Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL karstā vasara

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL karstā vasara
Vensāns Lekavaljē
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā cenšas izvairīties no svarīgu jaunumu paziņošanas Stenlija kausa finālsērijas laikā. Taču lokauta dēļ vasara būs saspiesta un notikumiem bagāta, tādēļ Ņujorkas "Rangers", Vankūveras "Canucks" un Dalasas "Stars" par jaunajiem galvenajiem treneriem pavēstīja tieši brīdī, kad Bostonas "Bruins" un Čikāgas "Blackhawks" dalīja prestižo trofeju. Tas iezīmē, cik daudz notikumi gaidāmi tuvākajos mēnešos.

Trešdien Tampabejas "Lightning" paziņoja par kapteiņa Vensāna Lekavaljē līguma izpirkšanu. 1998. gadā ar pirmo numuru draftēto uzbrucēju "Lightning" īpašnieks Ārts Viljmass nosauca par topošo hokeja Maiklu Džordanu. Lai gan Lekavaljē Tampā aizvadīja 1037 spēles regulārajā sezonā un 63 izslēgšanas cīņas, 2004. gadā izcīnot Stenlija kausu, milzīgās cerības viņš nepiepildīja. Tomēr tas nav galvenais iemesls viņa kontrakta izpirkšanai.

Lekavaljē līgums bija paredzēts uz vēl septiņām sezonām par 45 miljoniem dolāru. Ja 33 gadus vecais hokejists karjeru beigtu pirms kontrakta beigām, "Lightning" tiktu sodīta. Piemēram, ja tas notiktu 2019. gadā, Tampa nevarētu izmantot 6,73 miljonus dolāru, kas algu griestu laikmetā ir nozīmīga summa. Tādēļ komandas vadībai bija jāizšķiras par grūto soli.

Bijušais "Lightning" kapteinis ir ziedojis miljonus bērnu slimnīcas celtniecībai un aktīvi darbojies pilsētas labā. "Lightning" mēģināja atrast caurumu jaunajos noteikumos: baumoja par vienošanos ar Toronto "Maple Leafs", kas ļautu Tampai atgūt Lekavaljē. Proti, pēc līguma izpirkšanas hokejists vienu sezonu nedrīkst pievienoties bijušajai komandai.

"Lightning" cerēja viņu aizmainīt uz Toronto, kur tiktu izpirkts līgums, un tad parakstīt jaunu kontraktu ar "brīvo aģentu" Lekavaljē. "Maple Leafs" pretī saņemtu izvēli draftā, taču NHL paziņoja, ka šādus darījumus negrasās reģistrēt. Tādējādi 5. jūlijā Lekavaljē meklēs laimi brīvo aģentu tirgū. Ar pieredzējušo centra uzbrucēju jau sazinājušas vairāk nekā desmit komandas, tāpēc šobrīd minēt, kur viņš aizvadīs nākamo sezonu, ir lieki.

Otrais lielākais izpirktais līgums ir krievu vārtsargam Iļjam Brizgalovam, kurš Filadelfijas "Flyers" pārstāvēja divas sezonas. Atbrīvojis līdzekļus, "Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns uzreiz parakstīja vienošanos ar 35 gadus veco aizsargu Marku Štreitu par 21 miljonu dolāru. Filadelfijas līdzjutēji atkal var sākt plēst matus.

Komandai vēl priekšā Denija Briēra līguma izpirkšana (arī par viņu interesējas daudzas vienības), bet atkal jāaizpilda vārtsarga pozīcija, kas pēdējos gados ir bijis "Flyers" vājākais punkts (ironiski, ka aizvadītās sezonas labākais vārtsargs Sergejs Bobrovskis pirms Kolumbusas "Blue Jackets" spēlēja tieši "Flyers", bet viņam neatradās vieta aiz Brizgalova).

Tiek runāts par Jaroslava Halāka pievienošanos no Sentluisas "Blues", Bufalo "Sabres" labprāt aizmainītu Raienu Milleru, kura kontraktā palikusi vēl viena sezona. Taču par brīvo aģentu 5. jūlijā kļūs Jevgeņijs Nabokovs no Ņujorkas "Islanders" un pēc gada prombūtnes atgriezties gatavs Tims Tomass, kurš 2011. gadā aizveda Bostonas "Bruins" līdz Stenlija kausam. Tomass un "Flyers" - īstenā Filadelfijas garā.

