Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" pagarina līgumu ar Olofsonu - seši miljoni divos gados

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" pagarina līgumu ar Olofsonu - seši miljoni divos gados
Viktors Olofsons. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo “Sabres” uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar zviedru uzbrucēju Viktoru Olofsonu, kurš pēc aizvadītās sezonas tika iekļauts debitantu simboliskajā izlasē. Līguma kopējā summa ir 6,1 miljons dolāru.

25 gadus vecais Viktors Olofsons pagājušajā sezonā aizvadīja 54 spēles, izceļoties ar 20 vārtiem un 22 piespēlēm. Lai gan viņš izlaida 15 mačus savainojuma dēļ, ar 20 vārtiem viņš dalīja otro vietu debitantu rangā. Pēc sezonas Olofsons tika iekļauts debitantu simboliskajā izlasē. Tajā bija atrodams arī Elvis Merzļikins.

Skandināvs traumā iedzīvojās janvāra ievadā, tobrīd viņš bija vadošais debitants gan vārtos (16), gan punktos (35). Olofsons sezonas lielāko daļu aizvadīja “Sabres” pirmajā maiņā līdzās Džekam Aikelam, un 11 no saviem 20 vārtiem zviedrs iemeta skaitliskajā vairākumā. Tagad viņš pagarinājis līgumu, tādā veidā izvairoties no arbitrāžas tiesas.

Olofsons savulaik tika draftēts vien septītajā kārtā, bet tas viņam neliedza pacietīgi izlauzt ceļu līdz “Sabres” pamatsastāvam. Ziemeļamerikā viņš ieradās 2018./19. gada sezonā, spēlējot fārmklubā, un sezonas beigās Olofsons tika pie iespējas aizvadīt sešas spēles “Sabres” rindās.

Aizvadītās sezonas atklāšanas spēlē Olofsons guva divus vārtus, un gan oktobrī, gan decembrī viņš tika atzīts par mēneša labāko debitantu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/buf...