attieksmi pret elektrības izmantošanu. Šodien "Formula E" ir kaut kas pilnīgi atšķirīgs no "Formulas 1", bet dažkārt nākas dzirdēt, ka vienudien abi čempionāti varētu apvienoties, kas, manuprāt, būtu lieliski. Tajā pašā laikā F1 ir augstākā klase, un paliks tāda, lai kādā formā arī šīs sacīkstes nenotiktu."

No 2012. līdz 2014. gadam franču pilots Verņs pats startēja F1 pasaules čempionātā, kur pārstāvēja "Toro Rosso" komandu, bet pēc tam uzsāka karjeru FE, aizvadītajā sezonā "Techeetah" vienības sastāvā izcīnot pirmo titulu.

Jaunajā "Formula E" sezonā aizvadīts viens posms, bet nākamais gaidāms jau 12. janvārī Marokā. Šosezon uz starta pirmo reizi redzams savulaik ilgus gadus F1 sacīkstēs braukušais Felipe Masa, tāpat vēl šosezon tur startējušais Stofels Vandūrns.

Šī mēneša beigās "Mahindra" komandas sastāvā testus veiks arī Sergejs Sirotkins, kuram neizdevās rast iespēju turpināt F1 karjeru 2019. gadā.

"Šobrīd "Formula E" ir visstraujāk augošais autosacīkšu čempionāts," stāsta krievu pilots. "Konkurence šeit ir ļoti augstā līmenī. Arvien vairāk autoražotāju iesaistās, jo viņi zina, ka elektriskajām mašīnām ir nākotnes potenciāls. Šiem auto parādās arvien vairāk jaunu tehnisko risinājumu un tās strauji progresē. Testus veicu jau 2016. gadā, bet jaunās paaudzes mašīna ir daudz savādāka, tādēļ būs interesanti to izmēģināt."

Izmantotie resursi:
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2018 Formula 1...

     [+] [-]

, 2019-01-04 15:02, pirms 5 gadiem
Ja tas notiks tā būs katrastrofa zinot cik nožēlojams ir FE

     [+] [-]

, 2019-01-13 08:17, pirms 5 gadiem
Slima suņa murgi