Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Medijs: Stenlija kausu ieguvušais Baflins, visticamāk, noslēgs hokejista karjeru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Medijs: Stenlija kausu ieguvušais Baflins, visticamāk, noslēgs hokejista karjeru
Dastins Baflins. Foto: AP/Scanpix

35 gadus vecais amerikāņu aizsargs Dastins Baflins savu pēdējo spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), visticamāk, jau ir aizvadījis, "Sportsnet" raidījumā "Hockey Night in Canada", atsaucoties no hokejista aģenta sniegtajiem komentāriem, ziņojusi žurnālists Eliots Frīdmens.

Par augumā raženo aizsargu gan vēl joprojām tiek izrādīta aktīva interese no vairākām NHL komandām, tostarp hokejista dzimto štatu pārstāvošā Minesotas "Wild", kam, Frīdmena prāt, teorētiski ir vienīgās izredzes pierunāt Baflinu pagarināt karjeru. Tomēr Baflina aģents Bens Henkinss hokejista iespējamo pievienošanos "Wild" vai kādai citai komandai vērtē ļoti skeptiski.

Pagājušā gada septembrī Baflina pēdējā komanda Vinipegas "Jets" pēc spēlētāja lūguma atļāva viņam nebūt kopā ar komandu, un tika baumots, ka Baflins varētu beigt karjeru. Astoņas dienas vēlāk "Jets" viņu atstādināja no vienības, jo spēlētājs, acīmredzot neievērojot vienošanos, bez attaisnojoša iemesla neieradās uz treniņnometni. "Jets" kluba ģenerālmenedžeris Kevins Ševeldajovs apgalvoja, ka Baflins atzinis, ka ir pazaudējis vēlmi turpināt spēlēt hokeju. Oktobrī viņam tika veikta potītes operācija, bet novembrī Baflins vērsās Arbitrāžas tiesā, lai atgūtu līgumā vēl palikušos 14 miljonus ASV dolāru, kas viņam, viņaprāt, pienākoties, jo prombūtne un nespēlēšana esot saistīta ar hokeja jeb darba pienākumu laikā gūtu savainojumu.

Februāra sākumā Ziemeļamerikas mediji ziņoja, ka spēlētājs un komanda esot apņēmušies izbeigt līgumu, bet oficiāli tas notika aprīļa vidū. Baflins šosezon tā arī neaizvadīja nevienu spēli, bet iepriekš Vinipegas "Jets" pārstāvēja astoņas sezonas pēc kārtas.

Baflins ar Vinipegas "Jets" bija parakstījis piecu gadu līgumu par 38 miljoniem dolāru jeb vidēji 7,6 miljoniem sezonā. Šosezon viņam bija jāsaņem astoņi miljoni, bet nākamsezon – līguma pēdējā gadā – atalgojums bija paredzēts sešu miljonu apmērā. Līdz ar līguma izbeigšanu Vinipegas "Jets" Baflinam rezervētos līdzekļus šīs un nākamās sezonas algu budžetā varēs izmantot citu spēlētāju apmaksai. Baflinam bija otrā lielākā vidējā alga komandā, atpaliekot vienīgi no kapteiņa Bleika Vīlera (8,25 miljoni).

Baflins Vinipegā spēlē kopš 2011. gada, bet pirms tam viņš vienu sezonu pavadīja Atlantas "Thrashers" rindās. Savukārt 2010. gada vasaras ievadā Baflins kopā ar Čikāgas "Blackhawks" kļuva par Stenlija kausa čempionu, un 22 izslēgšanas spēlēs viņš izcēlās ar 11 vārtiem un 16 punktiem. Tiesa, tobrīd Baflins vēl spēlēja kā uzbrucējs.

2003. gada NHL draftā ar kopējo 245. numuru draftētais Baflins NHL karjerā kopumā aizvadījis 869 spēles, izceļoties ar 525 rezultativitātes punktiem. Četrās NHL Visu Zvaigžņu spēlēs piedalījušais Baflins pārstāvējis arī ASV valstsvienību, velkot tās formu 2016. gada Pasaules kausa izcīņā.

Izmantotie avoti:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...

     [+] [-]

, 2020-09-27 23:09, pirms 4 gadiem
iespaidīgi