Savukārt Ņujorkas "Rangers" (vismaz šovasar) neizpirks Breda Ričardsa līgumu. Arī viņš 2004. gadā kopā ar Tampabejas "Lightning" un Džonu Tortorellu izcīnīja Stenlija kausu, turklāt tiekot atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju, bet "Rangers" pie Tortorellas viņam spēle nevedās - šoreiz izslēgšanas mačos viņš spēlēja ceturtajā maiņā vai nespēlēja vispār.

"Rangers" dos Ričardsam sezonu laika pie jaunā galvenā trenera Alēna Viņo, kurš iepriekš vadīja Vankūveras "Canucks" (kamēr bijušais "Rangers" treneris Tortorella aizceļojis pretējā virzienā). Līguma izpirkšana nākamajā vasarā būtu loģiskāks lēmums - "Rangers" būs vairāk brīvu līdzekļu, brīvo aģentu tirgū būs vairāk lielo zivju.

Taču Ričardsa paturēšana sarežģī "Rangers" situāciju šajā vasarā, jo jāpagarina līgumi ar aizsargu Raienu Makdonu un uzbrucējiem Dereku Stepanu un Karlu Hagelinu, kamēr Raienam Klovam vietas nepietiks un viņš kļūs par brīvo aģentu.

Brīvais aģents būs arī Neitans Hortons. Bostonas "Bruins" uzbrucējs, kurš bija rezultatīvs Stenlija kausā, cer uz piecu vai sešu gadu līgumu par aptuveni sešiem miljoniem dolāru sezonā. Līdz šim viņš saņēma četrus. Kā izteicies Hortona aģents, tad problēma nav bijusi naudā - viņa klients vēlas jaunu sākumu jaunā komandā.

Labākais Hortona aizstājējs "Bruins" būtu Deivids Klarksons no Ņūdžersijas "Devils". Tomēr Bostona nav vienīgā komanda, kas labprāt iegūtu vārtus gūstošo spēka uzbrucēju.

Joprojām nav skaidrības, kur nākamo sezonu aizvadīs Fīniksas "Coyotes" (ja tuvākajās dienās netiks panākta vienošanās, komanda varētu pārcelties uz Sietlu). Taču vienība jau pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Deivu Tipetu un ir tuvu, lai vienotos ar pirmo vārtsargu Maiku Smitu. Paredzams, ka kontrakts tiks noslēgts uz sešām sezonām par vidēji 5,7 miljoniem dolāru.

Tikmēr Vankūveras "Canucks" joprojām nespēj atbrīvoties no Roberto Luongo, tāpēc uzklausa piedāvājumus par otru vārtsargu - Koriju Šnaideru. Ja ir piedāvājumi, tad tie jāuzklausa, izteicies "Canucks" ģenerālmenedžeris Maiks Giliss. Tomēr, lai aizmainītu Šnaideru, ir jāseko pietiekami nopietnam piedāvājumam. "Canucks" saņem zvanus arī par aizsargu Aleksandru Edleru. Iespēju, ka rīt viņš piederēs citam klubam, eksperti uzskata par lielu.

Aktualitātēm punkts jāpieliek ar Krisu Letangu un Pitsburgas "Penguins". Aizsargs atteicies no astoņu gadu līguma par 54 miljoniem dolāru, jo vēlas aptuveni astoņus miljonus par sezonu. Skaidrs, ka Pitsburgā šādu summu viņš nesaņems - līdzekļu dēļ komanda, visticamāk, nepaturēs Paskālu Dupuī, kurš spēlēja kopā ar Sidniju Krosbiju un Krisu Kunicu (nule pagarinājis līgumu).

Vai Letangs astoņus miljonus var saņemt citā komandā? Jā, bet "Penguins" ģenerālmenedžeris Rejs Šero viņu par brīvu neatdos, tāpēc sezonas gaitā var sekot maiņa. Tiesa, pēc pēdējām sarunām puses ir nonākušas nedaudz tuvāk kopsaucējam, tādēļ jāseko karstākajiem jaunumiem.

Izmantotie resursi:
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
Sports News Headlines - NFL, NBA, NHL, MLB,...

