Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" ģenerālmenedžera sarunas ar Daugaviņu - optimistiskas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bruins" ģenerālmenedžera sarunas ar Daugaviņu - optimistiskas
Kaspars Daugaviņš
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālistei un Austrumu konferences čempionei Bostonas "Bruins" līdz 2. jūlijam jāpagarina līgums vai jāizsaka kvalifikācijas piedāvājums latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, citādi viņš kļūs par neierobežoto brīvo aģentu. "Bruins" ģenerālmenedžera pārrunas ar četras finālspēles aizvadījušo hokejistu aizritējušas pozitīvi.

25 gadus vecais Kaspars Daugaviņš Bostonas "Bruins" pievienojās 2013. gada marta izskaņā - pēc tam, kad kreisās malas uzbrucēju viņa līdzšinējais klubs Otavas "Senators" ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Šādu soli Daugaviņš (un viņa aģents) panāca, jo bija neapmierināts ar lomu Kanādas vienībā, kurā šosezon 19 spēlēs izcēlās ar vienu vārtu guvumu (pret "Bruins") un divām rezultatīvām piespēlēm.

Bostonā Daugaviņš piedalījās sešās regulārās sezonas spēlēs, izceļoties ar rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -1. Tāpat viņš piedalījās pirmajā Stenlija kausa spēlē un sastāvā atgriezās pēc tam, kad ceturtās maiņas centrs Gregorijs Kempbels salauza kāju. Daugaviņš palīdzēja "Bruins" iekļūt finālā, kura pirmās spēles trešajā pagarinājumā neizmantoja lielisku izdevību gūt vārtus.

Kā ceturtās maiņas spēlētājs latvietis kļūdījās pārāk daudz, tāpēc piektajā un sestajā spēlē pret Čikāgas "Blackhawks" viņu aizstāja zviedrs Karls Soderbergs. Tādējādi Daugaviņš aizvadīja arī sešas izslēgšanas spēles, atkal nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1. Pēc sezonas beidzies viņa vienu gadu ilgais līgums, kura laikā Daugaviņš nopelnīja 635 tūkstošus ASV dolāru (aptuveni 340 tūkstoši latu).

Lai uzbrucējs nekļūtu par neierobežoto brīvo aģentu, "Bruins" līdz 2. jūlijam jānoslēdz jauna vienošanās vai jāpiedāvā kvalifikācijas līgums. Tādi piedāvāti Bostonas pirmajam vārtsargam Tūkam Raskam, vārtsargam Maikam Hatčinsonam, kurš vēl nav debitējis NHL, un uzbrucējam Džordanam Karonam, kurš pie teikšanas Stenlija kausā netika, lai gan iesildījās pirms noslēdzošā mača.

Bostonas mediji vēsta, ka "Bruins" ģenerālmenedžera Pītera Čiarelli trešdien notikušās sarunas ar Daugaviņu bijušas optimistiskas. 2006. gadā Čiarelli strādāja Otavas "Senators", kas Daugaviņu draftēja trešajā kārtā.

"Bruins" ģenerālmenedžeris nonācis sarežģītā pozīcijā, jo 22 izslēgšanas spēlēs septiņus vārtus guvušais un 19 punktus nopelnījušais labās malas uzbrucējs Neitans Hortons atklājis, ka izmēģinās veiksmi brīvo aģentu tirgū un vēlas jaunu sākumu jaunā klubā. Viņš bija "Bruins" rezultatīvākās maiņas (Milans Lučičs - Davids Krejči - Hortons) sastāvdaļa.

Tāpat Bostonas vienība ir gatava aizmainīt malējo uzbrucēju Taileru Seginu, kurš pagājušajā sezonā bija rezultatīvākais komandas spēlētājs. "Bruins" jau izlēmusi nepagarināt līgumu ar aizsargu Endrjū Ferensu, bet vairākas komandas izteikušas piedāvājumu maiņas darījuma rezultātā iegūt ekskluzīvas iespējas runāt ar topošo brīvo aģentu.

Tikmēr tuvu jaunam līgumam ir "Bruins" kareivis Patrīss Beržerons, kurš pēc Stenlija kausa bija ievietots slimnīcā novērošanai. Viņa savainojumi: lauzta riba, ieplīsis skrimslis un muskulis, izmežģīts plecs un caurums plaušā. "Bruins" līgumu ar Beržeronu, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par labāko uzbrucēju aizsardzībā, bet šosezon ierindojās otrajā vietā, varētu parakstīt uz astoņiem gadiem par aptuveni 6,5 miljoniem dolāru sezonā.

Izmantotie resursi:
Comcast SportsNet - CSNNE.com
MetroWest Daily News, MA News - Framingham, MA...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...

