Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Sabres'' pastiprinās ar divkārtējo Stenlija kausa ieguvēju Šīriju

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Sabres'' pastiprinās ar divkārtējo Stenlija kausa ieguvēju Šīriju
Konors Šīrijs ''Penguins'' kreklā cīņā pret nākamo komandas biedru Zemgu Girgensonu (pa labi)
Foto: Sipa USA/Scanpix

Starpsezonā savu sastāvu turpina pastiprināt viena no NHL vājākajām komandām - Bufalo ''Sabres'', kas maiņas darījumā no Pitsburgas ''Penguins'' ieguvusi uzbrucēju Konoru Šīriju, kā arī aizsargu Metu Hanviku.

Nupat notikušajā NHL draftā ''Sabres'' komanda ar pirmo numuru aizrunāja zviedru aizsargu Rasmusu Dālinu. Tagad komanda ieguvusi vēl vienu papildinājumu aizsardzības rindās, piesaistot sastāvam pieredzējušo Metu Hanviku, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja ''Penguins'' komandā. 33 gadus vecais aizsargs regulārajā sezonā laukumā devās vien 42 spēlēs, tiekot pie 10 (4+6) rezultativitātes punktiem.

Hanviks kopš 2007. gada, kad piedzīvoja debiju NHL, pasaules spēcīgākajā līgā, pārstāvējis ''Bruins'', ''Avalanche'', ''Rangers'', ''Maple Leafs'' un ''Penguins'' komandas, un 521 aizvadītā mačā NHL karjerā ticis pie 117 (25+92) punktiem. 2013. gadā Hanviks ASV izlases sastāvā piedalījās arī pasaules čempionātā, kur izcīnīja bronzas medaļu un sakrāja labāko lietderības koeficientu čempionātā, proti, +9. Aizsargam nākamais būs otrais gads trīs gadu līgumā, sezonā saņemot 2,25 miljonus dolāru.

NHL nedraftētais uzbrucējs Konors Šīrijs visu līdzšinējo NHL karjeru pavadījis tieši Pitsburgā, 2015./16. un 2016./17. gada sezonās kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju. Pagājušajā sezonā amerikānis 79 regulārās sezonas spēlēs sakrāja 30 (18+12) punktus, savukārt 12 izslēgšanas turnīra spēlēs tika vien pie divām rezultatīvām piespēlēm. Krietni labāk Šīrijam veicās pirmajā pilnajā NHL sezonā pirms gada, kad 61 mačā tika sakrāti 53 (23+30) punkti. Uzbrucējam priekšā otrā sezona trīs gadu un deviņu miljonu dolāru līguma ietvaros.

Aizmainot Šīriju un Hanviku, ''Penguins'' maciņā atbrīvo liekus 5,25 miljonus dolāru, kā arī apmaiņā pret abiem hokejistiem no ''Sabres'' iegūta 2019. gada drafta ceturtās kārtas izvēle, kas var kļūt arī par trešās kārtas izvēli. Abi kļūs par latvieša Zemgus Girgensona komandas biedriem Bufalo. ''Konora izslēgšanas spēļu pieredze runā pati par sevi - viņš ir uzbrucējs, uz ko var paļauties,'' jaunieguvumu slavēja ''Sabres'' ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils, ''Konors un Mets palīdzēs mums izcīnīt uzvaras un lieliski iederēsies komandas shēmās.''

Izmantotie resursi:
TSN
https://www.nhl.com/news/conor-shea...

     [+] [-]

, 2018-06-27 23:39, pirms 6 gadiem
Opā. Tas tik liels ieguvums uzbrukumā. Pat ir spēlējis 1. maiņā kopā ar Crosby.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-28 06:50, pirms 6 gadiem
Tad nu gan pastiprinājums! It kā tā bundžas izcīnīšana būtu kaut kāds meistarības rādītājs. Kārtīgi meistari, kā Ozoliņš pat nevīžoja tai iet pakaļ, jo izprata tās nenozīmīgumu.

     [+] [-]

, 2018-06-28 14:41, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka nākamo sezonu beidzot Sabres tiks play-off. Bišku sastāviņš ir savākts tikai cerams, ka Girgensonu neiebāzīs ceturtajā maiņā. Nav tā tipa spēlētājs.