  -4 [+] [-]

, 2013-06-30 17:11, pirms 11 gadiem
Vensāns Lekavaljē
Slēpts komentārs: Uceris

  -4 [+] [-]

, 2013-06-30 17:15, pirms 11 gadiem
Ne tikai NHL būs karsta vasara, bet arī KHL un Latvijas hokejam

  -2 [+] [-]

, 2013-06-30 17:22, pirms 11 gadiem
Uceris rakstīja: VENSĀNS Nu gan sasmīdinājāt
nu nav jau tas tik smieklīgi. Tač saprati, par ko ir runa, kad bija pirmo reiz Jālmašons, tad es uz brīdi tiešām apmulsuL

  +9 [+] [-]

, 2013-06-30 17:22, pirms 11 gadiem
Ja godīgi es gaidu ar nepacietību, kad SC šogad ieliks rakstu ''Girgensons gūst 1. vārtus NHL'' ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Yoshimiro

  -1 [+] [-]

, 2013-06-30 17:36, pirms 11 gadiem
Čērčils rakstīja: VENSĀNS?!
a kā tad, Vincents??? Viņš ir franču kanādietis no Kvebekas līdz ar to Vensāns

  -3 [+] [-]

, 2013-06-30 17:38, pirms 11 gadiem
Čērčils rakstīja: VENSĀNS?!
Labāk nebūtu - Vincents?

  +6 [+] [-]

, 2013-06-30 17:42, pirms 11 gadiem
Lūdzu rakstu par draftu! Vajadzētu taču uztaisīt un pluss pateikt kur skatītties, jo kārtējo reizi 50 sportacentra lietotāji būs neizpratnē!

  +9 [+] [-]

, 2013-06-30 17:58, pirms 11 gadiem
bet ir jau ari Vensāns Lekavaljē, francu kanadietis, kaa tad, Vincents Lekavaljeers? autors malacis, bet kaut kadi siichi te smejas

  -2 [+] [-]

, 2013-06-30 18:19, pirms 11 gadiem
allhockey raksta, ka Automobīists ir ar mieru viņam dot iespēju pacīnīties par vietu sastāvā...

  -1 [+] [-]

, 2013-06-30 18:48, pirms 11 gadiem
Raienu Klovu varētu Bostona paņemt, manuprāt, viņš tur iederētos.

  +4 [+] [-]

, 2013-06-30 19:15, pirms 11 gadiem
Nesaprotu pirmo 10 ekspertus. Lekavaljē ir francūzis, vadoties pēc izrunas ir Vensāns. Kur problēma? Tad jau būs, nevis Dupuī, bet gan Dupoits.
Piekrītu - ja ne teksta tiešraidei, tad rakstam par draftu jābūt!!

     [+] [-]

, 2013-06-30 19:51, pirms 11 gadiem
alfredsson11 rakstīja: Nesaprotu pirmo 10 ekspertus. Lekavaljē ir francūzis, vadoties pēc izrunas ir Vensāns. Kur problēma? Tad jau būs, nevis Dupuī, bet gan Dupoits.
Piekrītu - ja ne teksta tiešraidei, tad rakstam par draftu jābūt!!
Cikos sakas drafts?

     [+] [-]

, 2013-06-30 20:00, pirms 11 gadiem
Čērčils rakstīja: tu esi superdebīls , ja kko tādu uzraksti, tikai apliecieni, ka no hokeja neko nejēdz, tikai troļļo.
Хоккей на AllHockey.Ru - Вайсфельд: У...

     [+] [-]

, 2013-06-30 20:01, pirms 11 gadiem
Čērčils rakstīja: tu esi superdebīls , ja kko tādu uzraksti, tikai apliecieni, ka no hokeja neko nejēdz, tikai troļļo.
Es protams labprāt pateiktu kāds esi tu...bet līdz tavam strutaina palīgskolas otrgadnieka līmenim nolaisties nav ne mazākās vēlēšanās!

     [+] [-]

, 2013-06-30 20:04, pirms 11 gadiem
alfredsson11 rakstīja: Nesaprotu pirmo 10 ekspertus. Lekavaljē ir francūzis, vadoties pēc izrunas ir Vensāns. Kur problēma? Tad jau būs, nevis Dupuī, bet gan Dupoits.
Piekrītu - ja ne teksta tiešraidei, tad rakstam par draftu jābūt!!
a kur vislabāk sekot draftam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-30 20:38, pirms 11 gadiem
Čērčils rakstīja: analfabēt, iemācies komatus salikt, un tad sauc citus par palīgskolniekiem.
Vērā ņemama piezīme no cilvēka, kurš nezin, pat tik daudz, ka teikums ar lielo burtu sākās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-30 21:10, pirms 11 gadiem
Čērčils rakstīja: runa iet par komatiem, umņik.
Runa nekur neiet...