 +21 [+] [-]

, 2013-06-29 21:50, pirms 11 gadiem
Viņa savainojumi: lauzta riba, ieplīsis skrimslis un muskulis, izmežģīts plecs un caurums plaušā
Lūk tā ir jākapā!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-29 21:54, pirms 11 gadiem
Seigins dabiski ir centra uzbrucējs nevis malējais, Krejčī un Beržerons viņam neatstāj vietu. Reāli pretī Bostona var iegūt daudz, bet mani māc šaubas vai uz doto brīdi viņi saņems, ko vēlas.

  +5 [+] [-]

, 2013-06-29 21:56, pirms 11 gadiem
Patrīss Beržerons -Apbrīnojami

     [+] [-]

, 2013-06-29 21:56, pirms 11 gadiem
Nevis ta ir jakapa, bet gan tas ir ahu*eķ ar kādam traumām chalis spelejis

  -1 [+] [-]

, 2013-06-29 21:56, pirms 11 gadiem
Nu cerams būs vienvirziena ..!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-29 22:01, pirms 11 gadiem
NHL-ā rakstīja: Seigins dabiski ir centra uzbrucējs nevis malējais, Krejčī un Beržerons viņam neatstāj vietu. Reāli pretī Bostona var iegūt daudz, bet mani māc šaubas vai uz doto brīdi viņi saņems, ko vēlas.
Seguin junioros bija centrs. Bet centrs junioros un centrs NHL - divas dažādas lietas. Nekad Bruins īsti nav spēlējis centrā.
Tāpat kā Soderberg - arī viņš bija centrs Zviedrijā, bet atbrauca uz Bostonu un pēc pirmās spēles tika aizvirzīts uz malu.
Tad jau Daugaviņu arī varam uzskatīt par centru, kuram neatstāja vietu - AHL taču spēlēja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-29 22:12, pirms 11 gadiem
Būs kontrakts, būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-29 23:00, pirms 11 gadiem
Šoreiz man patīk virsraksts - it kā GM būtu baigi jāpapūlās un jācenšās, lai pielauztu Daugaviņu palikt Bostonā, nevis vienkārši atcerētos tam iedot jebkuru līgumu, kuru tas ar prieku pieņemtu

     [+] [-]

, 2013-06-29 23:11, pirms 11 gadiem
Daugava nemaz nekludijas tik daudz lai noliktu vinju mala!!
Trenneris gribeja kko pamainit,un dabuja baranku par to.ar Daugavu sastava 50% uzvaras,ar zviedru 0%.Buutu jau skaisti ja Daugava speletu daudz spelju sezona,jo ar 6min spele nepietiek lai paradiitu visu ko spej.Lai veicas.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-29 23:13, pirms 11 gadiem
Bostonas "Bruins" līdz 2. jūlijam jāpagarina līgums vai jāizsaka kvalifikācijas piedāvājums latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, citādi viņš kļūs par ierobežoto brīvo aģentu

Gluži pretēji- ja kvalifikācijas līgums netiek piedāvāts, tad hokejists kļūs par NEierobežotu brīvo aģentu. Tā jau ir visa kvalifikācijas līguma doma, ka ar to klubs aizsargā tiesības uz spēlētāju.
Kā jau minēju forumā:

Kaspara cīņa par līgumu būs tāda pati kā pagāšsezon- cīnīsies, lai tiktu pie vienvirziena.
Kvalifikācijas līgumu, ar kuru klubs patur tiesibas uz spēlētāju, noteikti tiks piedāvāts, bet tas būs visticamāk divvirziens, jo Kaspars nekvalificējas šim

Must be a one-way qualifying offer if:
A player has played (for goaltenders, dressed for) at least:
180 NHL games (games missed for injury or illness count), AND
60 NHL games in the previous season (games missed for injury
or illness do not count), AND
Not cleared waivers during the previous season.

Pieļauju, ka kvalis būs parastais 110% divvirziens. Tad tālāk jāskatās, kādā perspektīvā Bostona redz viņu. Vai nu aģents izcīnīs līdzīgu līgumu kā šogad (1 gads vienvirziens ap 650k) vai arī atkal jāiet uz arbitrāžu.

     [+] [-]

, 2013-06-29 23:49, pirms 11 gadiem
juliks rakstīja: Seguin junioros bija centrs. Bet centrs junioros un centrs NHL - divas dažādas lietas. Nekad Bruins īsti nav spēlējis centrā.
Tāpat kā Soderberg - arī viņš bija centrs Zviedrijā, bet atbrauca uz Bostonu un pēc pirmās spēles tika aizvirzīts uz malu.
Tad jau Daugaviņu arī varam uzskatīt par centru, kuram neatstāja vietu - AHL taču spēlēja...
Seguins tika draftēts nā natural center un spēlēja centrā arī lokauta laikā Šveicē. Pats arī atzīst, ka centrā jūtas daudz ērtāk un ka esot bijis ļoti grūti pēctam atkal pielāgoties spēlēt kā wingerim.
Sodenbergs arī neslikti spēlēja centrā spēlē, kad aizvietoja Beržeronu.

     [+] [-]

, 2013-06-30 00:48, pirms 11 gadiem
Ko tad tā, ka Seginu šie vairāk negrib?

     [+] [-]

, 2013-06-30 01:31, pirms 11 gadiem
Nu nemaz tik optimistiska nākotne Bostonā neizskatās, jo kamēr citiem galvenajiem Bruins ierobežotajiem brīvajiem aģentiem (RFA) kvalifikācijas līgumi jau piedāvāti, par Daugaviņu vēl tikai šaubās. Tas īpaši cerīgi neizskatās, jo reāli šobrīd tiek spriest, vai vispār ir jēga paturēt tiesības uz spēlētāju, nemaz nerunājot par kādu nopietnu piedāvājumu. No otras puses, tad Kaspars būtu brīvs kā putns un varētu runāt ar jebkuru komandu. Es gan sliecos domāt, ka tomēr standarta 110% gada divvirziena kvalifikācijas līgums tiks piedāvāts un tālāk tad jau skatīsies no situācijas.

Chiarelli says Bruins have not yet qualified RFA Daugavins. Might still do it. Rask,Caron & Hutchinson all got QOs.

Bruins have qualified Rask, Caron. Still considering Daugavins.

  +4 [+] [-]

, 2013-06-30 09:28, pirms 11 gadiem
Man patīk virsraksts - optimistisks, tikai kam (???) Daugaviņam vai Bruins!? (:

     [+] [-]

, 2013-06-30 09:53, pirms 11 gadiem
.............. rakstīja: Man patīk virsraksts - optimistisks, tikai kam (???) Daugaviņam vai Bruins!? (:
to pašu padomāju- varbūt Bruins optimistiski skatās ka tiks vaļā no Daugavas

     [+] [-]

, 2013-06-30 10:05, pirms 11 gadiem
Bildē izskatās ka daugaviņam kautkādi 38 gadi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-30 11:17, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Daugava mokās pa NHL , jo tur labāk maksā.
ja es būtu viņa vietā es arī sistos pa NHL, nevis kolhoza līgu, naudai tur nav šobrīd daudz nozīmes!

  -1 [+] [-]

, 2013-06-30 12:23, pirms 11 gadiem
badža rakstīja: ja es būtu viņa vietā es arī sistos pa NHL, nevis kolhoza līgu, naudai tur nav šobrīd daudz nozīmes!
Naudai nav nozīmes? Nav tā, ka viņam būtu 20gadi. Nauda arī jāsāk pelnīt, KHL viennozīmīgi būs vairāk.

     [+] [-]

, 2013-06-30 12:37, pirms 11 gadiem
Jaromir_jagr68 rakstīja: Shitas bus ne pa Daugavinja temu, bet par Lakavlje!

Jānis Freimanis ‏@JanisFreimanis2 7m
Jekaterinburgas @HC_Avtomobilist GM Vaisfelds saka, ka ir izredzes dabūt Lekavaljē. Ko viņi tur, Krievijā tik labu pīpē?
vakar vienā no Z-Am vadošajiem sporta medijiem lasīju, ka Lekavaljē grib dabūt piecpadsmit (!!!) NHL klubi. Vismaz daži no tiem spēs piedāvāt tādus nosacījumus Vinijam (līguma ilgums, algas lielums, vadošā loma komandā, patīkama komanda un ļoti laba, civilizēta pilsēta), ka kolhoza oligarhklubi ar saviem daudzmiljonu piedāvājumiem paliks totālos jaņos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-30 12:59, pirms 11 gadiem
TSN kā vienmēr sniedz labu un operatīvu apkopojumu par NHL treidiem un iespējamiem transfēriem:
Trade, free agent rumours heat up as NHL Draft...

     [+] [-]

, 2013-06-30 13:04, pirms 11 gadiem
Jaromir_jagr68 rakstīja: Ne nu man jau fascine tas ka Avto sasapnojushies ka ir izredzes dabut Vinniju
Manuprāt, tas saistīts ar krievu mentalitāti- ar uzskatu, ka Krievija ir pasaules centrs, un visi labākie pasaules hokejisti tā vien sapņo, kā pārcelties uz KHL.
Šis krievu īpašās izredzētības uzskats un lielummānija, slāvu mesiānisms izpaužas ļoti daudzos veidos un sfērās arī ārpus sporta.
Tiesa daudzām lielajām nācijām un lielvalstīm ir līdzīga mentlitāte, taču Krievijā tas pasen jau izpaužas visai slimā formā, piemēram, slavenā Hruščova kurpes dauzīšana pa galdu un saukļi a la: "dogoņem i peregoņem Zapad i Ameriku"